Το "ευχαριστώ" της Τορίνο

Δεν είναι μόνο 2 μεγάλες ομάδες που έχουν την ατυχία να βρίσκονται στη 2η κατηγορία της χώρας τους. Έχουν κι άλλους δεσμούς, πιο στενούς.

Το "ευχαριστώ" της Τορίνο

Στο παιχνίδι με την Γκροσέτο, οι φίλοι της πρωτοπόρου της Serie B, Τορίνο, ύψωσαν ένα πανό που έγραφε "ευχαριστούμε πολύ Ρίβερ". Ο λόγος εντοπίζεται στο μακρινό 1949 και στο αεροπορικό δυστύχημα της "Grande Torino".

Οι "εκατομμυριούχοι" της Αργεντινής ήταν η μοναδική ομάδα που βοήθησε οικονομικά τους "ταύρους" να ανταπεξέρθουν μετά από την ανείπωτη τραγωδία. Μόλις 22 μέρες μετά το δυστύχημα, ταξίδεψαν στην Ιταλία για να δώσουν φιλικό αγώνα με την Torino Simbolo, μία ομάδα Ιταλών επιλέκτων που φορούσαν τη φανέλα της "γκρανάτα". Τα έσοδα πήγαν στις οικογένειες των θυμάτων.

Έκτοτε, σε κάθε αγώνα της Ρίβερ που διεξάγεται την ημέρα του δυστυχήματος, στις 4 Μαΐου, οι Αργεντινοί φορούν μία φανέλα που θυμίζει τα χρώματα της Τορίνο. Οι Ιταλοί, από την πλευρά τους, έχουν υιοθετήσει ως δεύτερη εμφάνιση αυτήν της Ρίβερ, με τη διαγώνια κόκκινη γραμή στη φανέλα. Επιπλέον, στο μουσείο τους στο Γκρουλιάσκο, υπάρχει μία φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ.

Κ.Μ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK