Η ΕΠΟ που... έβλεπε και οι χαλαρές ποινές

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η ομιλία του νομικού συμβούλου του ΠΣΑΠ, Θανάση Μακρυνιώτη, στο συνέδριο που διοργάνωσε το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών για τη μάστιγα των στημένων αγώνων.

Η ΕΠΟ που... έβλεπε και οι χαλαρές ποινές

Ο κ. Μακρυνιώτης αναφέρθηκε στη στάση της ΕΠΟ για το σκάνδαλο που ξέσπασε πριν από δυόμισι χρόνια, αλλά και για το κανονιστικό της οπλοστάσιο που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο:

" Η ΕΠΟ παρακολούθησε τα δρώμενα, δεν πρωτοτύπησε, ακολούθησε τα γεγονότα. Υπάρχει αποδεικτική δυσκολία ή ένδεια και γι' αυτό ο νομοθέτης έχει προβλέψει κάποια κίνητρα σε ανθρώπους που θα καταθέσουν, όπως η αναστολή ποινής, η προστασία μαρτύρων και η ανακριτική διείσδυση από τις ανακριτικές Αρχές.

Προβλέπεται πλέον ποινή κάθειρξης, ενώ από την πλευρά της ΕΠΟ υπάρχει αντιδιαστολή, καθώς οι ποινές είναι χαλαρές και θα έπρεπε να εναρμονιστούν με τον εθνικό Νομοθέτη. Η ΦΙΦΑ προβλέπει τον Κώδικα Δεοντολογίας και έχει βγάλει εγκύκλιο όταν μία ομοσπονδία δεν έχει μηχανισμούς αντιμετώπισης του φαινομένου, τότε της δίνει το δικαίωμα να παρέμβει".

Αξιοσημείωτη ήταν και η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Football League και προέδρου της ΠΑΕ Εθνικός Γαζώρου, Γιώργου Καλαποτλής, ο οποίος αποκάλυψε:

" Ζητήσαμε από την ΕΠΟ να έχουμε έγκαιρη πληροφόρηση πριν από την έναρξη των αγώνων. Αν παρουσιάζει ένα ματς ύποπτο στοιχηματισμό, κάτι που είναι ένδειξη, να υπάρχει δυνατότητα αναβολής του αγώνα από τη διοργανώτρια ή από μία επιτροπή.

Όταν θα τους την χαλάσεις μία-δύο φορές θα πάρουν το μάθημα τους και θα μειώσουν κάποια πράγματα. Όταν ζητάμε από εάν ποδοσφαιριστή να πάρει μέρος σε στημένο αγώνα γίνεται εκπόρνευση. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές χρωστάνε στον τζόγο, δεν χρωστάνε στον μπακάλη της γειτονιάς τους και είναι τα πιο εύκολα θύματα".

Από τη Super League δεν παρέστη κάποιος παράγοντας, μέλος του Δ.Σ., ο πρόεδρος, ο αναπληρωτής πρόεδρος ή έστω ο γενικός διευθυντής (σαν να μην τους αγγίζει το θέμα), παρά μόνο ως ομιλητής ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του συνεταιρισμού...

Α.Α.

News 24/7

24MEDIA NETWORK