Τα παρασκήνια της 1ης αγωνιστικής της Super League

Το Contra.gr γράφει όσα κατέγραψε και δεν είδατε από την 1η αγωνιστική της Super League.

Τα παρασκήνια της 1ης αγωνιστικής της Super League

Το Contra.gr συγκέντρωσε σε ένα κείμενο όλα τα παρασκήνια από την 1η αγωνιστική της Super League.

Η επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στα αποδυτήρια πριν το ματς, ο επιθετικός που θέλει ο Μάρκο Σίλβα, τα νεύρα του Λουτσέσκου, η επιστροφή του Εσιέν, η παρουσία του Ζαγοράκη παρέα στον Σαββίδη, οι μεταγραφές του Αστέρα Τρίπολης και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

*** Στα αποδυτήρια της ΑΕΚ βρέθηκε πριν τον αγώνα με τον Πλατανιά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος ντόπαρε ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές ενόψει της επανόδου στη Super League. "Θέλω να ξέρετε ότι σας πιστεύουμε και ελπίζουμε να ξεκινήσει η ομάδα με νίκη στο νέο πρωτάθλημα", ήταν τα λόγια του στους παίκτες.

Τα παρασκήνια της 1ης αγωνιστικής της Super League
INTIME SPORTS

*** Mε τον Γιώργο Παράσχο ήταν το τελευταίο ματς της ΑΕΚ στη Super League, με τον Γιώργο Παράσχο ήταν το πρώτο στην επιστροφή της. Πριν από δύο χρόνια ήταν προπονητής του Ατρόμητου, σε εκείνο το εφιαλτικό για την Ενωση παιχνίδι, ενώ το Σάββατο βρισκόταν στον πάγκο του Πλατανιά.

*** Η ΑΕΚ θέλησε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή πριν τη σέντρα στη μνήμη του δημοσιογράφου Γιάννη Ξενάκη. Μάλιστα, είχε ετοιμάσει σχετική φωτογραφία του για τα μάτριξ του Ολυμπιακού Σταδίου. Η Λίγκα, όμως, αρνήθηκε με τη δικαιολογία ότι δεν είχε σχέση με το ποδόσφαιρο...

*** O Ρόναλντ Βάργκας έγινε ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που σκοράρει στη Super League μετά από τον Γιώργο Κατίδη και το πολυσυζητημένο νικητήριο γκολ του κόντρα στην Βέροια. Το ημερολόγιο έγραφε 16 Μαρτίου 2013, όταν ο Γιώργος Κατίδης σκόραρε κατά της Βέροιας στο 84ο λεπτό, διαμόρφωνε το τελικό 2-1 και πανηγύριζε με τον περίφημο φασιστικό χαιρετισμό.

*** Αν υπήρξε μία παραφωνία στη σαββατιάτικη εντυπωσιακή πρεμιέρα της ΑΕΚ αυτή δεν ήταν άλλη από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Με μπαλώματα αλλά και κάποιες λακούβες, εμφανείς ακόμα και από μακριά, το χορτάρι του καλύτερου γηπέδου της χώρας προκαλούσε μόνο θλίψη. Τα ερωτηματικά, που το Contra.gr είχε θέσει έγκαιρα (μετά το παιχνίδι Κυπέλλου της Ενωσης με τον Ολυμπιακό) παραμένουν. Το κυριότερο; Ποιος ευθύνεται που ο αγωνιστικός χώρος του κορυφαίου σταδίου της χώρας θυμίζει απεριποίητο χωράφι;

Τα παρασκήνια της 1ης αγωνιστικής της Super League
INTIME SPORTS

*** Το σκληρό φάουλ του Ρικάρντο Κόστα στον Βασιλακάκη προκάλεσε ένταση στην Τούμπα με τον Λουτσέσκου να ζητά τα ρέστα, με αποτέλεσμα να προκληθεί γενική σύρραξη στο τέλος του πρώτου μέρους. Τα νεύρα του Ρουμάνου τεχνικού της Ξάνθης συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του αγώνα.

*** Ζαγοράκης και Λίνο παρακολούθησαν από τη σουίτα, παρέα με τον Ιβάν Σαββίδη, την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στην Τούμπα.

Τα παρασκήνια της 1ης αγωνιστικής της Super League
INTIME SPORTS

*** Ο Μάρκο Σίλβα έχει εντοπίσει δύο επιθετικούς και τους έχει προτείνει στη διοίκηση, εφόσον γίνει κίνηση από πλευράς Ολυμπιακού για ενίσχυση στη γραμμή κρούσης. Τα πάντα θα κριθούν ανάλογα με τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Αν έρθουν χρήματα στα ταμεία, τότε θα γίνει κίνηση για τον έναν από τους δύο που έχει προκρίνει ο Πορτογάλος προπονητής.

*** Ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε με νίκη το νέο πρωτάθλημα, αλλά αυτό που σκέφτονται στην ομάδα είναι ο αντικαταστάτης του Χερόνιμο Μπαράλες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρκάδες δεν πρόκειται να πάρουν έναν επιθετικό, αλλά δύο! Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

*** Η πλάκα είναι ότι ο Καβενάγκι, ο οποίος τις προάλλες ακούστηκε για τον Αστέρα, φαίνεται κοντά στον ΑΠΟΕΛ. Οι Αρκάδες, πάντως, φρόντισαν εξ αρχής να διαψεύσουν τα σενάρια που ήθελαν τον έμπειρο επιθετικό να αποτελεί μεταγραφικό στόχο. Ο ΑΠΟΕΛ, πάντως, από την πλευρά του δεν το διαψεύδει...

*** Στο περιθώριο της πτήσης του Παναθηναϊκού από το Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα, οπαδοί του Παναθηναϊκού βρήκαν την ευκαιρία να τα πουν με Αλαφούζο και Αναστασίου για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την αγωνιστική εικόνα και τον Εσιέν, αλλά και την αποψινή αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, με τον κόσμο να ζητά τη νίκη για να σβηστεί η κακή παρένθεση με Μπριζ και Καμπάλα.

*** Στο πρόσφατο σεμινάριο των διαιτητών της Super League έγινε συζήτηση για τον πειθαρχικό κώδικο, παρουσία νομικού, ο οποίος φρόντισε να τονίσει σε όλους τη σημασία της εφαρμογής του πειθαρχικού κώδικα: "Σε φωτοβολίδες ευθείας βολής που εκτοξεύονται εναντίον σας, των ποδοσφαιριστών και των προπονητών πρέπει να διακόπτετε απευθείας και οριστικά τον αγώνα με υπαιτιότητα της ομάδας που ανήκουν οι οπαδοί", τονίστηκε χαρακτηριστικά. Την 1η αγωνιστική δεν είχαμε παρατράγουδα και όλα κύλησαν ήρεμα, αλλά τα δύσκολα έρχονται...

*** Ο Μίκαελ Εσιέν βρίσκεται στην αποστολή για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, αλλά δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Ουσιαστικά τον πήρε μαζί του ο Αναστασίου για καθαρά ψυχολογικούς λόγους και για να μπαίνει σιγά-σιγά στο κλίμα της ομάδας. Ο Γκανέζος ιατρικά είναι έτοιμος και λογικά θα κάνει ντεμπούτο μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Τα παρασκήνια της 1ης αγωνιστικής της Super League
INTIME SPORTS

*** Ο Κώστας Τσάνας ήταν, μεταξύ πολλών άλλων, στο Περιστέρι και είδε από κοντά την αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον Λεβαδειακό. Ο υπηρεσιακός ομοσπονδιακός προπονητής των Ανδρών ετοιμάζει τα πλάνα του για τις αναμετρήσεις με Φινλανδία και Ρουμανία όπου δεν αποκλείεται να δούμε νέα πρόσωπα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για την Εθνική.

*** Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον ΠΑΟΚ δεν έπεσαν από τα σύννεφα με το επικείμενο τέλος του Σαλπιγγίδη. Δεν ήταν στα πλάνα του Τούντορ και δεν υπήρχε περίπτωση να βρει θέση στην ομάδα. Ο ίδιος δεν ήθελε να κάτσει στο συμβόλαιό του και τελικά αποφασίστηκε το τέλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK