Η αναγέννηση του Τότι

Όταν οι παίκτες της Ρόμα άκουσαν για πρώτη φορά τις εντολές του Ζντένεκ Ζέμαν στο Ρισκόνε του Μπρουνίκο, κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία, έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Μόνο ο Φραντσέσκο Τότι είχε βιώσει μία προετοιμασία επιπέδου Ζέμαν και είχε... επιβιώσει.

Η αναγέννηση του Τότι

Τις πρώτες ημέρες των σκληρών προπονήσεων, ο Τσέχος έδενε μία σακούλα 20 κιλών γεμάτη νερό στις πλάτες των ποδοσφαιριστών και τους έστελνε να τρέχουν σε πλαγιές και λοφίσκους. "Περισσότερο από προπόνηση, πιστεύω ότι απλά κάνουμε κάποιους όμορφους περιπάτους στο δάσος", δήλωνε ο ίδιος. Το διατροφολόγιο ήταν εξίσου σημαντικό, με τον έμπειρο τεχνικό να συνθέτει ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, βασισμένο σε βραστά λαχανικά.

Ο capitano υπάκουσε πιστά τις εντολές και μάλιστα επισκέφθηκε κι έναν διατροφολόγο για να το βοηθήσει με το πρόγραμμα. Βραστά λαχανικά, ψάρι και το πολύ 50-60 γραμμάρια ζυμαρικών και 30 γραμμάρια ψωμιού καθημερινά. Για σνακ, τα μήλα και τα αχλάδια ήταν αποδεκτά.

Στα πρώτα φιλικά παιχνίδια, ο 36χρονος Τότι που ζητούσε αλλαγή από το ημίχρονο. Όταν άρχισε η σεζόν, εμφανίστηκε 13 κιλά ελαφρύτερος. Σήμερα είναι ο μοναδικός παίκτης των "τζιαλορόσι" που έχει αρχίσει και στα 15 παιχνίδια πρωταθλήματος, μετρά 6 γκολ και 7 ασίστ και με τα 2 τέρματα που σημείωσε στη νίκη 4-2 επί της Φιορεντίνα (με τον Εμιλιάνο Βιβιάνο να γίνεται ο 103ος τερματοφύλακας που δέχεται γκο από τον Τότι), έφτασε στα 4 από τον 2ο σκόρερ στην ιστορία της Serie A, Γκούναρ Νόρνταλ.

Κ.Μ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK