Η πεντο-ζάλη του Στέφενς

Το Contra.gr, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Overlap.gr, σχολιάζει τις ιδιαίτερα πρωτότυπες επιλογές του Χουμπ Στέφενς στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ.

Η πεντο-ζάλη του Στέφενς
stevens.jpg WWW.MOTIONTEAM.GR

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, Τετάρτη βράδυ, Θεσσαλονίκη, κρύο και μισοάδεια Τούμπα. Μετά την ήττα από τον Πλατανιά ο "δικέφαλος" αντιμετώπιζε τους έτερους Κρητικούς στο γήπεδό του ψάχνοντας για εξιλέωση. Και όμως δεν έψαχνε, εκτός αν αυτό είναι το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου έβαζε υποψηφιότητα για την χειρότερη εμφάνιση της χρονιάς. Και θα είχε και πολλές ελπίδες να κερδίσει το εν λόγω βραβείο. Το 5-0 είναι άκρως πλασματικό και ο Χουμπ Στέφενς θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να επιβεβαιώσει την φήμη του.

Ο Νίνης αριστερά (;)

Το γεγονός πως για τον Ολλανδό τεχνικό η φετινή χρονιά αποτελεί κάτι σαν μία μεγάλη προετοιμασία το έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν. Έχει δοκιμάσει τα πάντα, το μόνο που λείπει είναι να δούμε τον Σαλπιγγίδη δεξί μπακ ή τον Κατσουράνη "false nine". Οι δοκιμές δεν είναι απαραίτητα κατακριτέες όμως θα έπρεπε να υποστηριχθούν από την γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας. Θα έπρεπε με απλά λόγια, να έχει ξεκαθαριστεί πως φέτος ο ΠΑΟΚ θα προετοιμαστεί για του χρόνου. Και πως δεν είναι έτοιμος για πρωταθλητισμό.

Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο τεχνικός του ΠΑΟΚ γι' ακόμα μία φόρα ανακάτεψε την τράπουλα τόσο, που δεν υπήρχε καμία σύνδεση μεταξύ των γραμμών. Κάποιος θα πει πως δεν ξεκίνησε ο Λούκας και πως η ομάδα δίχως αυτόν και τον Στοχ δεν έχει συνηθίσει να αναπτύσσεται. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν διαθέτει μόνο τον Ισπανό και τον Σλοβάκο. Διαθέτει μία πλειάδα επιλογών για όλες τις θέσεις. Όμως το να ξεκινάει ο Νίνης ως αριστερό εξτρέμ παίζοντας στην γραμμή, είναι τουλάχιστον φάουλ. Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Όταν ο νεαρός Έλληνας αποχώρησε στην θέση του τοποθετήθηκε ο Λούκας, όμως ο Ισπανός μετά από λίγα λεπτά άλλαξε πλευρά με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος είναι ένας παίκτης που δεν έχει αγωνιστεί πάνω από ένα ημίχρονο στην ζωή του ως αριστερός εξτρέμ, ούτε όταν έπαιζε στις Ακαδημίες του Γιώργου Κούδα. Ο μόνος που τον τοποθέτησε εκεί τα τελευταία χρόνια ήταν ο Δερμιτζάκης σε ένα παιχνίδι στα Πηγάδια όπου η επιλογή αυτή καταρράκωσε τον "δικέφαλο".

Είναι λογικό ο Ολλανδός να δοκιμάζει διάφορα σχήματα, πολλά δίδυμα σε άμυνα, κέντρο και επίθεση, πολλά διαφορετικά δεκάρια και γενικά να προχωράει σε πειράματα. Ειδικά με τόσα πολλά παιχνίδια που έχει η ομάδα στα πόδια της αλλά και με τόσες υποχρεώσεις στο άμεσο μέλλον. Όμως, άλλο το 5-0 και δεν τρέχει τίποτα και άλλο να μην βλέπεις τα λάθη και την "ανυπαρξία" του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό το 5-0 ήταν στάχτη στα μάτια για τους Θεσσαλονικείς και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσει τον Ολλανδό τεχνικό με το βαρύ βιογραφικό. Ομάδα ασύνδετη, κέντρο αποδιοργανωμένο, επίθεση χωρίς συνεργασίες και άμυνα με πολλά κενά. Βασικά, ομάδα με πολλά κενά. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πραγματοποιεί εξαιρετική σαιζόν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια βάσει αποτελεσμάτων και συγκομιδής βαθμών, όμως, αν δεν σοβαρευτεί και δεν αλλάξει τη νοοτροπία του, τα εφετινά λάθη θα του κοστίσουν ακριβά του χρόνου.

"Η καλύτερη εμφάνιση μου"

Περνώντας πιο συγκεκριμένα στην απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών της ομάδας, θα πρέπει να αναφερθούμε στην απόδοση του Στέφανου Αθανασιάδη. Την περσινή χρονιά είχε πετύχει σε 26 παιχνίδια 13 τέρματα για την Super League. Εφέτος έχει πετύχει μόλις 6 τέρματα. Κάνοντας focus στο παιχνίδι της Τετάρτης θα δούμε πως ο σέντερ φορ του Δικεφάλου δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να κερδίσει (ποτέ στον αέρα) σε μονομαχίες τον Μπαρέιρο των Κρητικών. Και όχι μόνο στον αέρα αλλά δεν βοήθησε ούτε παίζοντας με πλάτη προς την εστία. Σίγουρα το γκολ και οι δυο ασίστ που έδωσε είναι πολύ σημαντικές όμως μετά το 2-0 ο ΟΦΗ στην ουσία παράτησε το παιχνίδι.

Αυτό που μπορούμε να πούμε για τα νέα αποκτήματα των "ασπρόμαυρων" είναι πως μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν ειδικά στον τομέα του εσωτερικού ανταγωνισμού. Κάνοντας μία ιδιαίτερη μνεία στον Ισραηλινό χαφ που ήρθε πριν λίγες μέρες στην Θεσσαλονίκη, αποδείχθηκε πως η Τούμπα πολύ γρήγορα θα τον λατρέψει γιατί απλά "το έχει". Είναι ένας ποδοσφαιριστής ανώτερου επιπέδου και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί στα Ελληνικά δεδομένα. Το γκολ που πετυχαίνει την Τετάρτη δείχνει απλό όμως πότε άλλοτε ο ΠΑΟΚ την εφετινή χρονιά πετυχαίνει ένα τόσο απλό και όμορφο γκολ; Η άριστη τεχνική του εξάλλου φάνηκε περίτρανα και στην παρθενική του εμφάνιση όταν προσπαθούσε διαρκώς με το εξωτερικό φάλτσο να βρει τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά.

Για τον Ολλανδό θα πρέπει να περιμένουμε ορισμένα παιχνίδια για να έχουμε καλύτερη εικόνα. Αυτό που έλειπε από τον ΠΑΟΚ ήταν ένας επιθετικός με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά των Σαλπιγγίδη-Αθανασιάδη. Και ο Χούσεν έδειξε πως διαθέτει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού.

Αν πάντως ο Νάτχο καταφέρει και δέσει με τους Κάτσε-Μαντούρο στο κέντρο, τότε θα μπορούμε να πούμε πως ο Στέφενς θα έχει κάποια παρακαταθήκη για την επόμενη σαιζόν (αν παραμείνει ο Ισραηλινός). Και αυτό δείχνει να είναι και το στοίχημα για τον Ολλανδό. Να είναι απόλυτα έτοιμος για την σεζόν 2014-2015.

News 24/7

24MEDIA NETWORK