Τα βρήκαν Βαγγέλης-Ιβάν!

Νέα δεδομένα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.Ο Κώστας Καίσαρης αποκαλύπτει ότι ο πόλεμος Μαρινάκη-Σαββίδη έλαβε τέλος. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε συναίνεση, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα το τέλος της φιλίας Σαββίδη-Μελισσανίδη.

Τα βρήκαν Βαγγέλης-Ιβάν!

ΒΟΥΙΖΕΙ η πιάτσα, ότι Βαγγέλης Μαρινάκης και Ιβάν Σαββίδης έχουν αποκαταστήσει τις σχέσεις τους. Κάτι που φέρνει τα πάνω-κάτω στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δημιουργεί μία νέα, εντελώς διαφορετική κατάσταση. Με πρώτη συνέπεια, τη ρήξη στη σχέσεις Σαββίδη-Μελισσανίδη και τη διάσπαση, της αποκαλούμενης Συμμαχίας. Η προσέγγιση των δύο πλευρών, είχε σαν αφετηρία, κοινές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Με τον Ιβάν Σαββίδη, που θέλει να δραστηριοποιηθεί στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, να ανοίγει σύμφωνα με πληροφορίες δίαυλο επικοινωνίας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει έντονη δραστηριότητα σαν εφοπλιστής, όπως και στον Δήμο Πειραιά.

Κατά συνέπεια, έπεσε στο τραπέζι και το ποδόσφαιρο, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν, ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει συναίνεση. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ άλλωστε είναι οι δύο ΠΑΕ, που επενδύουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η διαρροή της είδησης, στην ποδοσφαιρική πιάτσα είχε σαν αποτέλεσμα την έντονη δυσαρέσκεια του Δημήτρη Μελισσανίδη. Θυμίζουμε ότι εδώ κι ενάμιση χρόνο, Σαββιδής - Μελισσανίδης, δίνουν υπέρ όλων αγώνα κόντρα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, για να ανατρέψουν την «κόκκινη» ΕΠΟ. Με τη παράταξη Γραμμένου (που είναι επιλογή του Σαββίδη) να έχει πλέον την πλειοψηφία των Ενώσεων και βέβαιη τη νίκη στις εκλογές, όταν αποχωρήσει η Επιτροπή Εξομάλυνσης. Με το σλόγκαν να μιλάει για πενήντα-πενήντα και "καθαρό ποδόσφαιρο".

Κάτι ωστόσο, που ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού αυτός που έχει το πάνω χέρι το εκμεταλλεύεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι Μαρινάκης-Σαββίδης συμφώνησαν να σταματήσει ο μεταξύ τους ποδοσφαιρικός πόλεμος. Κάτι, άλλωστε, που είναι στο συμφέρον και των δυο. Σε αντίθεση με τον Δ. Μελισσανίδη που έχει διαφορετική άποψη. Η ρήξη Σαββίδη-Μαρινάκη, είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της, στις 2 Μαρτίου πέρυσι στον ημιτελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Τούμπα. Το ματς είχε διακοπεί με τον Ολυμπιακό να προηγείται 2-1, όταν ο Παππάς δεν καταλόγισε πέναλτυ υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Σαββίδης καταφέρθηκε κατά του "ποδοσφαίρου της Αθήνας", ο ΠΑΟΚ δεν κατέβηκε στη ρεβάνς στο Καραισκάκης, με αποτέλεσμα να κουβαλάει τη ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών στο πρωτάθλημα. Όλα αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν αποκατασταθεί, κάτι που όπως προαναφέραμε, σήμανε και το τέλος της περιβόητης Συμμαχίας των τριών. Η πρώτη συνάντηση Σαββίδη-Μελισσανίδη-Αλαφούζου ανατρέχει πριν δύο περίπου χρόνια, στις 16 Ιανουαρίου 2015. Ακολούθησε η συνεργασία για τις εκλογές της ΕΠΟ, με τον Γιάννη Αλαφούζο να μην είναι ευθύς εξαρχής, τόσο ζεστός και ενεργός.

Σε αντίθεση με τους Σαββίδη-Μελισσανίδη που πέρα από το ποδόσφαιρο είχαν πολυ καλές σχέσεις και σε προσωπικό επίπεδο. Με το αφεντικό της ΑΕΚ να είναι καλεσμένος και να δίνει το παρών στο γάμο του υιού του Σαββίδη πέρυσι τον Ιούνιο. Η αλλαγή στάσης του Ιβάν Σαββίδη, που δεν αντιμετωπίζει πλέον τον Βαγγέλη Μαρινάκη σαν εχθρό, προκάλεσε τη ρήξη με τον Δ.Μελισσανίδη και το τέλος της Συμμαχίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK