Oταν ο Αρσέν Βενγκέρ είχε χαρακτηρίσει "έμβολο" τον Πέτρο Μαρινάκη

Ο υποψήφιος για τον πάγκο του Ολυμπιακού Αρσέν Βενγκέρ και ο χαρακτηρισμός "έμβολο" για τον Πέτρο Μαρινάκη. Διαβάστε στο flash back του Contra.gr για το ενδιαφέρον των ερυθρολεύκων για τον Αλσατό τεχνικό και τις εντυπώσεις του από τη δια ζώσης παρουσία του στις εξέδρες του σταδίου (τότε) Καραϊσκάκη.

Oταν ο Αρσέν Βενγκέρ είχε χαρακτηρίσει "έμβολο" τον Πέτρο Μαρινάκη

Στα τέλη του Σεπτέμβρη του 1994 ο Ολυμπιακός έψαχνε εναγωνίως για προπονητή. Το πέρασμα του Νίκου Αλέφαντου από την ομάδα του Πειραιά είχε ανοίξει πολλές πληγές στο σώμα του συλλόγου και ο Σωκράτης Κόκκαλης αναζητούσε τον τεχνικό-γιατρό στον οποίο θα εμπιστευόταν τις τύχες του Ολυμπιακού για τα επόμενα χρόνια.

Ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων», νεόκοπος ακόμα τότε στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, στόχευε σε μεγάλα ψάρια. Προσέγγισε τον Βουγιαντίν Μπόσκοφ (προπονητή της μεγάλης Σαμπντόρια των Βιάλι, Μαντσίνι), επικοινώνησε με τον Σουηδό Τόμας Σβένσον αλλά τελικά έφερε στην Ελλάδα τον Αρσέν Βενγκέρ ο οποίος είχε μόλις απολυθεί από τη Μονακό ύστερα από μία επταετή θητεία στους Μονεγάσκους.

Ο Αλσατός τεχνικός, 44 χρονών εκείνη την εποχή, παρακολούθησε δια ζώσης τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό στο Καραϊσκάκη από τη Θύρα 10 του ιστορικού σταδίου κρατώντας σημειώσεις για τον τρόπο που αγωνίζονταν οι Πειραιώτες αλλά και για τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών.

Από το «Εθνοσπόρ» της 26ης Σεπτεμβρίου του 1994 (στο ρεπορτάζ του Στάθη Βαρυτιμιάδη) μαθαίνουμε πως «ο Βενγκέρ ζήτησε να του πουν ποιος είναι ο παίκτης με τα πολλά μαλλιά (σσ. Πέτρος Μαρινάκης) τον οποίο χαρακτήρισε «έμβολο» ενώ στη συνέχεια μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το αμυντικό δίδυμο των Ιωαννίδη και Νταμπίζα».

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός (με υπηρεσιακό προπονητή τον Νίκο Γιούτσο) είχε συντρίψει τον Ιωνικό με 6-1 χάρη σε τρία γκολ του Ιβιτς, ένα του Εστάι, ένα του Χατζίδη και ένα του Γεκινί. Για τους Νικαιώτες είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Λεοντιάδης.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Τοχούρογλου, Τρούπκος (62’ Χαντζίδης), Καλατζής, Ιωαννίδης, Νταμπίζας, Μαρινάκης, Αλεξανδρής, Γεκινί, Ρεφενές, Εστάι, Ιβιτς.

Από το ίδιο ρεπορτάζ μαθαίνουμε ότι η πρόταση του Ολυμπιακού προς τον Βενγκέρ αφορούσε διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 350.000.000 δραχμές με απαράβατο όρο ο προπονητής να είναι ο κυρίαρχος του ποδοσφαιρικού τμήματος και να μην επεμβαίνει κανένας στο έργο του.

Ακόμα, ο Βενγκέρ, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες που είχε με τον Σωκράτη Κόκκαλη, είχε τονίσει ότι θα έδειχνε ιδιαίτερη φροντίδα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού από τις οποίες στόχος του ήταν να προωθεί 3-4 ποδοσφαιριστές κάθε χρόνο στην πρώτη ομάδα.

Oταν ο Αρσέν Βενγκέρ είχε χαρακτηρίσει "έμβολο" τον Πέτρο Μαρινάκη

Η συμφωνία, για την οποία ο Σωκράτης Κόκκαλης ενημέρωσε περιχαρής τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, φάνταζε σίγουρη ωστόσο ο Βενγκέρ δεν έδωσε ποτέ το τελικό ΟΚ για την ενεργοποίησή της.

Μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Μαρσέιγ στο Κύπελλο UEFA ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού στράφηκε σε άλλες λύσεις και έδωσε τα ηνία στον Ολλανδό Τάις Λίμπρεχτς ο οποίος οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση της 2ς θέσης (πολύ μακριά πάντως από τον πρωταθλητή εκείνης της σεζόν Παναθηναϊκό).

Ο Βενγκέρ από την πλευρά του προτίμησε τα… γεν της Ναγκόγια στην Ιαπωνία από την οποία προσελήφθη τον Ιανουάριο του 1995. Δούλεψε στη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου» μέχρι το καλοκαίρι του 1996 και εν συνεχεία, στις 30 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, ανέλαβε τις τύχες της Αρσεναλ όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Η εντός έδρας ήττα από τη Μαρσέιγ (στο 13:26 δείτε τον Βαγγέλη Μαρινάκη πίσω από τον Σωκράτη Κόκκαλη):

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μονακό του Βενγκέρ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK