Απίστευτα ποσά για την κρίση της FIFA

Η έναρξη του κογκρέσου της FIFA που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ψήφιση της αναθεώρησης της δομής της και τις προεδρικές εκλογές, προσφέρει πολλές στιγμές... γέλιου και κλάματος ταυτόχρονα.

Απίστευτα ποσά για την κρίση της FIFA

Μία εξ αυτών προέκυψε κατά την παρουσίαση της στρατηγικής ανάκτησης της εμπιστοσύνης στον οργανισμό, η οποία βασίζεται σε τρεις άξονες: διαχείριση προκλήσεων, ανάκτηση αξιοπιστίας, επάνοδος και παγίωση.

Καλά έως εδώ. Μόνο που στην ίδια παρουσίαση, ο εκτελών χρέη γενικού γραμματέα (λόγω της απόλυσης του Ζερόμ Βαλκ για υπεξαίρεση) Μάρκους Κάτνερ, αποκάλυψε ένα απίστευτο ποσό που δαπανά ο οργανισμός κάθε μήνα από τον Μάιο.

Συγκεκριμένα,στη συζήτηση περί μπάτζετ, ανακοίνωσε ότι το 2015 αναμένεται να υπάρξει ζημία στα οικονομικά της FIFA, με τους ισολογισμούς να καταρτίζονται τον Μάρτιο. ΜΕ βάση τα προσδοκώμενα έσοδα, τα ταμεία είναι μείον κατά 550.000.000 ευρώ, αφού οι χορηγοί αποχώρησαν μετά από τα τελευταία σκάνδαλα.

Δεν είναι μόνο αυτό, όμως. Όπως έγινε γνωστό, κάθε μήνα από τον Μάιο του 2015, όταν άρχισαν οι συλλήψεις μελών της, η FIFA δαπανά 10.000.000 δολάρια σε έκτακτα νομικά έξοδα!

Κ.Μ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK