Οι τρεις μεταγραφές που θα έκαναν τη διαφορά στον ΠΑΟΚ

Το Contra.gr, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Overlap.gr, εξηγεί με ποιον τρόπο ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί σημαντικά ενόψει του δεύτερου γύρου της Super League και των αναμετρήσεων με την Μπενφίκα στη φάση των "32" του Europa League.

Οι τρεις μεταγραφές που θα έκαναν τη διαφορά στον ΠΑΟΚ

Μεταγραφές και ΠΑΟΚ είναι δυο έννοιες που τα τελευταία δυο χρόνια πηγαίνουν μαζί. Δεν παίζει καλά ο "δικέφαλος"; Μεταγραφές. Αποκλείστηκε από την Σάλκε; Μεταγραφές. Βγήκε δεύτερος στον όμιλο του Europa League; Μεταγραφές. Τα πράγματα βέβαια είναι τελείως διαφορετικά στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Καμία ομάδα δεν πρωταγωνίστησε με τόσους νέους ποδοσφαιριστές σε ένα μικρό σχετικά χρονικό διάστημα. Πώς θα αποτελέσει εξαίρεση ο ΠΑΟΚ;

Κίνηση ουσίας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας του "δικεφάλου" είναι η δημιουργία φάσεων από τους επιθετικούς του. Δηλαδή από τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη. Μπορεί να είναι δεινοί σκόρερ, μπορεί να έχουν ματώσει τα προηγούμενα χρόνια τα αντίπαλα δίχτυα, όμως δεν έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν εκ του μηδενός φάσεις. Πότε είδαμε τελευταία φορά τους δυο επιθετικούς να κάνουν μια προσωπική ενέργεια και μετά να σουτάρουν; Πότε απολαύσαμε για τελευταία φορά μία ντρίπλα ή μία επέλαση ενός εκ των δυο; Αυτό είναι που λείπει από την επίθεση της ομάδας. Και οι δυο Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλες ικανότητες στο σκοράρισμα ακόμα και αν εφέτος κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που κάνει επιτακτική ανάγκη την απόκτηση ποδοσφαιριστή με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς.

Ενός ποδοσφαιριστή που θα συνεργαστεί αρμονικά με τους Στοχ, Λούκας αλλά και ενός εκ των δυο στην επίθεση της ομάδας του "δικεφάλου". Μπορεί να δημιουργούνται αρκετές ευκαιρίες αλλά να μην μετουσιώνονται σε γκολ, όμως ο ερχομός ενός ποδοσφαιριστή που θα προσφέρει ποικιλία αλλά και περισσότερη φαντασία στο παιχνίδι του "δικεφάλου" είναι απαραίτητος.

Υπόλοιπες κινήσεις

Ένα ακόμα κενό στο ρόστερ του "δικεφάλου" είναι σίγουρα και η έλλειψη αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης πίσω από τον Λάζαρ. Ή ακόμα και μπροστά του. Τι σημαίνει αυτό; Ο Ρουμάνος διεθνής είναι απαραίτητος στα πλάνα του κ. Στέφενς όμως η απόδοση του δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Ένας ποδοσφαιριστής σε αυτήν την θέση είναι στην ουσία η ραχοκοκαλιά της ομάδας και οι αρμοδιότητές του είναι πολύ σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου είτε πρόκειται για την αμυντική λειτουργία είτε για την επιθετική. Ο κρίκος που ενώνει την αλυσίδα με λίγα λόγια. Ο Ρουμάνος δεν έχει ανταποκριθεί όσο περιμέναμε σε αυτό τον ρόλο, πράγμα που σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ οφείλει να ψάξει για την αντικατάστασή του, τώρα ή το καλοκαίρι. Αυτό φυσικά δεν απαγορεύει τον Δικέφαλο να κάνει μία κίνηση – επένδυση και να ψάξει για κάποιον που θα πλαισιώσει τον Λάζαρ και αργότερα θα τον αντικαταστήσει κιόλας.

Όσον αφορά τον παίκτη που καλύπτει τον χώρο του κέντρου με ανασταλτικές κυρίως αρμοδιότητες, ο Τζιόλης θα πρέπει να πάρει αρκετές ανάσες, όμως οι Κάτσε και Κατσουράνης μπορούν να τον βοηθήσουν.

Μία ακόμα μεταγραφική κίνηση που θα μπορούσε να εκτινάξει το "δικέφαλο" είναι η απόκτηση ενός δεκαριού. Βέβαια, ο κ. Στέφενς έχει αποφασίσει πως στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ θα αγωνίζεται με 4-4-2 και στην Ευρώπη κυρίως με 4-3-3 οπότε η απόκτηση δεκαριού δεν είναι απαραίτητη αν υπολογίσουμε πως μόνο στην Ευρώπη θα μπορούσε να κάνει την διαφορά ένας ποδοσφαιριστής σε αυτήν την θέση. Ίσως αν άλλαζε τα πλάνα του ο Ολλανδός τεχνικός, ένα δεκάρι πολύ υψηλής ποιότητας να άλλαζε τα δεδομένα στο "δικέφαλο". Το κάθετο ποδόσφαιρο, το γρήγορο τρανζίσιον αλλά και το σκοράρισμα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που απουσιάζουν από το ποδόσφαιρο που παίζει φέτος ο "δικέφαλος". Ένας εξελίξιμος μεσοεπιθετικός θα έκανε το μπαμ στην Τούμπα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK