Από τα χέρια του... Στραματσόνι στον Ολυμπιακό

Διαβάστε ποιος είναι ο Ίβιτσα Ίβουσιτς που ξετρέλανε τους ανθρώπους της Ίντερ σε ηλικία 14 ετών, με αποτέλεσμα όχι απλά να τον αποκτήσουν, αλλά να τον βάλουν να κάνει προπονήσεις με τον προσωπικό γυμναστή του Τζίτζι Μπουφόν!

Από τα χέρια του... Στραματσόνι στον Ολυμπιακό
ivica ivusic

Μπορεί το όνομα του Ίβιτσα Ίβουσιτς να είναι άγνωστο στους περισσότερους από εμάς, όμως στην πατρίδα του αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα την προηγούμενη δεκαετία. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της αγαπημένης του Ριέκα ( όπου σταθεί και όπου βρεθεί δηλώνει πως είναι οπαδός της) ενώ υπήρξε μέλος όλων των μικρών εθνικών της Κροατίας.

Η ζωή του άλλαξε το 2009 όταν ήταν ακόμα στην ηλικία των 14 ετών. Η Ριέκα, με εκείνον από τους κορυφαίους στην ενδεκάδα της, έφτασε στον τελικό ενός τουρνουά νέων και βρήκε απέναντι της την Ίντερ!

Ο Ίβουσιτς απέκρουσε τρία πέναλτι σε εκείνο το παιχνίδι και... ξετρέλανε τους σκάουτ των "νερατζούρι" που αμέσως εισηγήθηκαν την απόκτηση του. Ο υψηλόσωμος πορτιέρε παρέμεινε στην Ιταλία για έξι χρόνια και σε αυτό το διάστημα δούλεψε με κορυφαίους τερματοφύλακες, προπονητές και φυσικά τον... Ζοζέ Μουρίνιο!

Βέβαια, στην Ιταλία θεωρούν πως ο Ίβουσιτς αποφοίτησε από την Πριμαβέρα του Αντρέα Στραματσόνι, που κατέκτησε το NextGen Series τη σεζόν 2011-2012 κόντρα στον Άγιαξ! Τα προσόντα του νεαρού Κροάτη ήταν τόσο εντυπωσιακά που τον έβαλαν να κάνει ατομικές προπονήσεις μέχρι και με τον προσωπικό γυμναστή του Τζίτζι Μπουφόν, Αλεσάντρο Νίστα!

Τελικά το καλοκαίρι του 2015 ο Ίβουσιτς δεν μπόρεσε να βρει θέση στο ρόστερ της Ίντερ και υπέγραψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ίστρα 1961 (έπαιξε σε 42 αγώνες). Εκεί παρέμεινε για δυόμιση χρόνια, αφού τον Δεκέμβριο που μας πέρασε έλυσε το συμβόλαιο του, από τη στιγμή που ο σύλλογος αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα και έχασε ένα σωρό ποδοσφαιριστές.

Με λίγα λόγια: Το ταλέντο υπάρχει, η υποδομή επίσης. Είναι πλέον στα χέρια του 22χρονου άσου να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK