Πάρε τον ΠΑΟ Καλτσίδη...

Το γνωστό περιοδικό Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τους πλουσιότερους στον κόσμο για το 2017 κι ανάμεσα τους βρίσκονται 15 Έλληνες, στη δε 13η (και σημαδιακή;) θέση ένας επιχειρηματίας - δισεκατομμυριούχος, ο οποίος κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Γιάννη Αλαφούζο για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Πάρε τον ΠΑΟ Καλτσίδη...
kaltsidis panathinaikos

Το επόμενο δίμηνο είναι και το πιο κρίσιμο στην ιστορία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Αν δεν βρεθεί ρευστό άμεσα, άνω του 1.000.000€, τότε το "τριφύλλι" κινδυνεύει να χάσει, σχεδόν, όλους τους ποδοσφαιριστές ως ελεύθερους, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμών η αφαίρεση βαθμών πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Από την άλλη πλευρά το 2017 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη μας καθώς αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με το 2016. Έτσι στη... διάσημη λίστα του περιοδικού Forbes συμπεριλαμβάνονται 2043 μπίλιονερς έναντι 1810 το 2016!

Συμπέρασμα πρώτο: εν μέσω παγκόσμιας κρίσης οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και πιο πολλοί... Συμπέρασμα δεύτερο: υπάρχουν 15 Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής μπίλιονερς στην σχετική λίστα...

Και όμως, ένα πρόσωπο που "έπαιξε" στα ιδιοκτησιακά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επι εποχής Αλαφούζου, πολύ πιο δυνατά πριν από μερικά χρόνια, λιγότερο αυτό το καλοκαίρι, "κολυμπούσε" και συνεχίζει να "κολυμπάει" στο χρήμα με βάση το Forbes.

Κυρίες και κύριοι ο λόγος για τον Φιλάρετο Καλτσίδη, ο οποίος βρίσκεται στην 13η θέση με τους πλουσιότερους Έλληνες στον κόσμο, με περιουσία που φτάνει το 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια! Αποκαλείται ο "βασιλιάς του τσιμέντου" στη Ρωσία και προσωπικός φίλος του Προέδρου Πούτιν...

Ο "ΠΡΑΣΙΝΟΣ" ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ

Το όνομα του Έλληνα, γεννημένου στην Ρωσία, επιχειρηματία, δεν είναι άγνωστο στους φίλους του "τριφυλλιού", αφού ακούστηκε έντονα το καλοκαίρι του 2013, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της ΠΑΕ από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Οι φήμες της εποχής, που επιβεβαιώθηκαν μόλις το 2017, έκαναν λόγο για ραντεβού που διήρκεσε τρεις ώρες στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τους Καλτσίδη, Αλαφούζο και Γόντικα να κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τελικά οι τότε επαφές δεν καρποφόρησαν και ο mr. Skai συνέχισε μόνος του στο τιμόνι των "πράσινων" με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες. Λέγεται πως είχε ενημερώσει τον Ελληνο-Ρώσο μεγιστάνα πως οι μετοχές "πουλήθηκαν στους Άραβες"! Από ποιόν άραγε, κάτι βέβαια που αποδείχθηκε στην πορεία ψέμμα

Το όνομα του Καλτσίδη όμως, επανήλθε και τον Σεπτέμβριο για τον Παναθηναϊκό, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για συνεργασία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, έτσι ώστε να πάρουν την ΠΑΕ. Ο ιδιοκτήτης της "πράσινης" ΚΑΕ, ωστόσο, διέψευσε τα σενάρια βάζοντας τέλος στις φήμες για Καλτσίδη.

Αυτό σε μία εποχή που ο κ. Καλτσίδης από την θέση που βρισκόταν το 2013 (με περιουσία 6,7 δις) έπεσε στην 13η το 2017. Συνολικά βρίσκεται στην θέση 1567 με περιουσία 1,3 δισ. Ο Καλτσίδης διατηρεί διπλή υπηκοότητα, την ελληνική και την ρωσική. Είναι μέλος της Mining Science Academy και της Διεθνούς Ακαδημίας Ενέργειας.

Για την ιστορία ποιοι τον ξεπερνάνε στην σχετική λίστα ; Οι Τζιμ Ντέιβις, Τόμ Γκόρης, Τζον Κατσιματίδης, Τζον Πολ Ντετζόρια, Φίλιππος Νιάρχος, Ντιν Μητρόπουλος, Αλέξανδρος Σπανός, Γιώργος Αργυρός, Πήτερ Πετρόπουλος, Άλεκ Γκόρης, Αριστοτέλης Μυστακίδης και Σπύρος Λάτσης

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK