Restart για τη Ρόμα

Χάθηκε το αήττητο. Η δουλειά του Ρουντί Γκαρσιά είναι να επαναφέρει τη Ρόμα στις επιτυχίες μετά από την ήττα από την πρωτοπόρο και πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Ήταν άλλωστε ένα ντέρμπι μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου της Serie A.

Restart για τη Ρόμα

Μέχρι στιγμής, ο τεχνικός των "τζιαλορόσι" δεν είχε να αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις. Δεν είχε καν ηττηθεί για 17 παιχνίδια. Μπορεί η Ρόμα να έπαιξε καλά και να προσπάθησε πολύ στο παιχνίδι με την Γιουβέντους, όμως δεν κατάφερε ποτέ να προσπεράσει το τείχος των "μπιανκονέρι". Το σχέδιο των Γιουβεντίνων ήταν να δώσουν χώρους αλλά και την κατοχή στη Ρόμα και να την χτυπήσουν όταν η άμυνα της θα ήταν "ανοιχτή". Και το πέτυχαν. Οι δηλώσεις του Γάλλου τεχνικού της ομάδας από την πρωτεύουσα είναι χαρακτηριστικές: "Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη στον αγώνα. Ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο μέρος και κανείς δεν περίμενε να έχουμε κλείσει τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος στην εστία τους. Νόμιζα πως δεν αντιμετωπίζαμε τους πρωταθλητές εκτός έδρας". Το τέρμα που πέτυχε ο Λεονάρντο Μπονούτσι στο 49' και στη συνέχεια η κόκκινη που δέχθηκε ο Ντανιέλ ντε Ρόσι έκαναν τα πράγματα ευκολότερα για τη "γηραιά κυρία".

Πέρα από τον αγώνα και κοιτώντας τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα τώρα, πρέπει να πούμε πως με τον Γάλλο στο τιμόνι της η Ρόμα έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη αρχή στην ιστορία της, έχει μόλις μία ήττα και είναι στη δεύτερη θέση. Και όλα αυτά στην αυγή του δευτέρου γύρου. Αυτά είναι τα θετικά. Γιατί υπάρχει και η άλλη όψη. Μετά από το ιστορικό παιχνίδι της απέναντι στην Κιέβο τον Οκτώβριο που έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες (!), πήρε σε 8 παιχνίδια μόλις 2 τρίποντα.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο Γκαρσία είναι να επαναφέρει την ομάδα στα επίπεδα λειτουργίας που είχε στην αρχή της σεζόν. Να ξαναδουλέψει η μηχανή όπως πριν 2 μήνες. Κάτι τέτοιο είναι σίγουρα εφικτό, καθώς αν θυμηθούμε τι παρέλαβε ο Γάλλος από πέρσι θα μπορούσαμε να πούμε πως η πορεία της ομάδας φέτος είναι ένα θαύμα. Μία Ρόμα στα χειρότερα της μετά από την ήττα στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στην μισητή Λάτσιο (οι "κηδείες" στους δρόμους της Ρώμης ήταν όλα τα λεφτά).

Με τον ερχομό του Ρατζά Ναϊνγκολάν, η ομάδα έχει μία ακόμα λύση για το πολυπρόσωπο κέντρο της. Ο πρώην παίκτης της Κάλιαρι είναι σούπερ επιλογή. Μπορεί να μην είναι διαφημισμένος και όχι τόσο διάσημος, όμως αποτελεί μία φοβερή έξτρα επιλογή για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό άλλωστε είναι και ένα από τα μειονεκτήματα της Ρόμα, το βάθος στο ρόστερ.

Ο Ρουντί Γκαρσιά παραμένει πάντως προσηλωμένος στον στόχο του. "Υπάρχουν άλλοι 60 πόντοι διαθέσιμοι. Ο τίτλος δεν αποτελεί τον στόχο μας. Ο ρεαλιστικός στόχος μας είναι να ξαναβγούμε στην Ευρώπη και αφού βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση είμαστε καλά. Αν γίνει αυτό, τότε πάμε και για άλλα".

Στη Ρόμα πρέπει να μάθουν από το στραπάτσο του Τορίνο. Η απογοήτευση που υπάρχει θα μπορούσε να μετατραπεί σε κίνητρο και δίψα για ακόμα περισσότερες διακρίσεις. Πάντως η Νάπολι είναι μόλις 2 βαθμούς πίσω και πιέζει ασφυκτικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK