Εκπαιδεύοντας τον Ηλία

Ο... μαθητής Ηλίας Ζούρος κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του. Οι άξονες, ο καταλύτης και οι μπόμπερ της Εθνικής. Η συμβουλή προς τον πρόεδρο. Ο Τάσος Μαγουλάς κάνει τον απολογισμό των τριών φιλικών στο τουρνουά της Κύπρου.

Εκπαιδεύοντας τον Ηλία

Όλη η προετοιμασία γίνεται προκειμένου η εθνική, ιδιαίτερα οι πολλοί καινούργιοι παίκτες της, να συγκροτήσουν σύνολο. Το πλάνο απλό. Όλοι θα προσφέρουν και οι 12 που θα βρίσκονται στην αποστολή θα έχουν μία δουλειά να κάνουν. Μέσα από τα φιλικά, όπως τα τρία που δόθηκαν στην Κύπρο, θα λειτουργούν καλύτερα. Θα αμύνονται καλύτερα, θα παίρνουν τα ριμπάουντ, θα τρέχουν περισσότερο, θα συνεργάζονται στην επίθεση πιο αποτελεσματικά.

Ουσιαστικά οι αναμετρήσεις, τόνωσαν τον εγωισμό των παικτών οι οποίοι ετοιμάζονται να τιμήσουν την φανέλα που τους δόθηκε. Είναι οι καλύτεροι Έλληνες παίκτες και θα προσπαθήσουν να πετύχουν.

Εκείνος που πραγματικά αποκόμισε οφέλη από το τουρνουά της Κύπρου είναι ο Ηλίας Ζούρος. Εκείνος που προπονήθηκε καλύτερα από όλους είναι ο προπονητής μας και οι βοηθοί του. Με αποκορύφωμα τον αγώνα με την Ρωσία, κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του ως ένας κόουτς που δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη. Θα παρέμβει στο παιχνίδι, θα δώσει την μάχη του με τα όπλα που έχει.

Βλέποντας αυτή την ομάδα να επιστρέφει, έστω σε ένα παιχνίδι προετοιμασίας, και να νικάει έναν αντίπαλο πιο έτοιμο με τον Σλούκα να παίρνει κρίσιμες επιθέσεις, τον Ξανθόπουλο να κουμαντάρει το παιχνίδι, τον Μαυροειδή να τελειώνει φάσεις, τον Παπανικολάου να παίζει σαν να ήταν τελικός, τότε καταλαβαίνεις ότι υπάρχει προπονητής.

Ίσως το μοναδικό θετικό από την αποψίλωση της ομάδας από τους…όχι και τόσο γενναίους σταρ, είναι ότι η εθνική έχει έναν προπονητή που έμαθε να δουλεύει με ότι όπλα υπάρχουν, να παίρνει το 100% και να φέρνει αποτελέσματα. Με τα θετικά και τα αρνητικά του ο Ηλίας Ζούρος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος γι' αυτή την αποστολή. Το έδειξε στην Κύπρο όπου …προπονήθηκε σκληρά απέναντι στον Πιανιτζιάνι και τον Μπλατ κι έδειξε, με τους συνεργάτες του Πρίφτη και Μανωλόπουλο, ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Φτάνει αυτό; Θα το μάθουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου. Επί του παρόντος η ομάδα έχει βρει τρεις άξονες (Ζήσης, Φώτσης, Μπουρούσης), ο Καϊμακόγλου θα είναι ο καταλύτης, ο Μπράμος με τον Βασιλειάδη τα πολυβόλα και …βουρ. Σαφέστατα πολλά θα κριθούν από την παρουσία του Νικ Καλάθη διότι αυτό που λείπει είναι ένας γκαρντ με διεισδυτικότητα να χαλάει την ισορροπία της αντίπαλης άμυνας και να σερβίρει ελεύθερα σουτ, ανοίγοντας χώρους για τους ψηλούς.

Όλοι ξέρουν τι θα κάνουν και ο Ζήσης φροντίζει ώστε άπαντες στο παρκέ να είναι ήρεμοι και να ακολουθούν τις εντολές. Μεγάλο κέρδος για τον γκαρντ της Σιένα, να βρεθεί πάλι σε συνθήκες όπου θα πρέπει να ηγηθεί, διότι εκεί αναδεικνύει τον πραγματικό του εαυτό.

Μιας και ο λόγος για εαυτούς, αν μπορεί κάποιος να συμμαζέψει τον πρόεδρο, έναν τον έχουμε, καλό θα ήταν. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι γνωστές κορώνες, όσο μην μεταφέρει στους αγώνες τον εκνευρισμό και την διάθεσή του για κόντρα απέναντι σε όσους τον…αδίκησαν στην Φίμπα γιούροπ. Διότι μπορεί στην Μαδρίτη να είχε και την πλάκα του ο αγώνας με την Πορτογαλία όπου στήθηκε πάνω από την γραμματεία να τον βλέπουν οι διαιτητές και να παίρνουμε σφυρίγματα σε βάρος του μπασκετικού θηρίου της ιβηρικής, τώρα δεν θα διασκεδάσει κανείς αφού δεν είμαστε, εξωαγωνιστικά, οι ισχυροί της υπόθεσης. Λάθος τότε, λάθος και τώρα. Πρόεδρε όσο κι αν αισθάνεστε υπεύθυνος επειδή τα …παιδιά σας προτίμησαν τις βουτιές, σούπερ σταρ δεν χρειάζεται να γίνετε γι' αυτή την ομάδα. Αρκούν τα... παλιόπαιδα του Ζούρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK