Πιλάβιος, Γκαγκάτσης στον εισαγγελέα!

Δύο πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ κλήθηκαν να απολογηθούν ως ύποπτοι από τον εισαγγελέα για το περίφημο σκάνδαλο της "κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή", όπως αποκάλυψε η εκπομπή "Δίκη" στον ΣKAΪ. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης και ο Σοφοκλής Πιλάβιος κατέθεσαν έγγραφες εξηγήσεις και υπομνήματα, όπως και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος και νυν σύμβουλος της ομοσπονδίας Γιάννης Οικονομίδης.

Πιλάβιος, Γκαγκάτσης στον εισαγγελέα!
INTIME SPORTS

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέθεσε η εκπομπή, την υπόθεση ερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος θα κρίνει αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, αφού είναι γνωστό πως με το πρόγραμμα αυτό δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ χωρίς αντίκρυσμα, αφού πραγματοποιήθηκε μόλις το 1% από τις ιατρικές μετρήσεις που είχε προβλεφθεί ότι θα γίνουν.

Ασφαλώς, η δικαστική έρευνα θα κατευθυνθεί και σε άλλα πρόσωπα, ενώ ήδη δόθηκε εντολή να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί στελεχών της ΕΠΟ. Όσοι κλήθηκαν και κατέθεσαν ως ύποπτοι (ο Γκαγκάτσης ως πρόεδρος που υπέγραψε αρχικά τη σύμβαση, ο Πιλάβιος ως πρόεδρος που την ανανέωσε) δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα οδηγηθούν και στο εδώλιο.

Για το ζήτημα εμφανίζεται ζημία 9 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι εταιρείες "OPENTEC" και "PC SYSTEMS" διεκδικούν άλλα 14 εκατ. ευρώ! Η προκαταρκτική εξέταση ερευνά την τέλεση αδικημάτων όπως η απιστία κατά την υπηρεσία και αναμένει τα αποτελέσματα της άρσης τραπεζικού απορρήτου. Όπως αναφέρθηκε στο εν λόγω ρεπορτάζ, θα ελεγχθούν σύμβουλοι, στελέχη και μέλη της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΟ, καθώς υπάρχουν ενδιαφέροντα νομικά στοιχεία όχι μόνο για τις δύο συμβάσεις, αλλά για τον ποινικό χαρακτήρα της υπόθεσης που άφησε χωρίς ιατρικές εξετάσεις επί επταετία δεκάδες χιλιάδες Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Α.Α.

News 24/7

24MEDIA NETWORK