Το σχέδιο για το ΟΑΚΑ και τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις

Παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότηση των υπουργείων θα γίνεται πλέον υπό το άγρυπνο μάτι της τροϊκας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού δεν αναβάλλει τις προγραμματισμένες δράσεις για την αναβάθμιση των μεγάλων αθλητικών χώρων της Αθήνας.

Το σχέδιο για το ΟΑΚΑ και τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις

Οι πρώτες παρεμβάσεις θα γίνουν στο ΟΑΚΑ και κυρίως στο κολυμβητήριο και στο ποδηλατοδρόμιο που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης τα τελευταία χρόνια.

Στόχος είναι αφενός να αδειοδοτηθούν οι εγκαταστάσεις που δεν έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση μέχρι τώρα και εν συνεχεία να υπάρξουν σοβαρές βελτιώσεις στους εξωτερικούς χώρους έτσι ώστε το σύμπλεγμα του ΟΑΚΑ να αποκτήσει μία πιο φιλική όψη για τον πολίτη.

Από εκεί και πέρα, το Υπουργείο προσανατολίζεται στο να αναδείξει το τρίγωνο ΟΑΚΑ-ΣΕΦ-Αγιος Κόσμας και να αποδώσει και πάλι τους χώρους σε όσους γυμνάζονται. Η επίσκεψη του Σταύρου Κοντονή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προγραμματισμένη εδώ και καιρό, δεν ήταν τυχαία. Θα ακολουθήσουν και άλλες.

Προς τον Οκτώβριο τέλος, και εφόσον στο μεσοδιάστημα δεν προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, θα έρθει στο κοινοβούλιο προς ψήφιση το μεγάλο αθλητικό νομοσχέδιο που στοχεύει να αλλάξει πολλά από τα κακώς κείμενα του ελληνικού αθλητισμού.

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK