Πόποβιτς καλεί Μιλουτίνοφ

Πότε είδαν οι Σπερς τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, τι κράτησαν από την εμφάνισή του και γιατί ο Γκρεγκ Πόποβιτς τον θέλει στο Σαν Αντόνιο απ' αυτό το καλοκαίρι. Τι προβλέπει το συμβόλαιο του Σέρβου σέντερ με τον Ολυμπιακό και τα δεδομένα.

Πόποβιτς καλεί Μιλουτίνοφ
EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ο παίκτης ο οποίος ξεχώρισε την Παρασκευή το βράδυ στο παιχνίδι με Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ. Ο Σέρβος σέντερ έπαιξε μόλις 21 λεπτά συμμετοχής, αλλά είχε 18 πόντους με 5/6 σουτ - 8/10 βολές και 4 ριμπάουντ.

Ο Μιλουτίνοφ μετακόμισε στον Ολυμπιακό από την Παρτίζαν το καλοκαίρι του 2015, την ίδια χρονιά που είχε γίνει ντραφτ στο ΝΒΑ, στο νούμερο 26 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο νεαρός ψηλός αλήθεια είναι ότι αμφισβητήθηκε έντονα τον πρώτο χρόνο του στον Ολυμπιακό σε σχέση πάντα με το τι μπορεί να προσφέρει και αν έπρεπε να αποκτηθεί.

Η αλήθεια είναι ότι η πρόοδος που έχει παρουσιάσει είναι σημαντική, αλματώδης θα έλεγε κανείς, έχοντας βελτιώσει το παιχνίδι του τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Με αποκορύφωμα φυσικά την εμφάνιση της Παρασκευής.

Μία εμφάνιση που όπως είναι λογικό κάνει τους Σπερς και τον ίδιο τον Πόποβιτς να τρίβουν από ικανοποίηση τα χέρια τους. Άνθρωποι της πιο πετυχημένης ομάδας των τελευταίων χρόνων στο ΝΒΑ είχαν παρακολουθήσει μάλιστα τον Σέρβο από κοντά, πριν από δυο εβδομάδες περίπου, στην εντός έδρας αναμέτρηση του με αντίπαλο την Νταρουσάφακα χωρίς να κάνουν γνωστή την παρουσία τους και να διαρρεύσει κάτι. Στο συγκεκριμένο ματς ο Μιλουτίνοφ, παρόλο που αγωνίστηκε μόνο 11 λεπτά, άφησε ικανοποιημένους τους ανθρώπους των Σπερς.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι εξέφρασαν την απορία τους για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του Μιλουτίνοφ, ενώ σημείωσαν κάμποσα πράγματα στο μπλοκάκι τους. Σε γενικές γραμμές έμειναν ευχαριστημένοι για να μην πούμε εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο του παίκτη.

Σύμφωνα με όσα έχουμε καταφέρει να αλιεύσουμε αυτά έχουν ξεχωρίσει οι Σπερς στον Μιλουτίνοφ:

1. Πρώτα από όλα είναι ένας 7-footer (ψηλός πάνω από 2μ10) ο οποίος έχει βελτιώσει τρομερά τον τρόπο με τον οποίο κινείται και πατάει μέσα στο παρκέ ελέγχοντας εξαιρετικά πλέον το σώμα του. Θεωρούν ότι παρόλο που έχει αναπτύξει αρκετά τη μυϊκή μάζα του, είναι ακόμα ψηλόλιγνος και πρέπει να προσθέσει κιλά plus δύναμη. Κάτι πάντως που δεν μπορεί να το δουλέψει στον Ολυμπιακό και στην Ευρώπη.

2. Έχει βελτιώσει το παιχνίδι του με πλάτη, χρησιμοποιώντας και τα δυο του χέρια, ενώ έχει βελτιώσει αρκετά τόσο το timing του στο ριμπάουντ, μαζί και το παιχνίδι του πάνω από το καλάθι. Θεωρούν πάντως ότι υπολείπεται δύναμης που χρειάζεται για να πάρει καλές θέσεις σε post up παιχνίδι και χρειάζεται ακόμη δουλειά ακόμα στο να δει εύκολα την πάσα, όταν δέχεται μαρκάρισμα βοήθειας.

3. Δεν αρκείται μόνο να κινείται μέσα στο ζωγραφιστό και να ποστάρει, ανεβαίνει προς το τρίποντο και έχει βελτιώσει το παιχνίδι του στο pick n roll.

4. Είναι αρκετά καλός spot shooter, εξαιρετικός σε σχέση με άλλους παίκτες που είναι 2μ13, όταν σουτάρει από μέση απόσταση, είτε από την κορυφή είτε από τις γωνίες της ρακέτας. Μάλιστα ενώ γνώριζαν ότι έχει αρκετά καλά shot mechanics σημείωσαν ότι έχει βελτιώσει αρκετά τους χρόνους που χρειάζεται για να σουτάρει πλέον.

5. Το άνοιγμα των χεριών του που φτάνει πλέον τα 2.20, κάτι που δίνει πλεονέκτημα στον παίκτη στην επίθεση όταν τα χέρια του περνούν πάνω από τους αντιπάλους, αλλά και στην άμυνα.

6. Είναι εργατικός τόσο στο μπασκετικό κομμάτι όσο και στο κομμάτι της μυϊκής ενδυνάμωσης, δίχως να δημιουργεί προβλήματα συμπεριφοράς εντός ή εκτός παρκέ

Ο Σέρβος σέντερ είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό για τρία χρόνια (καλοκαίρι 2018), όταν και είχε γίνει ντραφτ από τους Σπερς, στο οποίο και υπάρχει opt-out όρος για το ΝΒΑ, χωρίς να έχει να λαμβάνει κάτι ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που αποχωρήσει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Σαν Αντόνιο είναι αρκετά πιθανό να τον ζητήσει εφέτος το καλοκαίρι. Ο Πόποβιτς, που δουλεύει σταθερά με ψηλά κορμιά κόντρα στο ρεύμα της εποχής, θέλει ο παίκτης να κερδίσει τη χρονιά που έρχεται και να δουλέψει αρχικά το σώμα του, ούτως ώστε να μπορεί να σταθεί στα παρκέ του ΝΒΑ. Το πιο σημαντικό για τον Πόποβιτς είναι να καταφέρει ο παίκτης να αποκτήσει παραστάσεις και να μάθει μυστικά της θέσης, από τους έμπειρους σέντερ που διαθέτει η ομάδα. Όπως ο Γκασόλ για παράδειγμα.

Το δεδομένο είναι ότι ο Μιλουτίνοφ, ακόμα και να μην μετακομίσει φέτος το καλοκαίρι στο Σαν Αντόνιο, το επόμενο καλοκαίρι θα είναι παίκτης των Σπερς...

Ν.Ν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK