Που είναι σήμερα οι μεταγραφές... Στραματσόνι

Ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του Αντρέα Στραματσόνι από τον Παναθηναϊκό, το Contra.gr έψαξε και βρήκε που βρίσκονται σήμερα οι... σούπερ μεταγραφές του Ιταλού προπονητή. Οι "εξαφανισμένοι", οι εκπλήξεις και αυτοί που παραμένουν στο ρόστερ των "πράσινων".

Που είναι σήμερα οι μεταγραφές... Στραματσόνι

Ο Αντρέα Στραματσόνι ήρθε στον Παναθηναϊκό ως ο Ιταλός... αναμορφωτής που θα έκανε τους "πράσινους" ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σωματείο. Μάλιστα ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε τη δυνατότητα στον Ιταλό να πραγματοποιήσει τις πιο ακριβές μεταγραφές, στο διάστημα που δεν ήταν διοικητικά... εξαφανισμένος όπως τώρα, με τον πρώην κόουτς της Ίντερ να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Συνολικά έφερε ( ή έδωσε τη συγκατάθεση του) για 13 μεταγραφές εκ των οποίων ελάχιστες έπιασαν τόπο. Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα ακόμα και σήμερα, ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του Ιταλού, παραμένουν στα... αζήτητα ή απέτυχαν στις ομάδες που πήραν μεταγραφή μετά τον Παναθηναϊκό.

Το Contra.gr τους... αναζήτησε και βρήκε που είναι σήμερα...

ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΣΥΝ... ΤΕΣΣΕΡΙΣ

ΤΖΑΝΤΟΜΕΝΙΚΟ ΜΕΣΤΟ: Ήρθε τον Δεκέμβριο του 2015 και μέτρησε 43 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα. Δεν εντυπωσίασε, όμως η αλήθεια είναι πως προσπαθούσε σε κάθε αγώνα. Έληξε το συμβόλαιο του το καλοκαίρι και παραμένει δίχως ομάδα στα 35 του χρόνια.

ΓΙΟΥΡΙ ΜΑΜΟΥΤΕ: Αποκτήθηκε ως... σούπερ ταλέντο και αντικαταστάτης του Νίκου Καρέλη, με ρήτρα 4.000.000€ για το καλοκαίρι του 2016, όμως γρήγορα όλοι κατάλαβαν πως δεν θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Δόθηκε δανεικός σε Ναούτικο, Ακτόμπε και τώρα Ζουβεντούδε. Πτωτική έως εκεί που δεν... πάει η καριέρα του.

ΛΟΥΚΑΣ ΕΒΑΝΖΕΛΙΣΤΑ: Μαζί με τον Μαμούτε ήρθε ως ο μέσος που θα λύσει το πρόβλημα στη δημιουργία. Μαντέψτε. Δεν έκανε τίποτα και επέστρεψε στην Ουντινέζε, όπου έπαιξε ελάχιστα. Το καλοκαίρι παραχωρήθηκε δανεικός στην Εστορίλ από την Πορτογαλία, στην οποία είναι βασικός. Δυστυχώς η ομάδα του είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 8 πόντους και δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

ΒΙΚΤΟΡ ΙΜΠΑΡΜΠΟ: Όταν αποκτήθηκε κάποιοι έκαναν λόγο για τον απρόβλεπτο επιθετικό που θα... αναστατώσει άμυνες και αντίπαλα δίχτυα. Τελικά όντως αναστάτωσε τα... αποδυτήρια και μάλιστα εξαφανίστηκε(!) όταν αποχώρησε ο Στραματσόνι! Η Κάλιαρι τον παραχώρησε δανεικό στην Σαγκάν Τοσού από την Ιαπωνία στα μέσα της σεζόν και στη συνέχεια αγόρασε μέρος των δικαιωμάτων του!

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΣΑΜΠΑ: Σπουδαία καριέρα ως στόπερ στην Αγγλία και την Γερμανία, όμως αποκτήθηκε στα... γεράματα από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα μετά από συνεχείς τραυματισμούς. Τον Γενάρη αποχώρησε και πλέον συνεχίζει στην Άστον Βίλα, της δεύτερης κατηγορίας, έχοντας για συμπαίκτη τον Τζον Τέρι! Στα τελευταία παιχνίδια μάλιστα είναι βασικός.

ΙΒΑΝ ΙΒΑΝΟΦ: Στον Παναθηναϊκό θα τον θυμούνται μόνο για τις γκάφες του που κόστισαν σε βαθμούς. Φαγώθηκε να αποχωρήσει με... σούπερ συμβόλαιο ως ελεύθερος και τελικά τον Γενάρη του 2017 υπέγραψε στην Άρσεναλ... Τούλα! Ούτε εκεί στέριωσε και πλέον αγωνίζεται στην Ζαγκόρα από την Βουλγαρία.

ΛΑΟΥΤΑΡΟ ΡΙΝΑΛΝΤΙ: Να σκεφτεί κανείς πως το συμβόλαιο του ήταν πάνω από 450.000€ το χρόνο με τετραετή συμφωνία! Αποχώρησε κακήν κακώς, χωρίς να σκοράρει, συνεχίζοντας στην Μπρέσια της δεύτερης κατηγορίας στην Ιταλία. Ούτε εκεί κατάφερε να ξεχωρίσει και πλέον αποτελεί ξένο σώμα, με τους "κυανόλευκους" να ψάχνουν τη φόρμουλα για να σπάσουν το συμβόλαιο του!

ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΓΟΥΑΚΑΣΟ: Καλός ποδοσφαιριστής, αλλά... ασυγκράτητος! Κίνδυνος-θάνατος για κάρτες, ενώ ζήτησε να αποχωρήσει λόγω οικονομικών οφειλών προς το πρόσωπο του. Τον Γενάρη υπέγραψε στην Γρανάδα και το καλοκαίρι ως ελεύθερος υπέγραψε στην Αλαβές. Είναι μεταξύ πάγκου και ενδεκάδας, ενώ ακόμα δεν έχει... αποβληθεί! Η ομάδα του πάντως βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΛΕΝΤΕΣΜΑ: Κύριος ήρθε, κύριος έφυγε. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε να πει τα καλύτερα λόγια για τον έμπειρο Αργεντινό, ο οποίος δεν ταίριαζε στα πλάνα του. Στα 35 συνέχισε στην Τερνάνα και μάλιστα την βοήθησε από τελευταία, να παραμείνει στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας! Από το καλοκαίρι συνεχίζει στην Ελβετία και τη Λουγκάνο, όπου αγωνίζεται ελάχιστα, με την ομάδα του να παλεύει για την παραμονή.

Από τις "μεταγραφές Στραματσόνι" παραμένουν στο ρόστερ οι: Νίκλας Χουλτ, Οσμάν Κουλιμπαλί, Λούκας Βιγιαφάνιες, ενώ ο Πολ Εμποκού αποχώρησε το καλοκαίρι και συνεχίζει στην Σταντάρ Λιέγης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK