Μπάσκετ και τηλεόραση βάζουν εμπόδια στον τελικό

Δεν έφτανε η κόντρα Ολυμπιακού - ΑΕΚ και Πολιτείας - ΕΠΟ, ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας καλείται να επιβιώσει από ακόμα δύο προβλήματα.

Μπάσκετ και τηλεόραση βάζουν εμπόδια στον τελικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ένα ονομάζεται... μπάσκετ και για ακόμα μία φορά προκαλεί προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Άθελά του βέβαια, αφού ο Άρης έκανε την έκπληξη στο "Nick Galis Hall", ισοφάρισε σε 2-2 τα ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό στη Basket League και οδήγησε σε πέμπτο παιχνίδι τη σειρά.

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για τελευταία φορά το Σάββατο στο κλειστό του ΟΑΚΑ στις 18:00, μόνο που την ίδια ώρα στο διπλανό, ποδοσφαιρικό γήπεδο, ίσως να προγραμματίζεται ένα άλλο παιχνίδι, αυτό της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο.

Η αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, ωστόσο με τη μετάθεση του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας για την Τρίτη 17 Μαΐου, είναι πιθανό η ΑΕΚ να ζητήσει μία παραπάνω μέρα ξεκούρασης πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (εάν το παιχνίδι γίνει τότε).

Η μετάθεση για το Σάββατο πλέον μοιάζει αδύνατη, αφού σε καμία περίπτωση η αστυνομία δεν θα δεχθεί τη διεξαγωγή αγώνων του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στον ίδιο χώρο την ίδια στιγμή.

Στη μέση τα... τηλεοπτικά

Ο αναπρογραμματισμός των πλέι οφ, πάντως, δεν είναι εύκολη υπόθεση και για άλλον λόγο. Η "NOVA" εμμένει στην απόφασή της να μην δεχθεί καμία αλλαγή στο καλεντάρι, ειδάλλως θα προχωρήσει σε ενεργοποίηση των ρητρών που προβλέπονται από το συμβόλαιο.

Αυτές αφορούν αποζημίωση 300.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι που δεν μεταδίδεται όπως είναι προγραμματισμένο, χρήματα τα οποία καλούνται να καταβάλουν η διοργανώτρια και οι ομάδες του εν λόγω αγώνα.

Στον αντίποδα, αντίστοιχες ρήτρες καλείται να καταβάλει η ΕΠΟ, ως διοργανώτρια του Κυπέλλου Ελλάδας, σε περίπτωση που δεν διεξαχθεί ο τελικός ή δεν πραγματοποιηθεί τις ημερομηνίες που επιθυμεί ο "ΟΤΕ TV" που κατέχει τα δικαιώματα προβολής.

Το άκρως ανταγωνιστικό τοπίο στις συνδρομητικές πλατφόρμες επηρεάζει σε αυτήν την περίπτωση και το πεδίο του ποδοσφαίρου, αφού κανένα κανάλι δεν κάνει πίσω, προστατεύοντας τα δικαιώματά του και ως εκ τούτου, προστίθεται ακόμα ένα πρίσμα από το οποίο πρέπει να βγει άκρη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αναζητά λύση η Λίγκα: Τι θα συζητήσουν οι τέσσερις των πλέι οφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK