Όταν ο Βενγκέρ είπε "όχι" στον Κόκκαλη!

Ο χρόνος γυρίζει πίσω. Στις αρχές της περιόδου 1994-95, τότε που το πρώην αφεντικό του Ολυμπιακού έφερνε στην Αθήνα τον -ανερχόμενο- Αλσατό και... συμφωνούσε μαζί του για μυθικό συμβόλαιο. Το λόγο που χάλασε η δουλειά τον είχε αποκαλύψει ο Κυριάκος Καραταΐδης. Πώς θα είχε γραφτεί η ιστορία, αν είχε τηρήσει τον λόγο του ο προπονητής που μεγαλούργησε στην Άρσεναλ;

Όταν ο Βενγκέρ είπε "όχι" στον Κόκκαλη!

Οι παλιότεροι γνωρίζουν, κάποιοι από τους νεότερους έχουν ακούσει ότι ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την Άρσεναλ από το 1996 μέχρι σήμερα, ο Αρσέν Βενγκέρ, είχε βρεθεί πριν από 24 χρόνια ένα βήμα μακριά από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Αλσατός τεχνικός, του οποίου η αποχώρηση από την τεχνική ηγεσία των "κανονιέρηδων" στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/4), όχι μόνο είχε μιλήσει με τον Σωκράτη Κόκκαλη το καλοκαίρι του 1994, αλλά ταξίδεψε γι' αυτό το λόγο στην Ελλάδα. Δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν ότι είχε συμφωνήσει προφορικά για ετήσιο συμβόλαιο και αποδοχές 170 εκατομμύρια δραχμές.

Η τελική απάντησή του, ωστόσο, ήταν αρνητική. Προτίμησε να ταξιδέψει στην μακρινή Ιαπωνία, ν' αναλάβει το τιμόνι της Nagoya Grampus 8 κι έπειτα από δύο χρόνια στην ομάδα της Άπω Ανατολής να επιστρέψει στην Ευρώπη για να "ριζώσει", μέχρι σήμερα, στην Άρσεναλ.

Το μυστικό για την ξαφνική αποχώρηση του Βενγκέρ από τη χώρα μας και την αρνητική του απάντηση στον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού, έδωσε ο τότε αρχηγός Κυριάκος Καραταΐδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Contra.gr.

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

" Να σου πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα; Τον Βενγκέρ! Τον έφερε ο Κόκκαλης και ήρθε ο άνθρωπος στου Ρέντη να δει την προπόνηση. Εμείς τρέχαμε γύρω-γύρω και έφευγαν απ' έξω αυγά! Σκέψου, μας πετούσαν αυγά. Θα σκέφτηκε, λοιπόν, με το που το είδε αυτό 'ότι εδώ, αυτοί είναι μαλάκες!'. Είπε 'όχι' κι έφυγε...".

- Αυγά σας πετούσαν; Γιατί;

" Ε, εντάξει γιατί υπήρχαν οπαδοί που θεωρούσαν ότι τους κάναμε ρεζίλι. Έφερε ο Κόκκαλης τον Βενγκέρ να του δείξει το αθλητικό κέντρο κι εκείνος είδε να μας πετάνε αυγά την ώρα που τρέχαμε!.."

Για μερικά αυγά, λοιπόν, και ορισμένους θερμόαιμους ο 68χρονος σήμερα Βενγκέρ δεν κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Με την ομάδα του Πειραιά, ωστόσο, είχε γνωριστεί έναν χρόνο νωρίτερα στα παιχνίδια με την Μονακό, της οποίας την τεχνική ηγεσία είχε για μια 7ετία. Τότε οι "ερυθρόλευκοι" είχαν προκριθεί με το εκτός έδρας γκολ του Γιώργου Βαΐτση, όπως μπορείτε να θυμηθείτε και στο εξαιρετικό αφιέρωμα του Zastro.

Από τότε μέχρι σήμερα, ωστόσο, o Βενγκέρ δεν έκοψε τις επαφές του με τον Ολυμπιακό, έστω και σε επίπεδο διεθνών σχέσεων μεταξύ συλλόγων. Πριν από μερικά χρόνια είχε μιλήσει με τη διοίκηση της ομάδας του Πειραιά για την περίπτωση του Κοσταρικανού διεθνούς Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος έγινε για έναν χρόνο μέλος της ομάδας του Μίτσελ, πριν επιστρέψει στην Αγγλία.

Ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του Βενγκέρ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK