Ο Τσακαλώτος, η Μπάγερν, η Μέρκελ και η Μπαρτσελόνα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε έναν διάλογο που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, στον οποίο χρησιμοποίησε το ποδόσφαιρο για παράδειγμα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: "Σε μια από τις συναντήσεις με την κ. Μέρκελ που ήμουν μαζί με τον Πρωθυπουργό, της είπα ότι δεν θέλουν οι θεσμοί να έχουμε καθόλου έσοδα που να μετρούν στο δημοσιονομικό κενό από αυτά τα μη παραμετρικά μέτρα.

Και της λέω αφού εμείς έχουμε κορώνα τη φοροδιαφυγή και την αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι σαν να είστε εσείς η Μπάγερν και εμείς η Μπαρτσελόνα και να μην μας επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε ούτε τον Νεϊμάρ, ούτε τον Μέσι. Και μου απαντάει εκεί η κ. Μέρκελ ούτε τον....Τον ξέχασα τώρα τον τρίτο πως λέγεται;".

Ορισμένοι από τα κυβερνητικά έδρανα προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν λέγοντας πως ο Σουάρες είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής που εννούσε ο υπουργός. Ο Τσακαλώτος συμπλήρωσε το όνομα του Σουάρες στο παράδειγμά του και κατέληξε: "Άρα το συμπέρασμα είναι ότι η κ. Μέρκελ ξέρει καλύτερα ποδόσφαιρο από ό,τι ξέρω εγώ".

Δείτε το στιγμιότυπο στο ακόλουθο video στο 9'41":