Ο νέος ξένος του Φάρου είχε τρομάξει όλη την Αμερική με τον τραυματισμό του

Ο Κέβιν Ουεάρ, που έρχεται να αγωνιστεί στην Ελλάδα για λογαριασμό του Φάρου, είχε υποστεί έναν τρομακτικό τραυματισμό στην κολλεγιακή του καριέρα. Διαβάστρ μία εκπληκτική ιστορία του.

Louisville guard Kevin Ware holds the net after Louisville defeated Michigan 82-76 after the second half of the NCAA Final Four tournament college basketball championship game Tuesday, April 9, 2013, in Atlanta. (AP Photo/Chris O'Meara)
Louisville guard Kevin Ware holds the net after Louisville defeated Michigan 82-76 after the second half of the NCAA Final Four tournament college basketball championship game Tuesday, April 9, 2013, in Atlanta. (AP Photo/Chris O'Meara) AP

«Είμαι καλά. Απλά κερδίστε τον αγώνα…». Πεσμένος στο παρκέ του γηπέδου του Πανεπιστημίου Λούιβιλ στην Ιντιανάπολις, με τα κόκκαλα πάνω από τον αστράγαλό του να έχουν ξεσκίσει τη σάρκα και να έχουν πεταχτεί αρκετά εκατοστά έξω, με συμπαίκτες και αντιπάλους να κλαίνε σαν τρομαγμένα μωρά παιδιά μπροστά στο αποτρόπαιο αυτό θέαμα, ο Κέβιν Ουέαρ δεν έδινε δεκάρα για το σακατεμένο δεξί του πόδι. Τον ένοιαζε μόνο να νικήσει…

Ως γνήσιο τέκνο του Μπρονξ, έχοντας (ξε)περάσει στα 17 του σπασμένο χέρι και έχοντας ανταγωνιστεί ορισμένους από τους κορυφαίους παίκτες της γενιάς του, ο Κέβιν Ουέαρ, ο πρώτος ξένος στην ιστορία της νεοσύστατης ομάδας του Φάρου-ΓΣ Λάρισας δεν υπήρχε περίπτωση να σκύψει το κεφάλι. Και δεν το έκανε παρά τον φρικιαστικό τραυματισμό του εκείνο το βράδυ της 31ης Μαρτίου 2013 εναντίον του διάσημου Ντιουκ για το Elite 8 του τουρνουά του NCAA.

Ο χορός για το Λούιβιλ που κατέκτησε τελικά και τον τίτλο εκείνη τη χρονιά συνεχίστηκε μέχρι το φάιναλ-φορ από το οποίο δεν έλειψε ούτε ο Ουέαρ έστω και αν περπατούσε με ειδική μπότα και πατερίτσες που τοποθετήθηκαν στο πόδι του μετά την τετράωρης διάρκειας επέμβαση στο πόδι του. Αλλωστε εκείνο το φάιναλ-φορ έγινε στο δεύτερό του σπίτι, την περιοχή της Ατλάντα όπου η οικογένειά του (αυτός με τις τρεις αδερφές και τους γονείς του) είχαν μετακομίσει όταν ο ήρωας μας ήταν 14 ετών «για να μεγαλώσουν τα παιδιά σε μία πιο ήρεμη περιοχή από το Μπρονξ», όπως είχε πει η μητέρα του.

Ο Ουέαρ εκείνη την άνοιξη είχε γίνει ο αγαπημένος αθλητής όλης της Αμερικής. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Κόμπε Μπράιαντ, ο Καρμέλο Άντονι και ο Κέβιν Ντουράντ, αλλά και στα του NFL όπως ο Τζο Τάισμαν και ο Μάικλ Μπους στάθηκαν στο πλευρό του και του έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης. Ο τραυματισμός του έγινε ντοκιμαντέρ όπως και όλη η διάρκεια της αποθεραπείας του τη σεζόν 2013-14.

Μέχρι και ο κανονισμός του NCAA καταστρατηγήθηκε για χάρη του αφού το 2014 πήρε μεταγραφή για το Πανεπιστήμιο Τζόρτζια Στέιτ ώστε να είναι κοντά στη φαμίλια του με την αρχή του κολεγιακού μπάσκετ να του επιτρέπει να παίξει τη σεζόν 2014-15 αν και βάσει κανονισμού λόγω μεταγραφής από άλλο κολέγιο θα έπρεπε να μείνει εκτός δράσης.

Δούλεψε σκληρά κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας και δικαιώθηκε. Επέστρεψε δυνατός στα παρκέ και μάλιστα το 2015 αναδειχθηκε MVP της περιφέρειας Sun Belt και πήρε το πρωτάθλημα με το Τζόρτζια Στέιτ.

AP Photo/Chris O'Meara

News 24/7

24MEDIA NETWORK