Μένει η Κέρκυρα, μένει με την... όρεξη ο Κομπότης

Από τη στιγμή που η ΚΑΕ Παναθηναϊκός παίζει στην Α1 μπάσκετ, η Κέρκυρα είναι και με τα δύο πόδια στη Super League, με δεδομένο ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) ούτε καν έστειλε την υπόθεση στον αθλητικό δικαστή για ευθύνη της Κέρκυρας, όπως έκανε με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός που τιμωρήθηκε με πρόστιμο.

Μένει η Κέρκυρα, μένει με την... όρεξη ο Κομπότης

Όπως είναι διατυπωμένο το σκεπτικό της απόφασης της ΕΕΑ η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League είναι υποχρεωμένη να αθωώσει την Κέρκυρα, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η ΕΕΑ δεν ανακάλεσε, όπως είχε δικαίωμα, το πιστοποιητικό συμμετοχής της Κέρκυρας.

Αν το είχε κάνει, ο υποβιβασμός της νησιωτικής ομάδας ήταν μονόδρομος, κάτι που είχε συμβεί (για τον ίδιο ακριβώς λόγο) με Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου το 2011 και είχε σαν συνέπεια τον υποβιβασμό τους.

Ένα τρίτο στοιχείο που λειτουργεί υπέρ των "Φαιάκων" είναι ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μεταβίβαση των μετοχών είναι μεταξύ δύο φυσικών προσώπων. Ούτε απόφαση της ΓΣ υπάρχει, ούτε του ΔΣ. Δε υπάρχει δηλαδή σφραγίδα της ΠΑΕ που να επικυρώνει το συμφωνητικό και κατά συνέπεια δεν προκύπτει ευθύνη για την ΠΑΕ.

Γι' αυτούς του λόγους άλλωστε δεν προχώρησε η ΕΕΑ στην ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής, κάτι που θα βοηθούσε αυτόματα στον υποβιβασμό της Κέρκυρας.

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει θέμα επιστροφής του Λεβαδειακού στη Super League από το παράθυρο. Ο πεινασμένος (δηλαδή ο Κομπότης) μόνο στον ύπνο του μπορεί να ονειρεύεται καρβέλια. Ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος: Ομάδα που υποβιβάζεται σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επανέλθει. Ακόμα και στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση υποβιβασμού της Κέρκυρας, η ομάδα που θα πάρει τη θέση της θα είναι ο Απόλλων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK