Το παρασκήνιο για τη μεταγραφή του Αμπιντάλ στον Ολυμπιακό

Το Σάββατο (5/7), ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ερίκ Αμπιντάλ από τη Μονακό. Ο πολυπαθής και αγωνιστής Γάλλος, παρά το γεγονός ότι έπαιζε κατά κόρον βασικός και είχε αρκετές συμμετοχές σε ένα πρωτάθλημα σαν το γαλλικό, προτίμησε Ολυμπιακό και Ελλάδα. Ποιος ο ρόλος του τερματοφύλακα Βίκτορ Βαλντές στην υπόθεση;

Το παρασκήνιο για τη μεταγραφή του Αμπιντάλ στον Ολυμπιακό

Η απόκτηση του Ερίκ Αμπιντάλ από τον Ολυμπιακό, έστω και στα 35 του, προκάλεσε σίγουρα παγκόσμια αίσθηση καθώς αποτελεί τεράστιο όνομα με πλούσιο βιογραφικό και παλμαρέ από τίτλους.

Πώς όμως ένα τέτοιο όνομα (θα έπαιζε με τη Μονακό στο Τσαμπιονς Λιγκ φέτος) άφησε το Πριγκιπάτο για χάρη του Ολυμπιακού; Προφανώς οι Πειραιώτες πλέον έχουν ένα όνομα στην Ευρώπη, η Ελλάδα προσφέρει καλή ζωή, για την ηλικία του καλά θα είναι, όλα αυτά έπαιξαν ρόλο.

Ωστόσο τη "σπίθα" για να φύγει από την ομάδα, τη δημιούργησε η ίδια η Μονακό. Πώς; Με το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε στον Βίκτορ Βαλντές. Ο Ισπανός πρώην πορτιέρε της Μπαρτσελόνα, στην τελευταία του περίοδο στους Καταλανούς, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι. Είχε ήδη προσύμφωνο με την Μονακό, το οποίο όμως η ομάδα δεν τήρησε.

Έτσι ο Αμπιντάλ νευρίασε και έφυγε. Σε έναν μαχητή της ζωής, δεν ταιριάζουν τέτοιες άσχημες κινήσεις...

Α.Νικ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK