Έτσι γλίτωσε το αυτόφωρο ο Κατσικογιάννης

Ο Μάρκο Μάριν έκανε πράξη την απειλή του και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του διαιτητή Κατσικογιάννη κατηγορώντας τον για βιαιοπραγία. Γιατί, όμως, δεν κινήθηκε άμεσα η διαδικασία του αυτοφώρου;

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Ο Μάρκο Μάριν έκανε πράξη την απειλή του και κατέθεσε το βράδυ της Κυριακής μήνυση σε βάρος του διαιτητή της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα, Αλέξανδρο Κατσικογιάννη.

Η σχετική διαδικασία κινήθηκε εντός γηπέδου, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν χρειάστηκε δηλαδή ο Γερμανός παίκτης του Ολυμπιακού να μεταβεί σε κάποιο κοντινό αστυνομικό τμήμα. Κατέθεσε τη μήνυση στα αποδυτήρια της Ριζούπολης κατηγορώντας τον ρέφερι της αναμέτρησης για «βιαιοπραγία», ενώ λίγο νωρίτερα μετά... βίας είχε παραμείνει εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς βγήκε από τα ρούχα του με τις αποφάσεις του διαιτητή. Χρειάστηκε να τον ηρεμήσει ο Χρήστος Κόντης για να πειστεί να μείνει εντός τερέν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Το ερώτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι γιατί δεν συνελήφθη ο διαιτητής με τη διαδικασία του αυτοφώρου, αφού τέτοιο προβλέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Αν το περιστατικό είχε συμβεί εκτός γηπέδου, ο Κατσικογιάννης, όπως και κάθε άλλος κοινός θνητός, θα έπρεπε να συλληφθεί άμεσα ή εντός 48 ωρών και να οδηγηθεί στις αρχές για τα περαιτέρω (ανακριτής, εισαγγελέας, απαγγελία κατηγορίας κ.λπ.).

Για τέτοιου είδους παραπτώματα, ωστόσο, που λαμβάνουν χώρα στη διάρκεια αγώνων, δεν προβλέπεται η αυτόφωρη διαδικασία! Γι' αυτό και ο διαιτητής από την Ήπειρο αποχώρησε χωρίς άλλα παρατράγουδα από το γήπεδο και χωρίς, φυσικά, κανένα επακόλουθο για την κίνησή του να σπρώξει τον παίκτη του Ολυμπιακό την ώρα των διαμαρτυριών για το χέρι-πέναλτι του Κοντοέ που δεν σφυρίχθηκε ποτέ...

ΓΕΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK