Όταν ο Λεμονής ζήτησε Μόντριτς απ' τον Κόκκαλη

Πολύς κόσμος γνωρίζει ότι ο Λούκα Μόντριτς έκανε όργια στο Μουντιάλ της Ρωσίας με τη φανέλα της Κροατίας, αλλά λίγοι θυμούνται ότι αποτέλεσε στόχο του Ολυμπιακού. Διαβάστε το απίστευτο παρασκήνιο, το ρόλο του Πέτριτς και πως χάλασε η δουλειά με τους δύο Κροάτες. Ο Στ. Γεωργακόπουλος θυμάται...

Όταν ο Λεμονής ζήτησε Μόντριτς απ' τον Κόκκαλη

Ο Λούκα Μόντριτς αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που πατούν το χορτάρι στο Παγκόσμιο στερέωμα. Κινητήριος μοχλός της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε τον κόσμο να παραμιλά και στο πρόσφατο Μουντιάλ της Ρωσίας οδηγώντας την Κροατία στον μεγάλο τελικό και τελικά τη 2η θέση της διοργάνωσης. Ο "κοντορεβυθούλης", αλλά θαυματουργός μέσος, στα 32 του χρόνια πλέον, ανακηρύχθηκε -δικαίως- ως ο κορυφαίος της διοργάνωσης, κατακτώντας τη "χρυσή μπάλα"...

Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Εκείνο που ελάχιστοι ξέρουν κι ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν είναι ότι ο Κροάτης σούπερ σταρ όταν άνοιγε τα φτερά του πριν από μία δεκαετία είχε φλερτάρει έντονα με τον Ολυμπιακό! Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι "ερυθρόλευκοι" κινήθηκαν να αποκτήσουν τον τότε άσο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο οποίος, μάλιστα, προέκυψε από... σπόντα!

Προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο "πιστός στρατιώτης" Τάκης Λεμονής, ο οποίος είχε βάλει στο στόχαστρο του τον Μλάντεν Πέτριτς! Είχε πάρει το "ok" από τον πρώην πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη και έφυγε με προορισμό το Ζάγκρεμπ για να δει τον Πέτριτς και να προχωρήσει τη μεταγραφή σε ένα παιχνίδι μεταξύ Κροατίας και τη FYROM, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2007-2008.

Ο Πέτριτς, είχε συμφωνήσει σε όλα με τους "ερυθρόλευκους", αλλά δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα τους για να καταλήξει αρκετά χρόνια αργότερα στον Παναθηναϊκό, στον οποίο κρέμασε και τα παπούτσια του πριν από δύο καλοκαίρια. Ο Μλάντεν ήταν τότε 27 ετών, από τα αστέρια της εποχής και θα είχε γίνει κάτοικος Πειραιά, αν ο δικηγόρος του δεν είχε επιχειρήσει τελευταία στιγμή να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας.

Έχοντας ολοκληρώσει μια 8ετία στην Ελβετία όπου αρχικά είχε αγωνιστεί για πέντε χρόνια στη Γκρασχόπερς κι άλλα τρία στην Βασιλεία ήταν έτοιμος να αλλάξει φανέλα. Στο συμβόλαιό του προβλεπόταν ρήτρα ύψους δύο εκατομμυρίων, η οποία, όμως, άλλαξε τελευταία στιγμή κι έγινε... 4! Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Κόκκαλης και Λούβαρης όταν έμαθαν τα νέα κι ενώ ο Λεμονής με τον Πέτριτς είχαν δώσει τα χέρια, ματαίωσαν τη συμφωνία, επειδή κατάλαβαν ότι βρωμάει η δουλειά, για να καταλήξει λίγο καιρό αργότερα στη Γερμανία και τη Ντόρτμουντ.

Έλα, όμως, που ο Λεμονής παρακολουθώντας εκείνο το παιχνίδι με τη FYROM ξετρελάθηκε με τον 22χρονο τότε Μόντριτς σε μία από τις πρώτες του παρουσίες με την Εθνική Κροατίας... Μίλησε, μάλιστα, μαζί του στο δωμάτιο του Πέτριτς, γνωρίστηκαν κι έκανε την πρώτη επαφή. Στη συνέχεια, μετέφερε την πληροφορία στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ κι εκείνος άναψε πράσινο στον Γιώργο Λούβαρη για διαπραγμάτευση. Η απάντηση από τους αρμόδιους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην ερώτηση για την τιμή ήταν 10 εκατομμύρια ευρώ!

Όταν ο τότε διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού θέλησε να μάθει περισσότερα, πληροφορήθηκε ότι ο "μικρός" είχε ήδη μπει στο μάτι κι άλλων μεγάλων συλλόγων. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να φτάσει στις απαιτήσεις των Κροατών και ο Λούκα μετακόμισε στην Αγγλία και την Τότεναμ με αντάλλαγμα 11 εκατομμύρια. Η συνέχειά του στα γήπεδα μέχρι να φτάσει τις 114 συμμετοχές με το Εθνόσημο της "Χρβάτσκα", αλλά και με τη φανέλα της "βασίλισσας" Ρεάλ είναι λίγο-πολύ γνωστή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK