Η παρέα του Σαββίδη στη Νέα Υόρκη και η τούρτα έκπληξη

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια του νέου τοπικού συνδέσμου της ομάδας, καθώς και για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Μαζί του είχε για... παρέα τέσσερις ένδοξους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα με τον "δικέφαλο", ενώ έσβησε και την τούρτα για τα γενέθλιά του (PHOTOS).

Η παρέα του Σαββίδη στη Νέα Υόρκη και η τούρτα έκπληξη

Ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και... έκανε τα πάντα. Αρχικά βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου συνδέσμου του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη, το Σάββατο συμμετείχε στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην οποία ήταν τελετάρχης, ενώ βρέθηκε και στον Λευκό Οίκο για τη δεξίωση του Ντόναλντ Τραμπ.

Μαζί του στο μακρινό αυτό ταξίδι, ως εκπρόσωποι των βετεράνων της ομάδας, βρέθηκαν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Γιώργος Τουρσουνίδης, ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης και ο Φιλώτας Πέλλιος, δίνοντας λίγο από την παλιά δόξα και αίγλη του "Δικεφάλου".

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση του συνδέσμου του ΠΑΟΚ, όπου βρέθηκε ο Ιβάν Σαββίδης και οι παλαίμαχοι:

Η παρέα του Σαββίδη στη Νέα Υόρκη και η τούρτα έκπληξη
Η παρέα του Σαββίδη στη Νέα Υόρκη και η τούρτα έκπληξη
Η παρέα του Σαββίδη στη Νέα Υόρκη και η τούρτα έκπληξη

Μετά την παρέλαση, τα μέλη της ΣΦ ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης δεν ξέχασαν πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει σήμερα (27/3) γενέθλια. Έτσι του έφτιαξαν μία τούρτα με σχηματισμένη πάνω τη φανέλα του ΠΑΟΚ, σε συγκέντρωση που έγινε σε ποντιακό σύλλογο.

Η παρέα του Σαββίδη στη Νέα Υόρκη και η τούρτα έκπληξη
Η παρέα του Σαββίδη στη Νέα Υόρκη και η τούρτα έκπληξη

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τη σειρά της, ευχήθηκε χρόνια πολλά στον ισχυρό άνδρα που κλείνει σήμερα το 58ο έτος της ηλικίας του. Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

"Το ΔΣ και το προσωπικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχονται ολόθερμα Χρόνια Πολλά στον Πρόεδρο, Ιβάν Σαββίδη! Ευχόμαστε υγεία σε εκείνον και την οικογένειά του, ευτυχία, δημιουργία και πολλές επιτυχίες σε όλους τομείς!

Ο Ιβάν Σαββίδης γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1959 στο Ελληνικό χωριό Σάντα της Γεωργίας. Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων και των σπουδών του, ξεκίνησε να εργάζεται στην καπνοβιομηχανία του Ντον, στην οποία το 1993 έφτασε να διοριστεί Γενικός Διευθυντής.

Από το 2004 και την ίδρυση της Agrocom, η εταιρία του συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες τις Ρωσίας, απασχολώντας πάνω από 15.000 υπαλλήλους.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει διατελέσει βουλευτής της Νομοθετικής Βουλής της Περιφέρειας του Ροστόφ (1998-2003), ενώ εκλέχθηκε βουλευτής και στη Ρωσική Δούμα (2003).

Για την γενικότερη συμβολή του έχει τιμηθεί με ανώτερα παράσημα από τη Ρωσία, ενώ το 2013 του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου πολίτη από την Ελληνική Κυβέρνηση για την προσφορά του στην σύσφιξη των ελληνορωσικών σχέσεων.

Από το 2012 και την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η επιχειρηματικότητα που ανέπτυξε στην χώρα ήταν εντυπωσιακή. ΣΕΚΑΠ, Μακεδονία Παλλάς, Ξενία Παλιουρίου, Σουρωτή, είναι μερικές από τις υπόλοιπες δραστηριότητές του στη Βόρεια Ελλάδα.

Σημαντική είναι η κοινωνική του προσφορά σε πολλούς τομείς. Μέσω του ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη, χρηματοδοτεί ιατρικό προσωπικό στο ΑΧΕΠΑ, έδρες Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ, πολλές επιστημονικές, ερευνητικές και φιλανθρωπικές δράσεις. Με πάθος για τον Ελληνισμό της διασποράς, για τον Ποντιακό ελληνισμό και την Ορθοδοξία, έχει πρωτοστατήσει στις προσπάθειες συσπείρωσής τους.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι διδάκτωρ οικονομικών σπουδών, με πολλές δημοσιεύσεις για το marketing και τα logistics. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών".

News 24/7

24MEDIA NETWORK