Αριστούχοι!

Η βαθμολογία αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι. Αυτά τα παιδιά και ο προπονητής τους παίρνουν 10 στην δουλειά, την αξιοπρέπεια, την προσπάθεια μέσα στο γήπεδο.

Αριστούχοι!

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ 6

Η επιλογή του αφορά αυτό που είπε ο προπονητής από την πρώτη στιγμή: ομάδα. Ο Ηλίας Ζούρος έκρινε ότι χρειάζεται έναν παίκτη που να σκέφτεται μόνο την οργάνωση, πως θα λειτουργήσει η επίθεση δίνοντας καλύτερο ρυθμό. Στα παιχνίδια του πρώτου γύρου είχε αυτό το ρόλο ιδιαίτερα μέχρι να ενταχθεί στο παιχνίδι της ομάδας ο απών από την προετοιμασία, Καλάθης.

ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ 8

Εκπληκτικό φινάλε. Η ομάδα στηρίχθηκε πάνω του για να περάσει στο προολυμπιακό και ...καπετάνιος δεν την απογοήτευσε. Δεν ήταν τόσο σταθερός στο ξεκίνημα του τουρνουά (ιδιαίτερα στην άμυνα) και πιο συγκεκριμένα στην δεύτερη φάση. Ταλαιπωρήθηκε από μια ίωση η οποία του άφησε τα σημάδια της. Ξυρίστηκε, και στα κρίσιμα έβαλε στα καλάθια τους μεγάλους αντιπάλους του όπως ο Νοά και ο Κρίστιτς

ΖΗΣΗΣ 9

Ο καλύτερος περιφερειακός της εθνικής. Μέσα σε...όλα. Όταν δεν έβαζε σουτ, και το ποσοστό του είναι μέτριο, οργάνωνε την επίθεση έστηνε να πικ εν ρολ. Σε σημαντικούς αγώνες έβαλε όλα τα σουτ και δούλεψε υπερωρίες για να ηγηθεί της ομάδας. Ήταν ένα από τα καλύτερα τουρνουά του κυρίως για να επιβεβαιωθεί η ποιότητά του. Τρίτος σκόρερ, δεύτερος πασέρ, πρώτος σε οικονομία έχοντας μόλις 1.4 λάθη και 3.2 ασσίστ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ 7

Το ελληνικό μπάσκετ προσπάθησε να τον αποβάλει από τους κόλπους του. Την σεζόν όμως που τα...αγαπημένα παιδιά πούλησαν την εθνική, ο «αντιπαθής» Βασιλειάδης επιβεβαίωσε αυτό που πρέπει να είναι για όλους η εθνική. Πάθος. Επιβεβαίωσε δε μέσα στο παρκέ αυτό που λέγαμε τόσα χρόνια. Κορυφαίος στον αγώνα με την Κροατία όπου αν χάναμε γυρνάγαμε στην Ελλάδα, σπουδαίος με την Σλοβενία, την Γεωργία και την Λιθουανία θα μπορούσε να είχε λιγότερο άγχος στην αρχή του τουρνουά. Για όποιον ακόμα θέλει να συζητήσει την παρουσία του, οι αριθμοί του σε μια διοργάνωση, είναι καλύτεροι των ...σωτήρων. Όχι ότι μετρούν μόνο αυτοί αλλά έτσι για να μιλάμε και με στοιχεία.

ΚΑΛΑΘΗΣ 8

Ξεκίνησε άσχημα το τουρνουά και το τελείωσε ως Καλάθης. Αυτό το παιδί έχει τεράστιες δυνατότητες και θα είναι στην περιφέρεια της ομάδας για την επόμενη 10ετία. Αν πρόσεχε την άμυνά του και δεν έκανε τόσα φάουλ, ο βαθμός του θα ήταν καλύτερος. Είναι σημαντικό κεφάλαιο για το ελληνικό μπασκετ και αποδεικνύει κάτι: ο πολύ καλός για να προσφέρει θέλει λεπτά συμμετοχής. Αυτό του έμαθαν στις ΗΠΑ, αυτό ξέρει. Και παίζει γιατί αξίζει να είναι στο παρκέ.

ΦΩΤΣΗΣ 9

Ο αρχηγός. Έπαιξε πάλι όλη την άμυνα για ψηλούς και κοντούς, έβαλε τα σουτ του, τελείωσε φάσεις, ήταν συγκλονιστικός. Ο καλύτερος Έλληνας παίκτης στην άμυνα επιβεβαίωσε ότι αποτελεί μια από τις σημαίες του σύγχρονου μπάσκετ. Πλησίαζε το...10 αλλά τί τις ήθελε αυτές τις τρίπλες; Μακάρι να μπορούσε να τριπλάρει καλύτερο από πιο μικρός, τώρα θα τον καμαρώναμε στο ΝΒΑ.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 7

Η παρουσία του επιβεβαίωσε αυτό που λέγαμε για την άμυνα: Όλα είναι σχετικά. Έβγαλε τρομερή ενέργεια πήρε ριμπάουντ, ήταν καλός στην ομαδική άμυνα, βοηθώντας με νταμπλ τιμ κοντά στο καλάθι, αλλά έχανε αντιπάλους στο ένας εναντίον ενός. Επιθετικά έπρεπε να πάρει περισσότερες προσπάθειες. Δεν γίνεται να το φοβάται τόσο. Σίγουρα πρέπει να ξεχάσει τις διακοπές (ίσως και κάποιες προετοιμασίες με την εθνική) για την επόμενη διετία και να αφιερωθεί στην ατομική του βελτίωση. Τρίπλα, σουτ. Κρίμα να μείνει στάσιμο παιδί με τέτοια προσόντα.

ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ

Μαυροειδής ή Βουγιούκας; Πολλοί αμφισβήτησαν την επιλογή του Ζουρου όχι γιατί αγάπησαν τον Ίαν αλλά επειδή τον έχουν δει περισσότερες φορές ελέω Παναθηναϊκού. Ο Μαυροειδής κλήθηκε στο τέλος και προτιμήθηκε επειδή είναι πιο γρήγορος, θα μπορούσε να παίξει δίπλα σε έναν άλλο σέντερ και πολύ καλός στο πικ εν ρολ. Βεβαίως έγιναν λίγα από αυτά, όμως από την στιγμή που υπήρχε ο Μπουρούσης και ο Κουφός ένας ακόμα βαρύς σέντερ δεν θα βοηθούσε.

ΜΠΡΑΜΟΣ 6

Ο Μπράμος, του Μπράμου, τον Μπράμο κλπ. Αν είναι Έλληνας. Αν είναι Πορτορικανός, ο Μπράμος, του Μπράμος, τον Μπράμος. Αποφασίζουμε για να μην σκοτώνουμε την ελληνική γλώσσα όπως έκανε ο συμπαθής ομογενής στα αντίπαλα καλάθια μετά τους πρώτους αγώνες. Από πολυσύνθετος γκαρντ/φόργουορντ εξελίχθηκε σε…Έλληνα γκαρντ της τελευταίας πενταετίας. Όσα…”βάλτο αγόρι μου” και να του πεις δεν έμπαινε τίποτα. Κακές παρέες. Είναι παίκτης με πολύ καλά στοιχεία, μπερδεύτηκε όταν έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο με την άμυνα. Θα τον δούμε στο εγγύς μέλλον, ελπίζουμε …μακριά από εδώ για να μην χαλάσει και άλλο.

ΚΟΥΦΟΣ 7

Ζήτω η Ελλάς. Πες τα παληκάρι μου διότι σε λίγο θα απαγορεύεται να μιλάμε για την πατρίδα μας. Αυτός, που δεν γεννήθηκε εδώ, που παίζει στο ΝΒΑ, που δεν έπαιξε τα περισσότερα λεπτά στο τουρνουά, με αυτή του την ατάκα άξιζε το 10. Μέσα στο παρκέ επιθετικά ήταν ο καλύτερος ψηλός μας, τελείωσε τις περισσότερες μπάλες που πήρε. Ο Ζούρος φάνηκε να μην τον εμπιστεύεται απόλυτα διότι όλοι οι ελληνοαμερικανοί έχουν διαφορετικές μπασκετικές άρχες. Αποδείχθηκε ότι άξιζε περισσότερα λεπτά συμμετοχής ίσως να έπρεπε να δοκιμαστεί διπλα στον Μπουρούση σε κάποια σχήματα.

ΣΛΟΥΚΑΣ

Πήρε το βάπτισμα του πυρός αλλά γι αυτόν πιο σημαντική είναι η χρονιά που έρχεται. Τώρα πρέπει να πάρει χρόνο συμμετοχής διότι ταλέντο έχει όπως και δυνατότητες.

ΚΑΪΜΑΚΟΓΛΟΥ 7

Ο καλύτερος ρολίστας της ομάδας. Ο blogger του Contra, είχε από την αρχή πολύ συγκεκριμένο ρόλο αυτόν εκτέλεσε με επιτυχία. Ο ρόλος ήταν κάποιες φορές άχαρος ήταν παλεύοντας για ριμπάουντ με πολύ ψηλότερους αντιπάλους είτε κυνηγώντας στην περιφέρεια ευέλικτους φόργουορντ. Τα πήγε πολύ καλά στην άμυνα, έβαλε τα καλάθια του, μπορούσε να πάρει περισσότερες επιθέσεις.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ 9

Έχασε το 10αρι για τον αγώνα με την Γαλλία και όχι για την ήττα. Ο Ηλίας Ζούρος, ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ήταν το πιο ...διαβασμένο τιμ του τουρνουά Το παραδέχθηκαν όλοι πως στην προετοιμασία για έναν αγώνα φάνηκαν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους. Δεν παίρνουν όμως το 10 διότι ενώ η ομάδα δούλεψε για να παίξει γρήγορο μπάσκετ, σε αρκετούς αγώνες όμως, μόλις παίρναμε διαφορά αρχίζαμε τα...ελληνικά. Ήρεμα, υπομονή, άμυνα. Επιθετικά ήταν πιο οργανωμένη εθνική που είδαμε με συστήματα, με...plays, με ποσταρίσματα, διάβασμα της αντίπαλης άμυνας.

Αμυντικά παίρνουν άριστα. Όλα τα σχεδίασαν κι εκτελέστηκαν τέλεια χωρίς να χρειάζεται να μην μας δίνουν φάουλ οι διαιτητές. Οι ζώνες χρησιμοποιήθηκαν επιτέλους όπως και η οργανωμένη πίεση σε όλο το γήπεδο. Τεχνικά είδαμε ένα σύνολο από το οποίο πήραμε ακριβώς το 100% ίσως και λίγο παραπάνω.

Σκεφτείτε ότι οι συγκεκριμένοι προπονητές χρειάστηκε να αναθεωρήσουν τα πλάνα τους σχεδόν στο 50% με την απουσία του Σπανούλη, του Περπέρογλου, του Σχορτσιανίτη και του Μαυροκεφαλίδη. Μήπως να έπαιρναν 10; Όχι, διότι νέοι είναι και μπορεί να ενθουσιαστούν υπερβολικά.

Και του χρόνου!

News 24/7

24MEDIA NETWORK