Η ανάλυση της 24ης αγωνιστικής

Το Contra.gr, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Overlap.gr, σας παραθέτουν τα πεπραγμένα της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Η ανάλυση της 24ης αγωνιστικής

Η 24η αγωνιστική περιελάμβανε την πολύ σπουδαία επικράτηση του Ατρομήτου, o οποίος έπαιζε με 10 παίκτες απέναντι στον Αστέρα από το 15ο λεπτό της αναμέτρησης, τις βαθμολογικές ανάσες για Απόλλωνα και Άρη, καθώς και την εκπληκτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού που συνδυάστηκε με νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Στην Κρήτη το παιχνίδι του Πλατανιά με τον Εργοτέλη βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με 1-0. Η ομάδα των Χανίων ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να μπορέσει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο αυτό το γεγονός τη φόρτωσε με άγχος κάτι που ήταν πολύ φανερό σε κάθε κίνηση μέσα στο γήπεδο. Από την άλλη ο Εργοτέλης είχε δύο συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και έπαιξε πολύ έξυπνα προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την κατάσταση των γηπεδούχων. Ο Ουζουνίδης έστησε πολύ καλά την ομάδα του, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του, μπλόκαρε τον Κάταϊ που είναι ο κινητήριος μοχλός του Πλατανιά και έπαιξε στην κόντρα επίθεση με τους γρήγορους Μπαντιμπανγκά-Διαμαντάκο. Ο Πλατανιάς είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει την αντίπαλη εστία και παίζοντας παράλληλο ποδόσφαιρο χωρίς ουσία. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πολλούς χώρους και σε κάθε αντεπίθεση έβγαζαν αρκετούς παίκτες μπροστά για να απειλήσουν, ο Διαμαντάκος αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και σε μια από αυτές σκόραρε δίνοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Στην Ριζούπολη ο Απόλλων επανήλθε στις νίκες επί της κακής Ξάνθης με 2-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την αναμέτρηση και πήραν μια σημαντική ανάσα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Ο Απόλλων έχει βρει μια κομπίνα με τα δυνατά πλάγια που εκτελεί ο Παντελιάδης και προκαλεί πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Συγκεκριμένα δίνει μεγάλη δύναμη στην μπάλα και οι ψηλοί παίκτες τοποθετούνται κυρίως στο πρώτο δοκάρι για να σπάσουν την μπάλα προς τα πίσω και να γίνει η φάση. Τα δύο γκολ μπήκαν με πανομοιότυπο τρόπο, αφού στο πρώτο η μπάλα πέρασε από όλους και ήρθε ο Μίνγκας να σκοράρει στο δεύτερο δοκάρι, ενώ στο δεύτερο ο Πετρόπουλος πήρε την κεφαλιά. Ο Απόλλων έχει πάρει ποιότητα από τους καινούργιους ξένους του Αμπρόουζ και Λουσέρο, κάτι που του έλειπε στον πρώτο γύρο. Παράλληλα έπαιξε με πάθος και έδειξε ότι ήθελε πολύ τη νίκη σε αντίθεση με την Ξάνθη, η οποία έχει χάσει το δρόμο της και έχει μπει σε περιπέτειες, καθώς παρουσιάζεται ανοργάνωτη και χωρίς καθόλου διάθεση.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας καλά μόνο για 30 λεπτά έφθασε σε μια άνετη επικράτηση επί της Βέροιας με 5-0, φανερώνοντας την πολύ μεγάλη διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες. Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό με πολλά λάθη και καθόλου ρυθμό, αφού και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους. Στο δεύτερο ο Μίτσελ έκανε δύο αλλαγές με Ολαϊτάν-Μανιάτη αντί των Σέποβιτς-Σάμαρη αντίστοιχα και δικαιώθηκε, αφού αμφότεροι σκόραραν και συνεργάστηκαν σωστά. Ο Τσόρι βρήκε συμπαραστάτες στους δύο παίκτες, ο Ολυμπιακός άλλαξε ρυθμό πετυχαίνοντας εύκολα γκολ και χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Είναι χαρακτηριστικό πως όλα τα γκολ του Ολυμπιακού μπήκαν μέσα από τη μικρή περιοχή, δείγμα του πόσο εύκολα έφθανε σε αυτή από ένα σημείο και μετά. Στα θετικά του αγώνα ήταν και ή καλή εμφάνιση του Πέρες, ο οποίος έδειξε ότι είναι ένας ομαδικός παίκτης με καλές κινήσεις και διάθεση για να προσφέρει και στο αμυντικό κομμάτι. Η Βέροια έχει χάσει σε ποιότητα συγκριτικά με την περυσινή χρονιά, ενώ και οι χειμερινές μεταγραφές δεν έχουν βοηθήσει καθόλου.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος πιστοποίησε για μια ακόμη φορά γιατί θεωρείται η καλύτερη ομάδα αυτήν τη στιγμή στο πρωτάθλημα, αφού έφθασε σε μια πολύ μεγάλη νίκη εναντίον του ποιοτικού Αστέρα (με 3-1), αγωνιζόμενος με 10 παίκτες για 75 λεπτά. Το παιχνίδι κρίθηκε στο πάθος, τη διάθεση και το γεγονός πως οι γηπεδούχοι δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να βρουν χώρους καθ' όλη τη διάρκεια του. Η ομάδα του Παράσχου έκανε ένα οργανωμένο και μυαλωμένο παιχνίδι, σε αντίθεση με τον Αστέρα που μετά την αποβολή νόμιζε πως θα νικήσει εύκολα και το πλήρωσε. Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά ξεχώρισαν με διαφορά οι Καραμάνος, Πίτου και Ούμπιδες που έκαναν πάρτι απέναντι στα στόπερ του Αστέρα. Ο αρκαδικός σύλλογος είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά έπαιξε πολύ παράλληλο ποδόσφαιρο χωρίς κάθετη κίνηση και με τους Ντε Μπλάσις-Καράσκο απομονωμένους ήταν δύσκολο να απειλήσει. Όλες οι επιθετικές του προσπάθειες ήταν είτε από στημένες μπάλες είτε με βαθιές μπαλιές. Ο Ατρόμητος μαζεύτηκε στο γήπεδο μετά την αποβολή και με έξυπνη τακτική αξιοποίησε τους κενούς χώρους που βρήκε, φτάνοντας σε μια δίκαιη επικράτηση.

Στα Γιάννινα ο ΠΑΣ πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, αυτή φορά απέναντι στον Παναιτωλικό με 1-0. Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό και με εξαίρεση μια καλή ευκαιρία του Παναιτωλικού με τον Καμαρά δεν υπήρχε κάτι άλλο. Εκεί που όλα έδειχναν πως το 0-0 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, ένα γκολ των γηπεδούχων στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων άλλαξε όλες τις ισορροπίες. Οι δύο ομάδες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έκαναν πολλά λάθη (σ.σ. ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση), δεν είχαν καθόλου ηρεμία στο παιχνίδι τους, ενώ προσπαθούσαν να απειλήσουν με ατομικές ενέργειες και μακρινά σουτ. Πιο τυχερός και ικανός στάθηκε ο ΠΑΣ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα γέμισμα προς την εστία από φάουλ και πήρε μια νίκη που τον ανεβάζει πολύ στο βαθμολογικό πίνακα.

Στο ΟΑΚΑ η Καλλονή επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού, σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν καλά, αλλά δεν κατάφεραν να αποκομίσουν βαθμό. Ο σύλλογος της Βοιωτίας μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, είχε τον έλεγχο, δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ, αλλά δεν είχε καλή τελική προσπάθεια. Η Καλλονή προσπαθούσε να βρει χώρο στην κόντρα επίθεση για να απειλήσει, κάτι που έκανε τελικά με τους Μανούσο, Λεοζίνιο και Μαρσέλο. Σε μια από αυτές τις αντεπιθέσεις βρήκε σκορ και τελικά το κράτησε μέχρι τέλους, αφού οι φιλοξενούμενοι πίεζαν, αλλά δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να τελειώσουν καλύτερα τις φάσεις.

Στο παιχνίδι της αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός έπιασε εντυπωσιακή απόδοση κόντρα στον ΠΑΟΚ και νίκησε 2-1. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δεν αντικατοπτρίζει σε κανένα σημείο την εικόνα του αγώνα. Οι "πράσινοι" μπήκαν πολύ δυνατά, πήραν την μπάλα, είχαν πολύ καλή κυκλοφορία, έβγαζαν πολλές επιθέσεις από παντού, ανέβαζαν παίκτες από τις πίσω γραμμές με overlap και γενικά έδιναν να έχουν μια αίσθηση υπεροχής επί του αντιπάλου τους. Ο ΠΑΟΚ. δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ακολουθήσει αυτόν το ρυθμό, έκανε πολλά λάθη και είχε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει την αντίπαλη εστία. Αν οι γηπεδούχοι (κυρίως ο Μπεργκ) ήταν πιο ψύχραιμοι στη τελική προσπάθεια και ο Γλύκος δεν βρισκόταν σε καλή μέρα, θα είχαν προηγηθεί από το πρώτο μέρος. Ακόμα κι έτσι πάντως, στο δεύτερο μέρος συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που είχαν κυρίως από τις στημένες φάσεις. Ο Αναστασίου νίκησε κατά κράτος τον Στέφενς στη μάχη των πάγκων και παρουσίασε την ομάδα του με ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα. Αντίθετα ο Ολλανδός τεχνικός δε βοήθησε καθόλου τους παίκτες του από τον πάγκο με τις αλλαγές που έκανε και δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό ούτε στην προετοιμασία του αγώνα, ούτε κατά τη διάρκεια του. Στους αγώνες με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει όλη κι όλη μια ευκαιρία, αλλά ο προπονητής του το μόνο που κάνει είναι να μιλάει για διαιτησία. Αν δεν αλλάξει νοοτροπία ο οργανισμός που λέγεται ΠΑΟΚ και πιστεύει ότι όλοι τον αδικούν θα έχει ακόμα χειρότερα αποτελέσματα.

Στην Κρήτη ο ΟΦΗ κέρδισε το φορμαρισμένο Πανθρακικό με 1-0 και ανέβηκε αρκετά στο βαθμολογικό πίνακα. Οι δύο ομάδες έκαναν ένα κακό πρώτο ημίχρονο με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και έπαιζαν σε πολύ χαμηλό τέμπο. Στο δεύτερο μέρος ο "όμιλος" ανέβασε αρκετά την απόδοσή του, οι αλλαγές του Σα Πίντο, όπως ο Ντουντού που σκόραρε με την είσοδό του, έδωσαν ενέργεια στην ομάδα, η οποία έφτασε στη νίκη. Σε αυτό το ματς ο Πανθρακικός κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, μακριά από τις καλές εμφανίσεις που μας είχε συνηθίσει, δεν είχε καθόλου δημιουργία, απείλησε ελάχιστα και γενικά έδειχνε πως έπαιζε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς απ' ότι συνήθως.

Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Άρης έδωσε σημεία ζωής και νίκησε μετά από 10 μήνες εντός έδρας απέναντι σε ένα κακό Πανιώνιο. Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, είχε πολύ αργό ρυθμό, αρκετά λάθη, ενώ κυριαρχούσαν οι συχνές διακοπές και τα σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν. Ο Άρης έδειξε να θέλει περισσότερο το παιχνίδι, είχε περισσότερο πάθος, κέρδισε αρκετές μονομαχίες και οι παίκτες του κυνηγούσαν όλες τις μπάλες μέχρι το τέλος. Ο Πανιώνιος έπαιζε για δύο αποτελέσματα και τελικά το πλήρωσε, αφού στο δεύτερο ημίχρονο πρόσεξε πάρα πολύ την άμυνά του και δεν έκανε κάτι ουσιαστικό στην επίθεση. Με εξαίρεση το ματς με τον ΠΑΟΚ, η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν παίζει καθόλου καλά το τελευταίο διάστημα και έχει μπει σε περιπέτειες. Παράλληλα τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα έχουν ως αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να ασχολούνται και με πολλά εξωαγωνιστικά ζητήματα, τα οποία προκαλούν μεγάλο εκνευρισμό στις τάξεις της ομάδας. Ο Άρης με αυτή τη νίκη πήρε ζωή και το επόμενο εντός έδρας ματς με την Βέροια αποκτά χαρακτήρα μεγάλου τελικού ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

MVP της αγωνιστικής ήταν ο Πίτου Γκαρσία του Ατρομήτου. Ο μέσος της ομάδας του Περιστερίου έκανε τα πάντα, έδωσε δύο ασίστ, κέρδισε πέναλτι, ήλεγξε το ρυθμό του αγώνα και έκανε πολύ καλές αμυντικές καλύψεις, αποδεικνύοντας πως περνάει περίοδο φόρμας. Καλύτερο γκολ ήταν αυτό του Ντουντού, το οποίο μάλιστα έδωσε τη νίκη στον ΟΦΗ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK