"Τσακίρη, έλα ξανά!"

Γκρουπ στο facebook με το χαρακτηριστικό τίτλο "Επαναδραστηριοποίηση Τσακίρη στον Ιστορικό δημιουργήθηκε τη Δευτέρα με σκοπό προφανή. Την επιστροφή του Ελληνα επιχειρηματία στα διοικητικά δρώμενα του Πανιωνίου.

"Τσακίρη, έλα ξανά!"

Ο διαχειριστής της σελίδας μάλιστα γράφει:

Πρόεδρε,

Η οικονομική κρίση που εξακολουθεί να χτυπά τη χώρα μας αναπόφευκτα ανατρέπει όσα είχαμε ως δεδομένα και για το ποδόσφαιρό μας. Ευτυχώς! Είναι μια χρυσή ευκαιρία να διορθωθούν πολλές και χρόνιες ανωμαλίες που έχουν οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο τέλμα και την απαξίωση. Πλέον είναι μονόδρομος να μάθεις να ζεις απλώνοντας το χέρι σου μέχρι εκεί που φτάνει και όχι μακρύτερα. Ο Πανιώνιος δείχνει να το έχει αντιληφθεί από τους πρώτους, αν όχι πρώτος, χωρίς να χρειαστεί να πέσει στο γκρεμό όπως έκανε η ΑΕΚ, ή να καλύπτει τα προβλήματα κάτω από το χαλί όπως κάνει τώρα ο Παναθηναϊκός και που σίγουρα θα τα βρει μπροστά του (όπως τα βρήκε η ΑΕΚ).

Προφανώς και η παρούσα διοίκηση του Πανιωνίου έχει κάνει λάθη. Θα πρέπει όμως να τους πιστωθεί η εμφύσηση της λογικής που κινείται η ΠΑΕ, αυτή της εξυγίανσης. Είναι προφανές πως ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή παίζει την ίδια του την ύπαρξη και θα εξακολουθήσει να το κάνει τα επόμενα χρόνια. Η διαφορά, δυστυχώς, με την ΑΕΚ είναι ότι αν πέσει ο Πανιώνιος στο ερασιτεχνικό δύσκολα θα ορθοποδήσει, αφού καλώς ή κακώς, δεν έχει την πληθώρα κόσμου που έχει η ΑΕΚ. Παρόλες τις προσπάθειες που φαίνεται να καταβάλλονται από την παρούσα διοίκηση, δυστυχώς, από μόνη της μια διοίκηση πρωτοδικείου δεν ξέρω αν μπορεί να φτάσει μέχρι τέρμα και επιτυχώς στη δύσκολη αυτή αποστολή, χωρίς χείρα βοηθείας. Και για να μην κρυβόμαστε ο μόνος που φαίνεται να μπορεί να δώσει χείρα βοηθείας είσαι εσύ.

Ένα άλλο δεδομένο είναι ότι, καλώς ή κακώς, με την πτώση της ΑΕΚ (που θα είναι πρόσκαιρη κατά τα φαινόμενα) δημιουργείται ένα κενό σε επίπεδο διαμόρφωσης νέας φουρνιάς οπαδών ομάδας στο λεκανοπέδιο που είναι επιτακτική ανάγκη (ακριβώς επειδή θα είναι πρόσκαιρη η πτώση αυτή) να την προσεταιριστεί ο Πανιώνιος. Θα είναι κρίμα να μην το εκμεταλλευτεί μια ομάδα με δυναμική, ιστορία και πολλούς πιτσιρικάδες ποδοσφαιριστές να περιμένουν υπομονετικά να σκαρφαλώσουν στην πρώτη ομάδα. Είναι κρίμα τους νέους οπαδούς που δεν θα διαμορφώσει η ΑΕΚ να τους διαμορφώσει αντί για τον Πανιώνιο ο Ατρόμητος ή δεν ξέρω ποια άλλη ομάδα και να διευρύνουν αυτοί την οπαδική τους βάση και εμείς να μείνουμε πάλι στην «απ’ έξω»!

Είναι χρυσή ευκαιρία με λίγα κεφάλαια να τεθούν οι βάσεις και να δημιουργηθεί μια ομάδα ανταγωνιστική που θα πρωταγωνιστεί και θα διευρυνθεί οπαδικά γεμίζοντας το κενό που αφήνει η απουσία της ΑΕΚ από τη μεγάλη κατηγορία αλλά και η διαρκής πτώση του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω έχει ο αξιέπαινος ΠΑΣ Γιάννινα ή ο Αστέρας; Πανιώνιος είμαστε και το έλλειμα το οικονομικό μπορούμε να το αντισταθμίσουμε με χίλιους δυο τρόπους, αρκεί να καταφέρουμε να έχουμε περισσότερα έσοδα από έξοδα. Και νομίζω ότι επανερχόμενος στα κοινά της ΠΑΕ και ακολουθώντας ή ενισχύοντας τη λογική της εξυγίανσης που ακολουθεί η παρούσα διοίκηση και ακριβώς επειδή μπορούμε να αντισταθμίσουμε όσα μας λείπουν οικονομικά με το γεγονός ότι πχ έχουμε ακαδημίες που άλλοι θα σκότωναν, δεν χρειάζεται να δαπανηθούν τα κεφάλαια που δαπανούν άλλοι (πχ Μπάκοι κλπ), αλλά μπορείς με πολύ λιγότερα χρήματα να κάνεις (ως ΠΑΕ) break even, να έχεις αγωνιστική επιτυχία και εδραίωση και μεσο-μακροπρόθεσμα να έχεις και κέρδη, αγωνιστικά, οικονομικά και όφελος διεύρυνσης οπαδικής βάσης.

Last but not least που λένε και στο χωριό μου, νομίζω ότι έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα και με τις τράπεζες τώρα που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση και οι διάφορες συγχωνεύσεις που αλλάζουν τον τραπεζικό χάρτη της χώρας. Νομίζω ότι ένα βιώσιμο project πλέον είναι πιο εύκολο να χρηματοδοτηθεί από ό,τι ήταν πριν 3-4 χρόνια. Νομίζω ήρθε η ώρα να ανοίξουμε πάλι το κεφάλαιο του νέου γηπέδου που θα κάνει το Σύλλογο πάλι μεγάλο και την επένδυσή σου (ουσιαστικά δεν έχεις αποεπενδύσει ακόμα, μην το ξεχνάς) βιώσιμη και κερδοφόρα.

Διάβαζα τον Τζαβέλλα να σου λέει ότι η εξέλιξη της καριέρας του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε εσένα και μαζί θα γυρίσετε. Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι αυτή η ομάδα έχει χάσει την υπερηφάνεια του νέου παίχτη να ανήκει στους κόλπους της. Κάνουν ένα καλό εξάμηνο και τη βλέπουν άλτες και φεύγουν (όχι όλοι, μη γίνομαι άδικος). Είναι στο χέρι μας να τους ξαναδώσουμε αυτή την υπερηφάνεια που είχαν επί ημερών σου.

Να τονίσω, τέλος, ότι ως εμπνευστής της ιδέας και σύνταξης του παρόντος κειμένου δεν έχω καμιά σχέση ούτε εκπροσωπώ την Πανιώνια Κίνηση. Υπάρχουν στους κόλπους της γνωστοί μου που τους εκτιμώ και θεωρώ πως δεν είναι λαμόγια και έχουν απόλυτα ΠΑΝΙΩΝΙΑ κίνητρα για την ενασχόλησή τους με την ομάδα. Θεωρώ πως η διοίκηση αυτή έχει κάνει πολλά λάθη, με πρώτο αυτό περί χαμένης υπερηφάνειας νέων παιχτών, έλλειψη διαφάνειας, δημιουργία εντύπωσης πρόσδεσης στο άρμα συγκεκριμένης ομάδας (χωράει μεγάλη κουβέντα βέβαια αν στέκει αυτό). Έχει καταφέρει όμως να θέσει τις βάσεις και να δείξει το δρόμο μιας ρεαλιστικής και χρηστής διοίκησης του Συλλόγου.

Πιστεύω ότι οι σκέψεις μου αυτές εκφράζουν ένα μεγάλο κομμάτι των απανταχού Πανιώνιων (ακόμα και εσένα αν με κάποιο τρόπο μπορούσε να διαχωριστεί η ιδιότητα του πρώην ιδιοκτήτη από αυτή του οπαδού).

Τι λες; Διαβλέπεις περιθώρια να ξαναγυρίσεις υπέρ σου την επένδυση και την αγάπη σου;

Ν.Γ

News 24/7

24MEDIA NETWORK