Νέα έκθεση για ύποπτο ματς!

Σύμφωνα με έκθεση της μη κερδοσκοπικής εταιρίας "Federbet", που ασχολείται με την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου και τα στημένα ματς, αγώνας της τρέχουσας σεζόν στη Super League χαρακτηρίζεται ως "χειραγωγημένος".

Νέα έκθεση για ύποπτο ματς!

Το θέμα αποκάλυψε η ιστοσελίδα soccerplus και αναφέρει πως σύμφωνα με τη "Federbet", σε αναμέτρηση για την Super League υπήρξαν ύποπτα πονταρίσματα στην νίκη με περισσότερα από ένα γκολ της γηπεδούχου ομάδας, αλλά και στην επίτευξη αρκετών τερμάτων (over 2,5-3,5 γκολ).

Επιπλέον, παρατηρήθηκε "ύποπτη πτώση" των συγκεκριμένων αποδόσεων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την απόδοση του over 3,5 γκολ στο 1,40 και ενώ η αναμέτρηση βρισκόταν στο 25ο λεπτό, με το σκορ στο 0-0!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον επίλογο της έρευνας σημειώνεται πως από τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτει εμπλοκή της φιλοξενούμενης ομάδας (ή μερικών ποδοσφαιριστών της) στη χειραγώγηση του αγώνα, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την γηπεδούχο ομάδα που νίκησε.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό ποδόσφαιρο απασχολεί την "Federbet", καθώς παρόμοια έκθεση υπήρξε και στις αρχές του καλοκαιριού και η οποία δημοσιεύτηκε στο σύνολο του Τύπου. Ανέφερε μάλιστα ως ύποπτα να έχουν χειραγωγηθεί την περσινή σεζόν, 5 ματς της Super League και ένα της Football League.

Η Federbet - Anti Match Fixing Organisation δημιουργήθηκε το 2011. Συνεργάζεται με την ισπανική λίγκα, αλλά και με συλλόγους όπως η Ουντινέζε και η Σαμπντόρια, ενώ παρακολουθεί τη στοιχηματική δραστηριότητα σε όλα τα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο.

*Η αναφορά της Federbet για το επίμαχο ματς της Super League, δεν έχει τεθεί στη διάθεση των ποδοσφαιρικών αρχών ή της ελληνικής δικαιοσύνης, καθώς δεν υπάρχει σχετική συνεργασία μαζί της. Οι εκθέσεις που τίθενται στη διάθεση των ελληνικών αρχών (ποδοσφαιρικών και πολιτειακών) είναι αυτές της Sportradar με την οποία συνεργάζεται στενά η UEFA.

Α.Α.

News 24/7

24MEDIA NETWORK