Εμφύλια μάχη, η καλύτερη επιλογή για τον Παναθηναϊκό

Με την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας να φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος της και με τα γκρουπ των ομάδων να έχουν ήδη παγιωθεί, ο Παναθηναϊκός αρχίζει να κάνει τους υπολογισμούς του για τον αντίπαλο στα πλέι οφ.

Εμφύλια μάχη, η καλύτερη επιλογή για τον Παναθηναϊκό

Είναι πλέον σαφές ότι οι πράσινοι πολύ δύσκολα θα ανέβουν πάνω από την 5η θέση, να βρεθούν δηλαδή στην πρώτη τετράδα και να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα της έδρας. Θα χρειαστούν υπερβάσεις επί υπερβάσεων οπότε το ταβάνι των πράσινων ορίζεται στην 5η θέση.

Εχοντας όμως και δύσκολο πρόγραμμα εν συνεχεία, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας δεν είναι καν σίγουροι ότι θα τερματίσουν 5οι. Η Μπασκόνια και ο Ερυθρός Αστέρας παραμονεύουν, οπότε θα χρειαστεί προσπάθεια να διατηρηθεί το κεκτημένο της 5ης θέσης.

Ποιος όμως αντίπαλος από το μπλογκ της πρώτης τετράδας ταιριάζει στον Παναθηναϊκό ενόψει των πλέι οφ; Η ΤΣΣΚΑ; Με τίποτα. Θα είναι τρομερά δύσκολο για τους πράσινους να κλέψουν έστω μία νίκη στη Μόσχα κόντρα σε μία τόσο καλοκουρδισμένη ομάδα της οποίας οι παίκτες παίζουν χρόνια μαζί.

Η Ρεάλ; Δύσκολο. Η υπέρβαση στη Μαδρίτη σ' ένα ματς μπορεί να γίνει αλλά σε σειρά αγώνων όπως και να το κάνουμε η πρωταθλήτρια Ισπανίας αναμένεται να βγάλει την ποιότητά της στο παρκέ που κακά τα ψέματα είναι ανώτερη από εκείνη του Παναθηναϊκού.

Η Φενέρμπαχτσε; Εδώ η περίπτωση είναι ιδιάζουσα. Αγωνιστικά η πρωταθλήτρια Τουρκίας δεν τρομάζει, η έδρα της όμως είναι κολασμένη, λιώνει σίδερα. Το φάιναλ φορ επίσης διεξάγεται εφέτος στην Κωνσταντινούπολη και το κίνητρο της ομάδας για παρουσία σ' αυτό είναι φυσικά τεράστιο. Εκτός όλων αυτών υπάρχει και η παράμετρος της παρουσίας του Ομπράντοβιτς που προσθέτει ένα έξτρα βάρος.

Και ο Ολυμπιακός; Στα περισσότερα εφετινά παιχνίδια οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν να διαθέτουν τις λύσεις κόντρα στους “πράσινους”, είναι πιο ισορροπημένη ομάδα, με μεγαλύτερη εμπειρία και ομοιογένεια. Ομως ο Παναθηναϊκός σε πιθανή αιώνια μονομαχία στα πλέι οφ δεν μπορεί να θεωρηθεί εκ των πραγμάτων χαμένος.

Μιλάμε για παιχνίδια ειδικής ψυχολογίας τα οποία ο Παναθηναϊκός, ως οργανισμός, τα τα έχει φάει με το κουτάλι. Αγωνιστικά στα δύο τελευταία ντέρμπι οι πράσινοι έβγαλαν εγωισμό και ο Πασκουάλ έδειξε να κατανοεί περισσότερο και τη δική του ομάδα και τον αντίπαλο.

Συμπερασματικά: Ο δρόμος του Παναθηναϊκού για την Κωνσταντινούπολη περνάει από το ΣΕΦ, ή μάλλον, περνάει πιο εύκολα από το ΣΕΦ. Αυτό δείχνει η λογική και τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα. Οπότε, με σχεδόν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα τερματίσει 3ος, ο Παναθηναϊκός που τέλος πάντων θα ήθελε να τερματίσει;

News 24/7

24MEDIA NETWORK