Υπάρχει μέλλον

Η ήττα από τον Ολυμπιακό στο 90' πονάει τον Παναθηναϊκό, αλλά αποτελεί δίδαγμα για τους προσεχείς αγώνες και αυτή η νέα ομάδα του Γιάννη Αναστασίου απέδειξε ότι έχει μέλλον. Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης κάνει τον "πράσινο" απολογισμό του ντέρμπι της Λεωφόρου.

Υπάρχει μέλλον
INTIME SPORTS

Οι δύο όψεις του νομίσματος. Εάν σταθούμε μόνο στα νούμερα, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την δεύτερη ήττα του μέσα στη Λεωφόρο και τέταρτη συνολικά στο πρωτάθλημα σε 10 αγωνιστικές. Παράλληλα με τις 4 νίκες και με τις 2 ισοπαλίες βρίσκεται 14 βαθμούς μακριά από την κορυφή και κινείται ουσιαστικά στη βάση για να θυμηθούμε και τα μαθηματικά μας χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός ήταν άκρως ανταγωνιστικός και στο δεύτερο ντέρμπι της χρονιάς. Με μπάτζετ 5 εκατ. ευρώ κόντραρε στα ίσα τους δύο διεκδικητές του τίτλου, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, κόντρα κιόλας στις προβλέψεις και δεν άξιζε να χάσει. Όμως τα ντέρμπι κρίνονται στις λεπτομέρειες και στην εμπειρία.

Στην Τούμπα ο Μπεργκ έχασε το πέναλτι και το ματς έληξε 2-1. Στη Λεωφόρο οι "πράσινοι" που ήταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο, δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Ο Μέντες στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και οι Πράνιτς-Τριανταφυλλόπουλος-Φιγκερόα-Σίλντενφελντ στην επανάληψη, δεν έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα και μια αδράνεια της άμυνας στο τέλος του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Μήτρογλου να σκοράρει.

Ήττα που πονάει αλλά το θερμό χειροκρότημα της εξέδρας, αναγνώριση για την προσπάθεια των παικτών αποτελεί κέρδος και η νέα ομάδα που δημιουργεί σε σωστές βάσεις ο Γιάννης Αναστασίου, απέδειξε ότι έχει μέλλον. Ίσως σε 1-2 χρόνια να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω πέρα από μια θέση στην πρώτη πεντάδα.

Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός εύκολα ή δύσκολα θα πετύχει τον ρεαλιστικό του στόχο για φέτος στο πρωτάθλημα που είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, το κύπελλο πρέπει να αποτελέσει βασικό στόχο και το πιο σημαντικό είναι να συνεχιστεί η καλή δουλειά που γίνεται στο Απήλιον. Τα αποτελέσματα θα έρθουν και σιγα σιγα η ομάδα θα αποκτήσει εμπειρία και θα δημιουργήσει χαρακτήρα.

Το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τους αγώνες μπαράζ της εθνικής, είναι κρίσιμο για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Ο Παναθηναϊκός καλείται να επιστρέψει στις επιτυχίες για να σταθεί όρθιος και να μη χάσει την επαφή του με την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK