Οι 10 καλύτερες στιγμές του Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό

Το ντεμπούτο του το 1998, η ρήξη χιαστών με τη Μπαρτσελόνα, το γκολ στο "Ολντ Τράφορντ" και άλλα πολλά. Το Contra.gr συγκέντρωσε τις 10 χαρακτηριστικότερες στιγμές του Γιώργου Καραγκούνη με το τριφύλλι στο στήθος. Δείτε videos.

Οι 10 καλύτερες στιγμές του Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό

1. Την 8η Νοεμβρίου του 1998 ο Γιώργος Καραγκούνης θα την θυμάται για πάντα. Ο Βασίλης Δανιήλ του δίνει το δικαίωμα να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού σε επίσημο παιχνίδι, αυτό κόντρα στον Εθνικό στο παλιό Καραϊσκάκη. Ο "Κάρα" άρχισε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 66' από το διόσκουρό του στους "πράσινους", Νίκο Λυμπερόπουλο'.

2. Κυλάει ένας ολόκληρος γύρος στη σεζόν 1998-99 και ο Εθνικός επισκέπτεται το Ολυμπιακό Στάδιο για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Ο Γιώργος Καραγκούνης οπλίζει και πετυχαίνει τα δύο πρώτα επίσημα γκολ του με την πράσινη φανέλα, το ένα με φάουλ στο 7ο λεπτό του αγώνα και το δεύτερο με σουτ στο 78'. Το ημερολόγιο έδειχνε 19 Απριλίου 1999.

Οι 10 καλύτερες στιγμές του Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό

3. Στις 20 Φεβρουαρίου του 2000 ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Βασικό γρανάζι στη μηχανή εκείνης της εξαιρετικής ομάδας που είχε χτίσει ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας, ο Γιώργος Καραγκούνης είναι ενδεκαδάτος αλλά και σκόρερ εκείνη την Κυριακή. Το γκολ του, θαυμάσιο, χειροκροτείται και από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Για την ιστορία ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1.

4. Τη σεζόν 2000/2001 ο Παναθηναϊκός (του Αγγελου Αναστασιάδη) βαρέθηκε να παίζει ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αυτό κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιεντ στο θρυλικό "Ολντ Τράφορντ" ξεχώρισε όχι γιατί οι "πράσινοι" διεκδίκησαν επί ίσοις όροις αποτέλεσμα αλλά και γιατί ο Καραγκούνης πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ηταν ένα εξαιρετικό φάουλ που ξεγέλασε τον Φαμπιάν Μπαρτέζ και έστειλε στα ουράνια τους οπαδούς του "τριφυλλιού".

5. Ο Παναθηναϊκός της Ευρώπης αποδεικνύεται συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία και την επόμενη σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για τον "τυπάρα" ο οποίος θα έχει να θυμάται το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αρσεναλ το Σεπτέμβριο του 2001. Κοφτή μπαλιά του Μπασινά στον Μικάελσεν, σέντρα ακριβείας του Δανού από δεξιά, κεφαλιά ψαράκι του Καραγκούνη και...γκολ. Ο δε πανηγυρισμός (με...κλωτσιές στις διαφημιστικές πινακίδες) αρκούντως χαρακτηριστικός.

6. Στο Καμπ Νου της Βαρκελώνης ο Παναθηναϊκός μάχεται για την πρόκριση στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Καραγκούνη φυσικά βασικό. Λίγο μετά το 30' ο Ελληνας μέσος τραυματίζεται στο γόνατο αλλά για περίπου ένα αγωνιστικό τέταρτο συνεχίζει να παίζει κανονικά. Εν τέλει αντικαθίσταται στο 44' και το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού διαγιγνώσκει ρήξη χιαστών. Επαιζε με κομμένο χιαστό ο αθεόφοβος!

7. Τα χρόνια περνούν, η Ιντερ και η Μπενφίκα μπαίνουν στο βιογραφικό του αλλά η ώρα της επιστροφής σημαίνει. Τη δεύτερη σεζόν της δεύτερης θητείας του, ο 30άρης πια Καραγκούνης κάνει πράγματα και θαύματα στην Ευρώπη. Το γκολ που πέτυχε στη Βρέμη κόντρα στη Βέρντερ στο θριαμβευτικό 0-3 συζητείται ακόμα ενώ αυτό κόντρα στη Βιγιαρεάλ στο "Μαδριγάλ" λίγο έλειψε να χαρίσει μία μεγάλη πρόκριση στους "πράσινους".

8. Η ώρα της δικαίωσης των κόπων του σε ότι αφορά τουλάχιστον τον Παναθηναϊκό. Χρόνια πάλευε για έναν εγχώριο συλλογικό τίτλο χωρίς επιτυχία. Στις 11 Απριλίου του 2010 τελικά τα κατάφερε. Με τον ίδιο να αγωνίζεται 82 λεπτά ο Παναθηναϊκός νικά τον Ηρακλή 2-0 και εξασφαλίζει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Λίγες ημέρες αργότερα ο Κάρα θα σηκώσει την κούπα ως αρχηγός.

9. Στις 24 Απριλίου του ίδιου έτους θα μπει στη συλλογή του και το Κύπελλο Ελλάδας. Δεν αγωνίζεται πολύ στον τελικό κόντρα στον Αρη (28'), είναι και πάλι αυτός όμως που μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα θα αγγίξει πρώτος την κούπα.

10. Πριν βγάλει από πάνω του για πάντα την πράσινη φανέλα προλαβαίνει να φτάσει τα 50 γκολ στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου μας. Στον αγώνα κόντρα στην Ξάνθη στις 12 Φεβρουαρίου σκοράρει με φάουλ για ένα γκολ που έμελλε να είναι και το τελευταίο του με την ομάδα της καρδιάς του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK