Ολυμπιακός vs ΠΑΟΚ ή μήπως Μίτσελ vs Στέφενς

Το ντέρμπι κορυφής είναι προ των πυλών. Λίγο πριν τη σέντρα, η εξιδεικευμένη ιστοσελίδα overlap.gr αναλύει τους προπονητές των δύο ομάδων. Ολυμπιακός εναντίον ΠΑΟΚ ή μήπως Μίτσελ εναντίον Στέφενς; Κώστας Κεφαλογιάννης: Τι δεν πρέπει να σκέφτεται ο ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός vs ΠΑΟΚ ή μήπως Μίτσελ vs Στέφενς

Το ντέρμπι κορυφής είναι προ των πυλών. Οι οπαδοί και των δυο ομάδων το περίμεναν καιρό. Όπως καιρό τώρα το περιμένει και όλη η φίλαθλη Ελλάδα. Το περιμένουν όμως και οι δυο τεχνικοί των ομάδων. Και μάλιστα πολύ. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει και κερδίσει τον ΠΑΟΚ την Κυριακή ο Μίτσελ θα έχει καταφέρει να φέρει εις πέρας την λογικά δυσκολότερη εβδομάδα της χρονιάς. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Από την άλλη αν ο ΠΑΟΚ επιστρέψει με το διπλό από τον Πειραιά, ο Στέφενς θα έχει φέρει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του στον (πρώτο μαζί με τον Ολυμπιακό) ΠΑΟΚ. Τι είδους ομάδες είναι όμως οι δύο; Ομάδες των προπονητών τους ή οι ατομικές ικανότητες των ποδοσφαιριστών τους τις κάνουν αυτές που είναι;

Μίτσελ

Ολυμπιακός vs ΠΑΟΚ ή μήπως Μίτσελ vs Στέφενς

Για τον Μίτσελ το ντέρμπι της Κυριακής σημαίνει πολλά. Καταρχήν θα πρέπει να αποδείξει για μία ακόμα φορά πως μπορεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πολύ πλούσιο ρόστερ του Πρωταθλητή Ολυμπιακού. Στην αρχή της χρονιάς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν έδειχναν καμία εμπιστοσύνη στον Ισπανό προπονητή κυρίως λόγω των πολύ κακών αποτελεσμάτων στα φιλικά παιχνίδια του καλοκαιριού. Αλλά και της κακής εικόνας των Πειραιωτών σε αυτά. Όμως ο τροχός γύρισε για τον πρώην σχολιαστή της Ισπανικής τηλεόρασης και μεγάλου αστέρα των Ισπανικών γηπέδων.

Μετά τη νίκη επί της Μπενφίκα την Τρίτη ο Τύπος σε Ισπανία και Ευρώπη (αλλά και στην Ελλάδα εν μέρει) τον αποθεώνει. Η πολύ πιθανή πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ δίνει στον προπονητή του Ολυμπιακού μεγάλη αίγλη αλλά και αναγνώριση. Και σίγουρα το αξίζει.

Η διοίκηση των ερυθρολεύκων τον στήριξε πολύ πριν ξεκινήσει η φετινή σαιζόν. Και όχι μόνο στα λόγια. Με πράξεις. Ο Ισπανός προπονητής ζήτησε κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα από την διοίκηση του Ολυμπιακού και αυτή με την σειρά της του τα έδωσε απλόχερα. Το παράδειγμα της απομάκρυνσης του πρώτου σκόρερ της περσινής χρονιάς Ράφικ Τζιμπούρ, είναι χαρακτηριστικό. Ο Μίτσελ θεώρησε πως ο Ολυμπιακός θα πορευτεί καλύτερα δίχως τον Αλγερινό στο ρόστερ του και η διοίκηση του Ολυμπιακού τον έδωσε δανεικό στην Τουρκία. Και το αποτέλεσμα; Ο Μήτρογλου. Η εκτίναξη του είναι στην ουσία δημιούργημα του Μίτσελ. Ο Ισπανός ήταν άλλωστε αυτός που ζήτησε τον Σαβιόλα για παρτενέρ του 25χρονου μπόμπερ. Και το εγχείρημα αποδίδει με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά. Ο Ισπανός προπονητής τα έχει πάει περίφημα φέτος και τα αποτελέσματα των δικαιώνουν απόλυτα. Άλλωστε αυτός ο Ολυμπιακός φέρει την υπογραφή του.

Στέφενς

Ολυμπιακός vs ΠΑΟΚ ή μήπως Μίτσελ vs Στέφενς

Ο Ολλανδός προπονητής ήρθε στην Ελλάδα με τις καλύτερες περγαμηνές. Το βιογραφικό του άλλωστε μιλάει από μόνο του. Στον ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής έχει να παρουσιάσει ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο που κυνηγάει πάντα τα παιχνίδια μέχρι τέλους. Αυτό όμως φτάνει; Σε μία χρονιά που οι απανταχού φίλοι της ομάδας περιμένουν από την αγαπημένη τους ομάδα να κοιτάξει στα ίσια τον Ολυμπιακό και να κάνει πρωταθλητισμό, το έργο του Στέφενς είναι πραγματικά δύσκολο.

Τα αποτελέσματα του Δικεφάλου του Βορρά φέτος είναι ικανοποιητικά. Μπορεί να μην παρουσιάζει ακόμα το θέαμα που πολλοί περιμένουν αλλά είναι δεύτερος σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό και φυσικά είναι πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα προέρχεται από πολύ καλό σερί και εμφανίζει ένα πνεύμα νικητή εντός αγωνιστικού χώρου. Σίγουρα έχει παγιωθεί ως η δεύτερη δύναμη του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Όμως η μεγαλύτερη μεταγραφή της νέας ιδιοκτησίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (Χουμπ Στεφενς) δεν ήρθε μόνο για αυτό. Ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα του Ελληνικού ποδοσφαίρου κατακτώντας τίτλους. Ήρθε για να στείλει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Αυτές είναι οι προσδοκίες.

Μέχρι τώρα ο Στέφενς αυτό που έχει να επιδείξει πέρα από την πολύ καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι η αξιοποίηση των στημένων φάσεων και η αρκετές ευκαιρίες που δημιουργεί ο Δικέφαλος σε κάθε παιχνίδι (αν εξαιρέσουμε αυτό με την Μακάμπι στο Ισραήλ). Είναι σίγουρα περισσότερο επιθετικός ο ΠΑΟΚ του Στέφενς. Αυτό όμως στοιχίζει στο αμυντικό κομμάτι. Εκεί οι ασπρόμαυροι δεν έχουν καταφέρει να εντυπωσιάσουν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η ομάδα δεν προοδεύει. Ο ίδιος ο Ολλανδός προπονητής άλλωστε συχνά πυκνά δηλώνει πως η ομάδα του θέλει να πετυχαίνει τουλάχιστον ένα γκολ περισσότερο από τον αντίπαλο. Έτσι έρχονται οι νίκες.

Το παιχνίδι στο Στάδιο Καραϊσκάκη είναι ένα μεγάλο τεστ για τον Ολλανδό τεχνικό. Σε κανένα μεγάλο παιχνίδι μέχρι σήμερα άλλωστε ο ΠΑΟΚ (του Στέφενς) δεν εντυπωσίασε πραγματικά. Βέβαια, ο Δικέφαλος ακόμα και στην αρχή της συνεργασίας με τον Ολλανδό στα παιχνίδια με την Γερμανική Σάλκε παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστικός. Αυτό όμως είναι ένα πρώτο κρας τεστ για τον Ολλανδό που θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, η απουσία του πρώτου σκόρερ της ομάδας (!) Μιγκέλ Βίτορ αλλά και οι απαιτήσεις του κοινού είναι θεωρητικά τα προβλήματα του Στέφενς. Θα καταφέρει να τα ξεπεράσει;

Συμπέρασμα

Σίγουρα μιλάμε για τις δυο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Και οι δυο προπονητές έχουν βάλει τις δικές τους πινελιές στην κάθε μία. Μένει να δούμε ποιος θα βγει νικητής στο μεταξύ τους ντέρμπι. Και οι δυο έχουν την δυνατότητα να πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι της δόξας που θα φέρει μια ενδεχόμενη νίκη της ομάδας τους. Το σίγουρο είναι πως το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μόνο να κερδίσει από τέτοιες μάχες στους πάγκους των δυο ομάδων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK