Το '69 έγραψε τον "ύμνο" της Αθλητικής Κυριακής. Το '18 έγινε πρόεδρος της ΕΡΤ

Ο Χρήστος Λεοντής, μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής σκηνής, ανέλαβε τα ηνία της δημόσιας τηλεόρασης.

Το '69 έγραψε τον "ύμνο" της Αθλητικής Κυριακής. Το '18 έγινε πρόεδρος της ΕΡΤ
Λεοντής EUROKINISSI

Από τον Διονύση Τσακνή στον Χρήστο Λεοντή.

Η προεδρία της ΕΡΤ παραμένει σε χέρια που "πλάθουν" μουσική και ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε-έγραψε το πιο χαρακτηριστικό intro αθλητικής εκπομπής, της Αθλητικής Κυριακής, ανέλαβε από την Τρίτη τα νέα καθήκοντά του.

Ο ίδιος ο Χρήστος Λεοντής είχε αποκαλύψει πως το σήμα για το μακροβιότερο πρόγραμμα τού είχε παραγγελθεί, αλλά προοριζόταν για άλλη χρήση, μια διαφημιστική καμπάνιας καπνοβιομηχανίας. Η οποία συνδεόταν τότε με την Αθλητική Κυριακή, με αποτέλεσμα να προκύψει αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννημένος στις 11 Μαΐου 1940 στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Λεοντής είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Δημιουργός μιας πλούσιας δισκογραφίας, έχει επίσης γράψει μουσική για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και κυρίως για το θέατρο

Φοίτησε, στα τέλη των 50s, στο Ωδείο Αθηνών, καθηγητές του ήταν ο Μενέλαος Παλλάντιος και ο Γιάννης Α. Παπαϊωάννου ενώ το 1962 ξεκίνησε τη συνθετική του δραστηριότητα με μουσικές για τον "Ιππόλυτο" του Ευριπίδη και τους "Επτά επί Θήβας" του Αισχύλου. Το 1964 ηχογραφήθηκε η "Καταχνιά", ο πρώτος μεγάλος δίσκος του σε στίχους Κώστα Βίρβου, κείμενα Νικηφόρου Βρεττάκου και με ερμηνεία των Στέλιου Καζαντζίδη και Μαρινέλλας. Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1965.

News 24/7

24MEDIA NETWORK