Τα mind games των Δανών με αφορμή Τελάντερ-Πούκι

Τα… μιντιακά παιχνίδια από τη Δανία που εμπλέκουν την όλη υπόθεση του Πούκι με την προσφυγή του Δανού κατά του Παναθηναϊκού, η… άγνοιά τους για τη συγκεκριμένη πολιτική που ακολούθησαν οι «πράσινοι» με τους "κομμένους" και οι δηλώσεις του μάνατζερ του 26χρονου στόπερ.

Τα mind games των Δανών με αφορμή Τελάντερ-Πούκι

Κάθε «δύσκολη» μεταγραφή, πόσω μάλλον η κίνηση που κάνει ο Παναθηναϊκός για τον Τεέμου Πούκι, εμπεριέχει και μπόλικες δόσεις απόmindgames. Και σ’ αυτό παίζουν συχνά-πυκνά το ρόλο τους και ταmedia, όπου επηρεάζουν (ή προσπαθούν να επηρεάσουν) καταστάσεις και διαμορφώνουν «κλίμα» με διάφορα δημοσιεύματα.

Στη Δανία, η διοίκηση της Μπρόντμπι δέχεται πολύ μεγάλες πιέσεις κι απ’ τον τοπικό Τύπο μπροστά στην προοπτική να «χαθεί» ο δικός της «Μπεργκ», από μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια τραβάει οικονομικό «Γολγοθά». Κι όλο αυτό δεν το έχουν δεχθεί «καλά» οι Δανοί που βάζουν στην όλη «εξίσωση» της υπόθεσης του Πούκι (και) τον παράγοντα της προσφυγής του Ράσμους Τελάντερ, εκφράζοντας… ερωτηματικά για το πώς ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει και να αγοράσει έναν παίκτη σαν τον Φινλανδό, την ώρα που υπάρχουν προσφυγές για χρήματα παικτών για οφειλές.

«Είναι να απορεί κανείς πως το ελληνικό κλαμπ διαπραγματεύεται αυτές τις μέρες με τη Μπρόντμπι για τον κορυφαίο σκόρερ της Τεέμου Πούκι, τη στιγμή που έχει τόσο μεγάλα οικονομικά ζητήματα και υπάρχουν παίκτες όπως ο Τελάντερ που δεν έχουν πληρωθεί…», ανέφερε χαρακτηριστικά δημοσίευμα της « tipsbladet.dk».

Αυτό βεβαίως που δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν οι Δανοί (και είναι σαφές πως δεν «υποχρεούνται» να γνωρίζουν), είναι πως στις υποθέσεις των Βέμερ και Ρινάλντι επί παραδείγματι, ο Παναθηναϊκός επεδίωξε να οδηγηθούν σε προσφυγή, απ’ τη στιγμή που δεν είχαν διάθεση να «σπάσουν» τα συμβόλαιά τους, ούτως ώστε να τους επιδικαστεί ένα «καθαρό» ποσό και να γλιτώσει ο σύλλογος ένα πολύ μεγάλο μέρος της εφορίας των απολαβών τους.

Επίσης, στην υπόθεση Τελάντερ οι δύο πλευρές βρέθηκαν κοντά στη συμφωνία για το «διαζύγιο», ωστόσο υπήρξε υπαναχώρηση και μεγαλύτερες αξιώσεις για το μερίδιο του συμβολαίου του επόμενου χρόνου απ’ την πλευρά του Δανού. Και είναι πολύ πιθανό εντέλει να φτάσουν ο Παναθηναϊκός κι ο παίκτης μέχρι την Παρασκευή (4/8) σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, για τα χρήματα που θα του καταβληθούν.

Ο μάνατζερ του Τελάντερ πάντως, Μίκελ Νίλσον, σε δηλώσεις του στην ίδια ιστοσελίδα, δεν ήθελε να κάνει κανένα σχόλιο για το οικονομικόstatusτου πελάτη του με τους «πράσινους» και ξεκαθάρισε πως ήδη ψάχνει την επόμενη ομάδα του. «Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο γι’ αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι πως αναζητούμε μία λύση και περιμένουμε ο Ράσμους να μείνει ελεύθερος μέσα στις επόμενες ημέρες.Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για τον Ράσμους. Ενδιαφέρον από Ιταλία, Βέλγιο, Αγγλία, Ελβετία και φυσικά από ομάδες τις Σκανδιναβίας. Ο Ράσμους είναι ένας διεθνής παίκτης που διακρίνεται για την δύναμη και την ταχύτητα του ,είναι ιδιαίτερα χαρισματικός στο γήπεδο και εφόσον υπάρχει πιθανότητα να αποκτηθεί ως ελεύθερος αποτελεί μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση για πολλούς συλλόγους».

ΓΟΥΛ

News 24/7

24MEDIA NETWORK