Παναθηναϊκός - Άρης 4-1: Όταν έχεις προπονητή και επιθετικό...

Το Contra.gr, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Overlap.gr, σας παραθέτει την τακτική ανάλυση της αναμέτρησης του "A. Νικολαΐδης" μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη.

Παναθηναϊκός - Άρης 4-1: Όταν έχεις προπονητή και επιθετικό...

Όταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει την πιο ντεφορμέ , το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο γήπεδο, έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά μετά την ισοφάριση, επέβαλλε γρήγορο ρυθμό (εξουθενώνοντας τους παίκτες του Άρη) και πήρε μία άνετη νίκη. Αξίζει, όμως, να επισημάνουμε ότι (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) ο Άρης ήταν η χειρότερη ομάδα που πέρασε από την Λεωφόρο. Επομένως, δε δύναται να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με την ικανότητα των πράσινων να αντεπεξέλθουν σε υψηλό.

Παναθηναϊκός - Άρης 4-1: Όταν έχεις προπονητή και επιθετικό...
Παναθηναϊκός - Άρης 4-1: Όταν έχεις προπονητή και επιθετικό...

Παναθηναϊκός

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται ανάλογα με την αγωνιστική φιλοσοφία του αντίπαλου. Στο "Γ. Καραϊσκάκης", ο Αναστασίου προτίμησε να ‘περιμένει’ και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στη Λεωφόρο, έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας και κατάφερε να διασπάσει την κλειστή άμυνα των φιλοξενούμενων.

Το θετικό στοιχείο είναι ότι οι βαθμολογικές ανάσες προσφέρουν ελπίδα για καλύτερο πλασάρισμα στα playoffs, ώστε να γίνει πράξη το "όνειρο" της δεύτερης θέσης. Το αρνητικό είναι ότι ο Μπεργκ ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ουσιώδη ενίσχυση σε (τουλάχιστον) τέσσερις θέσεις ώστε να γίνει πραγματικός διεκδικητής του πρωταθλήματος.

Άρης

Οι "κιτρινόμαυροι" μοιάζουν ανήμποροι να διαχειριστούν την κρισιμότητα των περιστάσεων. Ξεμένουν γρήγορα από δυνάμεις, συνεχίζουν να υποπίπτουν σε σωρεία ατομικών λαθών, δεν επιδεικνύουν πάθος, χάνουν τις προσωπικές μονομαχίες και αναπτύσσονται με τον πλέον μονοδιάστατο τρόπο στη Super League.

Οι επιλογές του Σούλη δε συμβάλλουν στη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας, οι λύσεις από τον πάγκο είναι ελάχιστες, οι Ισπανοί (Αγκάνθο, Πουλίδο) απουσιάζουν επιδεικτικά και η ομάδα δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Η εικόνα είναι απογοητευτική και η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη. Οι "κιτρινόμαυροι" θα σωθούν μόνο με ένα θαύμα.

Παναθηναϊκός - Άρης 4-1: Όταν έχεις προπονητή και επιθετικό...

Συμπέρασμα

Τα τελευταία θετικά αποτελέσματα πιστώνονται στον Αναστασίου, ο οποίος κερδίζει επάξια την εμπιστοσύνη των φιλάθλων και το δικαίωμα να δουλέψει το "ολλανδικό μοντέλο" την επόμενη χρονιά. Το μεγαλύτερο κέρδος για τους πράσινους δεν είναι οι νίκες αυτές καθεαυτές, αλλά η εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Το project εξελίσσεται, οι ποδοσφαιριστές έχουν καλή φυσική κατάσταση και επιτελούν το ρόλο τους χωρίς περιττές ενέργειες. Τα τακτικά ζητούμενα του προπονητή παίρνουν (σταδιακά) σάρκα και οστά στο γήπεδο, προοιωνίζοντας ένα καλύτερο μέλλον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK