Το ντέρμπι του Δούρου

Το Contra.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται "το ντέρμπι του Δούρου". Η αποβολή του Ζιοβάνι, το γκολ του Γκούμα, το πλεονέκτημα τίτλου του Παναθηναϊκού και το... τηλέφωνο που περίμενε ο Νίκος Αλέφαντος. Δείτε φωτογραφίες και videos από το ντέρμπι της 18ης Απριλίου 2004.

Το ντέρμπι του Δούρου

18/04/2004: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2

(7' πέν. Μπασινάς, 81' Γκούμας - 44' Στολτίδης, 54' Τζόρτζεβιτς)

Παναθηναϊκός (Γιτζάκ Σουμ): Χαλκιάς, Μόρις (74' Σαπάνης), Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μινχ, Μπασινάς, Κωνσταντινίδης (46' Κυργιάκος), Μικάελσεν, Γκονζάλες (64' Ολισαντέμπε), Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου.

Ολυμπιακός (Νίκος Αλέφαντος): Γιάννου, Μαυρογενίδης (17' Χούτος), Βάλλας, Πάντος, Ανατολάκης, Καρεμπέ, Στολτίδης, Καστίγιο (60' Βενετίδης), Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος (74' Καφές).

Εχει χαρακτηριστεί ως "το ντέρμπι του Δούρου". Ο Κορίνθιος διαιτητής κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να αφήσει με παράπονα τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό (του Νίκου Αλέφαντου), σε μία αναμέτρηση που είχε χαρακτηριστεί ως "τελικός", αφού το αποτέλεσμα θα έκρινε κατά μεγάλο ποσοστό το πρωτάθλημα. Το τελικό 2-2 κράτησε στην κορυφή την ομάδα του Γιτζάκ Σουμ, στο +2 από τους "ερυθρολεύκους", και εν τέλει η ομάδα του Παναθηναϊκού κατέκτησε το πρωτάθλημα (το πρώτο ύστερα από 8 χρόνια "ξηρασίας") μετά το κρεσέντο του "λυτρωτή" Ολισαντέμπε.

Με ποδοσφαιρική ματιά, το ντέρμπι της Λεωφόρου ήταν από τα καλύτερα που έχουμε δει. Τέσσερα γκολ, δεκάδες φάσεις, εκρηκτική ατμόσφαιρα, όλα αυτά ανακατεμένα στην "κατσαρόλα" του κλασικού ελληνικού ποδοσφαίρου. Επεισόδια, ένταση και γκρίνιες για τη διαιτησία.

Οι "πράσινοι" του Σουμ ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 7ο λεπτό με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αγγελου Μπασινά, μετά την ανατροπή του Δημήτρη Παπαδόπουλου από τον Σπύρο Βάλλα. Ο Ολυμπιακός απάντησε δις και ανέτρεψε τα δεδομένα. Στο 44' ο Στολτίδης σκοράρει χωρίς ποτέ να δούμε αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας του Χαλκιά και στο 54' ο Τζόρτζεβιτς -μετά από κομπίνα με τον Γεωργάτο- "έγραψε" με σουτ το 1-2.

Κάπου εκεί το ματς έγινε ροντέο. Οι "πράσινοι" αγχώθηκαν, ο Σωκράτης Κόκκαλης κρυφογελούσε που δικαιωνόταν με την επιλογή του να επιστρατεύσει τον Αλέφαντο στον πάγκο και ο κόσμος έβλεπε να χάνεται η πρώτη θέση από τον "αιώνιο" αντίπαλο. Στο 72' το ντέρμπι "πήρε φωτιά" όταν ο Κυργιάκος "παίρνει αγκαλιά" εντός περιοχής τον Ζιοβάνι -χωρίς να το αντιληφθεί ο Δούρος- με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να εκνευριστεί και να χτυπήσει τον αμυντικό των γηπεδούχων. Αυτό το είδε ο Κορίνθιος ρέφερι, ο οποίος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού... και από τότε ο Νίκος Αλέφαντος περιμένει να βγει ο Δούρος στο τηλέφωνο.

Λίγο αργότερα, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και σκόραρε στο 81' με τον Γιάννη Γκούμα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Οσο ενδιαφέρον είχε το αγωνιστικό κομμάτι, άλλο τόσο είχε το τρίτο ημίχρονο. Οι "ερυθρόλευκοι" εξαγριώθηκαν για τη φιλοξενία του Παναθηναϊκού και φυσικά τη διαιτησία του Γιώργου Δούρου, ενώ οι του τριφυλλιού απάντησαν με τα δικά τους παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις.

Το ντέρμπι του Δούρου

Χαρακτηριστικά είναι τα "ερυθρόλευκα" εξώφυλλα που ακολούθησαν του ντέρμπι, οι δηλώσεις του Δούρου λίγες μέρες αργότερα, αλλά και η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Eνδεικτικά θα αναφέρουμε μόνον ότι ο Bάλλας δεν τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα μετά τον καταλογισμό του πέναλτι στο έκτο λεπτό, ενώ στη φάση του 40΄ ή ο Mιχάλης Kωνσταντίνου έχει υποπέσει σε επιθετικό φάουλ ή εφόσον το παιχνίδι συνεχίστηκε, έπρεπε να υποδειχθεί πέναλτι εις βάρος του Oλυμπιακού και κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη - πρώτη στο 6΄ για διαμαρτυρία) στον Aνατολάκη. Aπό την πλευρά του ο Oλυμπιακός δικαίως διαμαρτύρεται για τη μη επιβολή πειθαρχικής ποινής και στον Σωτήρη Kυργιάκο στη φάση της αποβολής του Ζιοβάνι. Aυτή η περίπτωση όμως δεν αναιρεί τη συνολική εικόνα ούτε μπορεί να εξισώσει τα σοβαρά διαιτητικά σφάλματα εις βάρος μας. Tο βέβαιο είναι ότι και οι δύο ομάδες έχουμε παράπονα από τη διαιτησία του κ. Δούρου".

Το ντέρμπι του Δούρου
Το ντέρμπι του Δούρου

SUPER BALL ΜΕ ΝΤΕΡΜΠΙ!

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το ντέρμπι "αιωνίων" του ΟΑΚΑ και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 14η αγωνιστική της Superleague. Μη χάσετε στις 18:00 το pre game του ντέρμπι με ζωντανές συνδέσεις από το Ολυμπιακό Στάδιο, τελευταία νέα των ομάδων και συνεντεύξεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK