ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Δύσκολα μένει Εθνική ο Αντετοκούνμπο

Ο Φώτης Κατσικάρης έκανε τις επιλογές του για την προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας ενόψει Προολυμπιακού Τουρνουά, ωστόσο υπάρχουν πολλοί παράμετροι πίσω από αυτές που μπορεί να τις ανατρέψουν.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Δύσκολα μένει Εθνική ο Αντετοκούνμπο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Φώτης Κατσικάρης έκανε το χρέος του: κάλεσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας, ενόψει του Προολυμπιακού Τουρνουά στο Τορίνο, που αρχίζει στις 4 Ιουλίου. Αυτό, όμως, είναι μόνο τα μεγάλα γράμματα. Τα ψιλά και πιο σημαντικά προκαλούν μία δεύτερη, τελείως διαφορετική ανάγνωση της υπόθεσης.

Οι προπονήσεις αρχίζουν την άλλη Δευτέρα, ωστόσο οι πιθανότητες να βρεθεί ο Αντετοκούνμπο εκείνο το απόγευμα στο κλειστό του ΟΑΚΑ είναι απειροελάχιστες. Αιτία, η πασίγνωστη πρόθεση των Μιλγουόκι Μπακς να μην επιτρέψουν στον παίκτη να... διακινδυνεύει τη σωματική ακεραιότητά του στο Προολυμπιακό Τουρνουά και -εάν προκριθεί η Εθνική- στο Ολυμπιακό Τουρνουά.

Εντός της εβδομάδας θα υπάρξουν κι άλλες επαφές με τους Μπακς παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της ΕΟΚ. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Αντετοκούνμπο θέλει να παίξει με την Εθνική και έχει εκφράσει πολλάκις την επιθυμία του.

Η διελκυστίνδα μεταξύ NBA και ΕΟΚ δύσκολα θα έχει νικήτρια την ελληνική ομοσπονδία. Η Πέμπτη θα είναι η κρίσιμη μέρα, αφού τότε θα ενημερωθεί επίσημα ο παίκτης και η Εθνική για την επιθυμία των Μπακς να τον κρατήσουν στη διάθεσή τους για να προετοιμαστεί ο παίκτης όσο το δυνατόν καλύτερα για τη νέα χρονιά. Ένας από τους βασικούς λόγους που οι Μπακς θέλουν τον παίκτη είναι γιατί θέλουν να υπογράψουν μαζί του την επέκταση του συμβολαίου και δεν θέλουν να ρισκάρουν με πιθανό τραυματισμό.

Εάν και όταν συμβεί αυτό, τα περιθώρια ελιγμών της ομοσπονδίας και του Κατσικάρη είναι... ανύπαρκτα, παρά την -εκπεφρασμένη- επιθυμία του 21χρονου Giannis να φορέσει και αυτό το καλοκαίρι τη γαλανόλευκη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα αναγκαστεί να... κόψει τον παίκτη, προτού καν γίνει η πρώτη προπόνηση της Εθνικής.

Προς το παρόν και ενόψει του κολοσσιαίου συμβολαίου που ετοιμάζεται να υπογράψει και το οποίο θα τον καταστήσει... βασιλιά του Μιλγουόκι, ούτε οι δικές του κινήσεις είναι αρκετές για να μεταπείσουν τον Τζέισον Κιντ και των διοικούντων τον σύλλογο.

Η απουσία του Καϊμακόγλου

Κι αν η απουσία του Αντετοκούνμπο μοιάζει αναγκαστική, το ίδιο συμβαίνει με τον Κώστα Καϊμακόγλου, αλλά με τελείως διαφορετική βάση.

Αυτήν τη φορά, ο λόγος είναι πολύ καλός και αφορά στην υπεροπλία στις θέσεις που καλύπτει ένας από τους "πιστούς στρατιώτες" της Εθνικής, ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Ο Κατσικάρης πλέον θα προσπαθήσει να ενσωματώσει στην ομάδα τις ελπίδες του ελληνικού μπάσκετ, τους νεαρούς Ιώάννη Παπαπέτρου, Δημήτρη Αγραβάνη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Εξάλλου, ο κόουτς είχε επικοινωνήσει με τον 33χρονο φόργουορντ αρκετές μέρες πριν από την ανακοίνωση, με τον Καϊμακόγλου να εξηγεί στον Κατσικάρη ότι το βεβαρημένο πρόγραμμα της Ούνιξ Καζάν φέτος (η σεζόν στη VTB League δεν έχει τελειώσει ακόμα), σε συνδυασμό με την ακόμα πιο μεγάλη σεζόν του χρόνου που φέρνει την προετοιμασία πιο κοντά στον Αύγουστο, καθιστά πολύ δύσκολη την παρουσία του στο Προολυμπιακό και στο Ολυμπιακό Τουρνουά.

Έτσι, μετά από επτά καλοκαίρια παρουσίας, ο Καϊμακόγλου δεν κλήθηκε στην προεπιλογή, χωρίς, φυσικά, να κλείνει η πόρτα για το μέλλον.

Ή Μπουρούσης ή Περπέρογλου (ή κανείς...)

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ μπορεί να κάνει λόγο για Δευτέρα, ως ημερομηνία πρώτης συγκέντρωσης της Εθνικής ομάδας, ωστόσο αυτό πρακτικά μοιάζει αδύνατο για έναν από τους 16 παίκτες της προεπιλογής.

Βλέπετε, η Μπασκόνια του Γιάννη Μπουρούση αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα του Στράτου Περπέρογλου στα ημιτελικά της ACB και η σειρά είναι 2-0 υπέρ των Καταλανών. Όποια ομάδα κι αν προκριθεί, θα... πάρει μαζί της τον Έλληνα διεθνή, με συνέπεια να μην είναι διαθέσιμος για τις πρώτες προπονήσεις με την Εθνική ομάδα.

Όσο γι' αυτόν που θα αποκλειστεί, στις 8 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο το πρώτο παιχνίδι στη Χώρα των Βάσκων και εάν νικήσουν οι γηπεδούχοι, θα δώσουν τέταρτο παιχνίδι στην ίδια έδρα στις 10 του μήνα. Εάν ισοφαρίσουν, το 5ο και καθοριστικό παιχνίδι στη Βαρκελώνη είναι προγραμματισμένο για τις 12 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από την πρώτη συγκέντρωση της Ελλάδας, με συνέπεια και ο... ηττημένος Έλληνας πιθανόν να πάρει κάποιες μέρες άδειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι κλήσεις του Κατσικάρη για το Προολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK