Καθυστερημένο... don't fix it και χωρίς πειστικές απαντήσεις!

Σε δύσκολη θέση ήρθαν ο integrity officer της ΕΠΟ, Γιάννης Ντζούφρας και το μέλος της ΚΕΔ, Θανάσης Μπριάκος στο συνέδριο που διοργάνωσε ο ΠΣΑΠ για τα στημένα παιχνίδια, στο πλαίσιο του προγράμματος "Don't fix it".

Καθυστερημένο... don't fix it και χωρίς πειστικές απαντήσεις!

Οι δημοσιογράφοι που έδωσαν το παρών στο συνέδριο πίεσαν τους δύο αξιωματούχους της ομοσπονδίας με επίμονες και "ενοχλητικές" ερωτήσεις (ως όφειλαν), στις οποίες είτε δεν απάντησαν καθόλου και προτίμησαν τη σιωπή, είτε έδωσαν διόλου πειστικές απαντήσεις σε μια προσπάθεια (μάταια ωστόσο) να μην εκτεθούν.

Ο διοργανωτής, δηλαδή ο ΠΣΑΠ, επιχείρησε να προστατεύσει τους δύο ομιλητές, με τους ανθρώπους του Συνδέσμου να απευθύνονται πολλές φορές προς τους δημοσιογράφους, λέγοντάς τους ότι είναι εκτός θέματος οι ερωτήσεις τους (κάτι που δεν ίσχυε) και ότι προέχει η... ενότητα για να καταπολεμηθεί η μάστιγα των στημένων αγώνων.

Ωστόσο τα συμπεράσματα ήταν πλούσια... Ο κ. Ντζούφρας έδειξε (επιεικώς) μεγάλη δυσκολία να εξηγήσει ποιο ακριβώς είναι το έργο που έχει επιτελέσει βάσει των αρμοδιοτήτων του από το 2011 που κατέχει το πόστο του integrity officer και σε ποιο επίπεδο είναι η συνεργασία του με τις Αρχές (αν υφίσταται τέτοιου τύπου συνεργασία). Μάλιστα, υποστήριξε πράγματα που αφήνουν έκθετο κυρίως τον Σοφοκλή Πιλάβιο, σε σχέση με τις τοποθετήσεις του τέως προέδρου της ΕΠΟ στη δίκη για τα στημένα που διεξάγεται αυτόν τον καιρό.

Εξάλλου, ο κ. Μπριάκος δέχτηκε ερωτήσεις, όπως το αν ήταν εκείνος που τηλεφώνησε στον διαιτητή Τριτσώνη στη διακοπή του αγώνα ΑΕΚ-Πανθρακικός, αλλά και για το πώς συνάδει να είναι ομιλητής σε συνέδριο για τα στημένα ματς την ώρα που έχει απολογηθεί ως ύποπτος στον εισαγγελέα για την υπόθεση των "στημένων" πινάκων διαιτησίας. Επίσης, επέδειξε αδυναμία να απαντήσει για το πώς κρίθηκαν από την ΚΕΔ οι διαιτητές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, την ώρα που ομάδες, παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές κρίθηκαν από τα πειθαρχικά όργανα που απαρτίζονται από δικαστικούς. Παράλληλα, δήλωσε άγνοια για το ποιο είναι το πειθαρχικό όργανο της UEFA που τιμωρεί διαιτητές για εμπλοκή σε στημένα ματς. Δεν δίστασε μάλιστα, να χαρακτηρίσει τους συμμετέχοντες στο συνέδριο (βάζοντας και τον εαυτό του μέσα) ως πρωτοπόρους στην καταπολέμηση του φαινομένου!

Ένα συνέδριο (το πρώτο ιστορικά στη χώρα) που διεξήχθη δυόμισι χρόνια(!) μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων και περίπου τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που άρχισαν να φτάνουν στη χώρα μας (κατά δεκάδες) οι εκθέσεις της UEFA...

A.A.

News 24/7

24MEDIA NETWORK