Ο Κλάους Αθανασιάδης για "αντί-Οκαζάκι"!!

Σενάρια βάζουν τον Κλάους στην... transfer list του ΠΑΟΚ, λίγες ημέρες μετά τη δήλωση Σαββίδη πως έκανε λάθος που δεν τον πούλησε. Ποιά ομάδα έφτασε μία ανάσα από τον Αθανασιάδη, η ατυχία του και η απίστευτη καραμπόλα που κατέληξε στη έκπληξη της τελευταίας 20ετίας. Το Contra.gr έχει όλο το παρασκήνιο

Ο Κλάους Αθανασιάδης για "αντί-Οκαζάκι"!!
athanasiadis

Δημοσίευμα της Τετάρτης (26/10) αποκάλυψε την πρόθεση του ΠΑΟΚ να βάλει πωλητήριο το ερχόμενο καλοκαίρι στους Στέφανο Αθανασιάδη και Γκόϊκο Τσίμιροτ. Η ιστορία, βέβαια, δεν ξεκίνησε τώρα αλλά εδώ και αρκετούς μήνες. Συγκεκριμένα, από το ξεκίνημα του καλοκαιριού ο Λούμπος Μίχελ έκανε προσπάθειες να πείσει τον Ιβάν Σαββίδη πως ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, όπως και ο Κάτσε, έπιασαν το... πικ της καριέρας τους (και της τιμής τους) και πως ήρθε η σωστή στιγμή να αποχωρήσουν.

Με τον διεθνή Αλβανό μέσο δεν ήταν δύσκολο στον Σλοβάκο τεχνικό διευθυντή να περάσει την άποψη του, έχοντας και το σκριν του Βλάνταν Ιβιτς. Με τον Κλάους όμως, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Ηγέτης και σημείο αναφοράς της ομάδας αφού προέρχεται από τις Ακαδημίες της και είναι ΠΑΟΚτζής, από τους αγαπημένους παίκτες του Ιβάν και "κολλητός" (όπως και ο Τζαβέλας) του Γιώργου Σαββίδη, έχοντας το πιο ακριβό συμβόλαιο μετά την φυγή του Μπερμπάτοφ, η συζήτηση πώλησής του ξεκινούσε από την... ρήτρα του και δεν έπεφτε κάτω από τα 5 εκατομμύρια.

Από οτι φαίνεται όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει στον ΠΑΟΚ για τον Στέφανο Αθανασιαδη και σε αυτό έχει... βοηθήσει και ο άσος με την παρατεταμένη περίοδο... ξηρασίας που περνάει στο σκοράρισμα. Κάπως έτσι,λοιπόν, την περασμένη Δευτέρα (17/10) ήρθε η ομολογία - διαφοροποίηση από πλευράς Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος παραδέχθηκε στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το λάθος του με τον Κλάους.

"Τότε όταν θα μπορούσαμε να πουλήσουμε τον Αθανασιάδη, εγώ έλεγα ότι δεν μπορώ να τον πουλήσω γιατί μου αρέσει. Κι αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος. Εγώ ήρθα στον ΠΑΟΚ σαν οπαδός και ακόμα αφότου έγινα βασικός μέτοχος του ΠΑΟΚ, παραμένω οπαδός και αυτό δεν είναι σωστό. Είναι ένα λάθος που αντιλαμβάνομαι", είπε μεταξύ άλλων.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις Σαββίδη, το Contra.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και αποκαλύπτει ποια ήταν η ομάδα που πολύ έφτασε κοντά στον Κλάους, γιατί δεν προχώρησε η μεταγραφή και από ποια σπόντα παίκτης πήγε στην Λέστερ κατακτώντας την Premier League!

ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ, ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ, ΤΑ ΜΙΛΗΣΑΝ, ΑΛΛΑ...

Η σεζόν 2014-2015 ήταν η δεύτερη καλύτερη στην καριέρα του Κλάους ( 18 γκολ, 4 ασίστ), ο οποίος από το 2013 βρισκόταν στα ραντάρ αρκετών ομάδων από το εξωτερικό. Αυτός ήταν και ο λόγος που το 2014 ανανέωσε με... πλουσιοπάροχες αποδοχές ( 750.000€ ).

Προς το τέλος της σεζόν, λοιπόν, η Μάιντς είχε στείλει "κατάσκοπο" να τον παρακολουθήσει σε αρκετά παιχνίδια και ο οποίος άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις. Τα χρήματα που προσέφεραν στον δικέφαλο έφταναν τα 3.000.000€ μαζί με μπόνους ( 2.500.000€ καθαρά ) με τον ποδοσφαιριστή, ωστόσο, να έχει ρήτρα περίπου 7.000.000€

Μάλιστα οι Γερμανοί είχαν αποφασίσει να πουλήσουν τον Οκαζάκι στην Λέστερ και ο Έλληνας στράικερ προοριζόταν ως ένας από τους αντικαταστάτες του. Ο Ιάπωνας τελικά πήγε στην Premier League με 7.000.000 λίρες και μάλιστα στο τέλος της περιόδου κατέκτησε την Premier League!

Ο Κλάους Αθανασιάδης για "αντί-Οκαζάκι"!!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιατί , λοιπόν, τότε χάλασε το deal; Ο Αθανασιάδης υπέστη κάταγμα τον Ιούλιο στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού, κατά τη διάρκεια φιλικού, κι ενώ στην κερκίδα ήταν άνθρωποι της Μάιντς που ήθελαν να τον τσεκάρουν για μία τελευταία φορά.

Έτσι, οι Γερμανοί κατέφυγαν σε άλλες λύσεις, κάτι που όπως φάνηκε και από αυτά που δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, βόλεψε όλες τις πλευρές. Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα, το γεγονός είναι πως ο Μίχελ φαίνεται να έπεισε τον Σαββίδη για την...χρησιμότητα πώλησης του Κλάους, ακόμη κι αν το ποσό είναι αρκετά κάτω από το ύψος της ρήτρας του.

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι κοντά και μένει να δούμε αν όντως ο Κλάους είναι υποψήφιος προς... αποχώρηση, με την Κίνα να παραμένει μία ανοιχτή αγορά. Μην ξεχνάμε πως τόσο τον Γενάρη όσο και το καλοκαίρι υπήρξε ενδιαφέρον από εκεί για τον Έλληνα στράικερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK