Η ευκαιρία του Αλεξανδρή στο νεαρό σπουδαστή στην Κροατία Ιτούδη

Διαβάστε πως ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία στην προπονητική ο Δημήτρης Ιτούδης.

Η ευκαιρία του Αλεξανδρή στο νεαρό σπουδαστή στην Κροατία Ιτούδη

Στο μακρινό, πλέον, 1995 ένας Ελληνας σπούδαζε στην Κροατία η οποία μόλις έβγαινε από τις φλόγες του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου και έκανε τα πρώτα βήματά της ως ανεξάρτητη χώρα.

Ο εν λόγω είχε μεγάλη αγάπη για το μπάσκετ, τρέλα πραγματική και ήθελε να το κάνει επάγγελμα. Εν τω μεταξύ όσο κατοικούσε στην Κροατία είχε μάθει να μιλάει άπταιστα τα σερβοκροάτικα.

Παράγοντας μεγάλης ομάδας, ο Αγγελος Μιχόπουλος του ΠΑΟΚ, σύστησε το νεαρό στον τότε προπονητή της ομάδας, τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ο Τίγρης του ανέθεσε μία αποστολή. Να μεταβεί στη Σλοβενία και να κάνει σκάουτινγκ στην Ποστόινα, αντίπαλο του ΠΑΟΚ τότε στο Κύπελλο Κόρατας.

Ο φερέλπις νέος, που άκουγε στο όνομα Δημήτρης Ιτούδης, έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά. Η ανάλυσή του, πληρέστατη και ακριβής, εντυπωσίασε τον Αλεξανδρή ο οποίος εισήγηθηκε την πρόσληψη του Ιτούδη στο τεχνικό τιμ του Δικεφάλου του Βορρά.

Κάπως έτσι άρχισε η ιστορία του μπασκετάνθρωπου Δημήτρη Ιτούδη. Στη συνέχεια ήρθε η γνωριμία του με τον Ομπράντοβιτς (όταν ο Ζοτς βρισκόταν στην Μπανταλόνα και ο Ελληνας κόουτς στην ΚΚ Ζάγκρεμπ), το επαγγελματικό πάντρεμά τους στον Παναθηναϊκό, η φιλία, η κουμπαριά, η αλληλοεκτίμηση και εν τέλει οι χωριστοί δρόμοι.

Το τότε παιδί πάντως είχε ικανότητες στην προπονητική. Και αυτό στο πέρασμα των χρόνων αποδείχθηκε. Είχε όμως και καλούς δασκάλους, ξεχωριστούς, τους καλύτερους στο χώρο. Και θέληση για δουλειά. Δεν είναι, άρα, απορίας άξιον πως προέκυψε η επιτυχία.

N.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK