Ρετρό δηλώσεις από ντέρμπι "αιωνίων": το σφύριγμα, τα μάρμαρα, οι "πελάτες" κι ο Δούρος

Από το σφύριγμα του Βαμβακούλα, το τούβλο στον Νικοπολίδη και από τις υποσχέσεις του Κοσκωτά στις εκκλήσεις του Νίκου Αλέφαντου "για να βγει ο Δούρος στο τηλέφωνο". Το Contra.gr θυμάται με videos ρετρό, καλτ -πείτε τα όπως θέλετε- λόγια πρωταγωνιστών των ντέρμπι των "αιωνίων".

Ρετρό δηλώσεις από ντέρμπι "αιωνίων": το σφύριγμα, τα μάρμαρα, οι "πελάτες" κι ο Δούρος

1985: Ο Δημήτρης Σαραβάκος φιλοξενείται στην "Αθλητική Κυριακή" λίγο μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος του Ολυμπιακού στο 2-1 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Μανώλης Μαυρομάτης, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Νίκος Κατσαρός και Γιάννης Μαμουζέλος συνθέτουν το πάνελ της εκπομπής.

1988: Πάλι ο Δημήτρης Σαραβάκος. Ο "μικρός" έχει σκοράρει ξανά σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μιλά στον... νεαρό δημοσιογράφο Γιάννη Καραλή για τη νίκη του Παναθηναϊκού.

1988: Σφύριξε ή όχι; Ο Νίκος Βαμβακούλας μιλά στον δημοσιογράφο Κώστα Δεληγιάννη για το πέναλτι που δόθηκε εις βάρος του Ολυμπιακού σε χέρι του ίδιου. Είναι ο τελικός του 1988 ή αλλιώς "ο τελικός του Κοσκωτά".

1988: Στον ίδιο τελικό, ο Γιώργος Κοσκωτάς μιλά στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης λίγα λεπτά μετά τη λήξη του (χαμένου για τον Ολυμπιακό) ντέρμπι. Ο παράγοντας των "ερυθρολεύκων" υπόσχεται τίτλους και δυνατή ομάδα. Η συνέχεια γνωστή...

1990: Ο Στράτος Αποστολάκης έχει πάρει μεταγραφή στον "αιώνιο" αντίπαλο Παναθηναϊκό και μιλά για την εμπειρία της επιστροφής στο γήπεδο Καραϊσκάκη κόντρα στην παλιά του ομάδα. Είναι το περίφημο 0-0 που έγινε Παρασκευή βράδυ...

1990: Ιδια χρονιά, άλλο ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός φεύγει νικητής από το γήπεδο Καραϊσκάκη με το... αγγλικό 4-3 και ο Αντώνης Νικοπολίδης μιλά για το αντικείμενο που δέχθηκε στο κεφάλι από οπαδούς του Ολυμπιακού.

1997: Ο Ολυμπιακός θριαμβεύει 3-1 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και ο Βασίλης Δανιήλ τα βάζει με τη διαιτησία και τις τρεις αποβολές ποδοσφαιριστών του τριφυλλιού.

2003: "Να μην δικαιώσουμε αυτούς που λένε πως στη Ριζούπολη θα γίνει μακελειό. Είναι καλοδεχούμενοι οι πελάτες μας. Και στους πελάτες πάντα φέρονται με ευγένεια", επισημαίνει ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος δυστυχώς έπεσε έξω, αφού η αποστολή του Παναθηναϊκού πέρασε εφιαλτικές στιγμές πριν από τη σέντρα του "τελικού" του πρωταθλήματος.

2004: Λίγες ημέρες μετά το 2-2 της Λεωφόρου και την περίφημη αγκωνιά του Σωτήρη Κυργιάκου στον Ζιοβάνι που έμεινε ατιμώρητη, ο Νίκος Αλέφαντος ζητά -έμπλεος δακρύων- από το διαιτητή Γιώργο Δούρο να βγει στον αέρα και να του δώσει εξηγήσεις για τη διαιτησία του.

2010: Μετά από χρόνια πρόεδρος αντίπαλης ομάδας παρακολουθεί μαζί με τον ομόλογό του ντέρμπι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πηγαίνει στο ΟΑΚΑ και βλέπει από τα επίσημα την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό με τα δύο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ.

2011: Λίγους μήνες αργότερα, το αντίστοιχο ντέρμπι στο γήπεδο Καραϊσκάκη τα είχε όλα. Οφσάιντ, ένταση, επεισόδια, δηλώσεις επί δηλώσεων και η προαναγγελία αποχώρησης από τον Τζιμπρίλ Σισέ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK