Όταν ο Χάσι πήγε να "φάει" τον Σισέ...

Ο Κοσοβάρος πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού είχε ξεκαθαρίσει στον Σενεγαλέζο ότι δεν είναι στις επιλογές του, στέλνοντάς του μήνυμα με πλάγιο τρόπο να βρει ομάδα! Διαβάστε το αποκαλυπτικό παρασκήνιο δια χειρός Αλέξη Βιρβίλη, αλλά και τη θέση-έκπληξη που προόριζε ο Χάσι τον Παναγιώτη Ταχτσίδη...

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΙΣΣΕ
lemonis cisse EUROKINISSI

Δεν θέλουμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο και να αρχίσουμε να γράφουμε ύμνους για τον Σισέ. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αφρικανός έχει αρχίσει να βγάζει ασπροπρόσωπο τον Μοντέστο που έλεγε στη διοίκηση του Ολυμπιακού «πάρτε τον με κλειστά μάτια».

Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε το εξής που έχει τη σημασία του: Ο Σισέ εύκολα θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να φοράει τη φανέλα άλλης ομάδας. Δύο σύλλογοι από την Σούπερ Λίγκα, αλλά και από το Βέλγιο, είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για τον δανεισμό του.

Κι ο λόγος που είχαν «χτυπήσει» την πόρτα του Ολυμπιακού είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το ότι έβλεπαν πώς ο Μπέσνικ Χάσι δεν τον υπολόγιζε. Εμμέσως το είχε πει και ο Κοσοβάρος πρώην τεχνικός στον Σισέ ότι καλό θα ήταν να βρει μία ομάδα για να παίζει, γιατί στον Ολυμπιακό το πολύ-πολύ να έπαιζε σε αγώνες Κυπέλλου.

Άλλωστε, για τον Χάσι, ο Ρομαό ήταν μια χαρά για στόπερ και ταυτόχρονα οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα στα χαφ τους με την παρουσία των Ζιλέ και Οφόε. Αυτά έλεγε ο Χάσι στο Ρέντη και να είστε σίγουροι ότι θα υπερασπιζόταν την άποψή του μέχρι... τελικής πτώσεως.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Σισέ περίσσευε και αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Χάσι κόντεψε να τον «φάει» από την ομάδα. Ας όψεται όμως ο Μοντέστο που στα τελειώματα Αυγούστου βγήκε μπροστά και τον κράτησε στο ρόστερ.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΠΕΡ Ο... ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ

Στα μάτια του Χάσι οι κεντρικοί αμυντικοί στους οποίους θα στηριζόταν ήταν οι Ρομαό, Ένγκελς, Βούκοβιτς, Νικολάου και... Ταχτσίδης! Δεν σας κάνουμε πλάκα. Πράγματι, ο Κοσοβάρος είχε στο μυαλό του ως έσχατη λύση και τον Ταχτσίδη. Γι' αυτό και τον πέρασε σε αυτή τη θέση στο τελευταίο "κομμάτι" του ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου ήρθαν τα πάνω-κάτω (το 1-2, έγινε 3-2)... Προτιμούσε δηλαδή να χρησιμοποιεί τον Έλληνα διεθνή χαφ στο κέντρο της άμυνας και τον Σισέ να τον έχει στην εξέδρα.

Ο Χάσι είχε ένα κακό. Όταν έβλεπε έναν παίκτη να πίνει θάλασσα σε ένα ματς, έσπευδε να τον «τιμωρήσει». Ο Σισέ ήταν κακός στο φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη τον Ιούλιο και από τότε δεν έπαιζε ούτε στα οικογενειακά διπλάκια.

Θυμάστε επίσης με τον Κούτρη τι έγινε; Είχε όντως ένα εφιαλτικό δεύτερο ημίχρονο στην Ριέκα και από τότε τον εξαφάνισε, βάζοντας τον Φιγκέιρας αριστερό μπακ.

Η «ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ» ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΗ

Για να επανέλθουμε, όμως, στα του Σισέ, θα πρέπει να πούμε ότι ακόμα θέλει πολλή δουλειά ο Αφρικανός και κυρίως ο Λεμονής έχει και την υποχρέωση να κρατήσει τον παίκτη προσγειωμένο.

Αυτή τη στιγμή ο Σισέ εξελίσσεται σε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας και δεν θέλει και πολύ να ξεφύγει το μυαλό του. Ο ίδιος ζει έντονα κάθε λεπτό, γουστάρει που παίζει στο Καραϊσκάκη, γουστάρει που φοράει τα ερυθρόλευκα και το σημαντικότερο είναι ότι κάθεται με τις ώρες και μετά την προπόνηση να δουλέψει τις αδυναμίες του, να δυναμώσει κι άλλο το κορμί του.

Είναι ένα στοίχημα λοιπόν για τον Λεμονή να τον έχει προσγειωμένο, γιατί αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, θα αρχίσουν να γράφονται και διάφορα στον γαλλικό Τύπο. Ήδη έγραφαν στην Γαλλία για το πώς ο Ολυμπιακός τον πήρε μέσα από τα χέρια συλλόγων από την 1η κατηγορία. Φανταστείτε, τι θα γίνει σε περίπτωση που εξακολουθεί να παρουσιάζει το πρόσωπο που έχει δείξει στα τελευταία ματς.

Ο Λεμονής που τον ξεχώρισε από την πρώτη του στιγμή στο Ρέντη, είναι αποφασισμένος να τον στηρίξει και να συνεχίσει να του δίνει ευκαιρίες, γιατί πολύ απλά φέρει εις πέρας τη δουλειά που του αναθέτει...

Απλώς, απαιτείται και ένα μέτρο, να μπαίνουν και κάποια όρια. Πάει καλά ο Σισέ, με το σπαθί του έχει κερδίσει μία θέση στο ρόστερ, αλλά ακόμα θέλει δουλειά για να φτάσει σε ένα σημείο να είναι βασικός και αναντικατάστατος. Κι ευτυχώς που είναι ο Λεμονής δίπλα του και του μιλάει συνεχώς...

News 24/7

24MEDIA NETWORK