Τι έχουμε ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στην Serie A

To Contra.gr σε συνεργασία με το Overlap.gr, μέσα από ένα μίνι αφιέρωμα στη Serie A αναδεικνύει τον ποδοσφαιριστή που ξεχώρισε, αυτούς που απογοήτευσε και αυτόν που με τις εμφανίσεις του μας έδειξε πως αξίζει να τον παρακολουθήσουμε στο μέλλον.

Τι έχουμε ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στην Serie A

Στην Ιταλία φέτος έχουμε κάποια εντυπωσιακά new entries όπως έχουμε και κάποιες μεγάλες απογοητεύσεις. Το αξιοσημείωτο έως τώρα ήταν σίγουρα η απίθανη και απροσδόκητη πορεία της Ρόμα, που πέρσι είχε πιάσει πάτο μετά από την ήττα στον τελικό του Coppa Italia από την συμπολίτισσα Λάτσιο. Η σταθερή Γιουβέντους μπορεί εντός συνόρων να μην αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα όμως στο Champions League αποκλείστηκε και εναποθέτει τις ελπίδες της στο Europa League, ο τελικός του οποίου θα γίνει στο Τορίνο. Κατά τα άλλα, η Μίλαν περνά τον δικό της Γολγοθά κι η Ίντερ με τη Φιορεντίνα προσπαθούν να φτάσουν την ανανεωμένη, αλλά όχι τόσο σταθερή Νάπολι.

And the Oscar goes to…

Η απόφαση για τον πολυτιμότερο παίκτη μέχρι τώρα στο Καμπιονάτο είναι αρκετά δύσκολη, καθώς υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες. Το νήμα όμως θα το κόψει ο Κάρλος Τέβες της Γιουβέντους. Στην ηλικία των 29 είναι πια αρκετά ώριμος ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που έχει το ιταλικό πρωτάθλημα.

Στα 17 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί έχει πετύχει 11 τέρματα, δίνοντας παράλληλα και 5 ασίστ σε συμπαίκτες του. Η άμεση προσαρμογή του στο πλάνο του Κόντε αλλά κι η ποικιλία που έχει στο παιχνίδι του τον κάνουν αυτόματα αναπόσπαστο κομμάτι της φετινής Γιουβέντους. Βέβαια, στη "γηραιά κυρία" υποδέχθηκαν τον Αργεντινό με ανοιχτές αγκάλες. προσδοκώντας μία καλύτερη πορεία (από την περσινή) στο Champions League. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, οπότε οι "μπιανκονέρι" θα πρέπει να περιμένουν μία χρονιά ακόμα.

Στη δεύτερη θέση έχουμε το πολύ δυναμικό come back του Τζιουζέπε Ρόσι, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Με την επιστροφή του στη γείτονα χώρα, μετά από τον μεγάλο τραυματισμό του, δείχνει να βρίσκει τη φόρμα (και την Μέκκα) του στο "Αρτέμιο Φράνκι".

Χρυσό Βατόμουρο

Είναι πολλές οι μεταγραφές που -όπως λένε και στο ποδόσφαιρο- δεν "βγήκαν", όμως δυο ποδοσφαιριστές έχουν απογοητεύσει πλήρως με τις εμφανίσεις τους.

Ο πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Αλεσάντρο Μάτρι, ποδοσφαιριστής της Μίλαν. Χωρίς να καταφέρει να βρει χώρο στην ενδεκάδα της πρωταθλήτριας Γιουβέντους και ψάχνοντας τρόπο να κερδίσει μία θέση στην αποστολή της Ιταλίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο 29χρονος επιθετικός μετακόμισε στην πρωτεύουσα της μόδας. Η μέχρι τώρα εμπειρία του μάλλον είναι αρνητική, καθώς σε 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχει σκοράρει μόλις μία φορά. Και για έναν επιθετικό, αυτό το ποσοστό δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό. Βέβαια, υπάρχει και το ελαφρυντικό της πολύς κακής κατάστασης που βρίσκεται η ομάδα της Μίλαν, όμως ο Μάτρι δεν έκανε τίποτα για να το αλλάξει αυτό.

Ακριβώς πίσω από τον Ιταλό επιθετικό βρίσκεται ένας ποδοσφαιριστής που περιμέναμε πολύ καιρό να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Ο πρώην "εγκέφαλος" της Άντερλεχτ, Λούκας Μπίγλιαμ δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες φορώντας την φανέλα της Λάτσιο. Ο 27χρονος Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο έχει κάνει 11 εμφανίσεις στη φετινή Serie A κι έχει επηρεαστεί αρνητικά από την γενικότερη κακή αγωνιστική κατάσταση των "λατσιάλι". Η απόλυση, εξάλλου, του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς κι η συμφωνία με τον αναμορφωτή Έντι Ρέια το επιβεβαιώνει.

Next best thing

Στην Ιταλία, ένας είναι ο ποδοσφαιριστής που βγάζει μάτια φέτος και σε συνδυασμό με τη μικρή του ηλικία έχει κάνει άπαντες να μιλούν για το ταλέντο του. Ο λόγος για τον Ντομένικο Μπεράρντι της Σασουόλο. Ο νεαρός επιθετικός (παίζει και στα πλάγια), πέρα από φοβερή έκρηξη, διαθέτει πολύ υψηλή τεχνική κατάρτιση και πολύ καλά τελειώματα. Σε 12 εμφανίσεις έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 7 φορές μοιράζοντας παράλληλα και 5 ασίστ. Είναι δεδομένο πως η Γιουβέντους θα τον καλέσει όταν της δοθεί η ευκαιρία.

Στη συγκεκριμένη λίστα θα πρέπει να αναφερθούν κι άλλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Πολ Πογκμπά της πρωτοπόρου Γιουβέντους ή ο απίθανος Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε της Βερόνα (δανεικός από Πόρτο). Αυτός που... καίει καρδιές στη γείτονα χώρα μπορεί να είναι πολύ μεγάλος για να χαρακτηριστεί next best thing, όμως δεν γίνεται να μην αναφερθεί. Ο λόγος για τον Λούκα Τόνι που έχει πατήσει τα 36 χρόνια και διαπρέπει φέτος με τη φανέλα της Βερόνα. Σε 15 ματς έχει σκοράρει 7 φορές κι έχει δώσει 9 ασίστ. Απλά respect.

News 24/7

24MEDIA NETWORK