Οι προπαγανδιστές, η αγχωμένη κυβέρνηση και ο... γεμάτος αγάπη Αμβρόσιος

Η αποθέωση της προπαγάνδας, ένθεν και ένθεν, μετά τα γεγονότα της Τούμπας και την εισβολή του Σαββίδη, το σαφές και αναμενόμενο άγχος της κυβέρνησης για τις όποιες εξελίξεις και η μεγάλη, άκρως χριστιανική, αγάπη του Αμβρόσιου για το συνάνθρωπο.

Οι προπαγανδιστές, η αγχωμένη κυβέρνηση και ο... γεμάτος αγάπη Αμβρόσιος

Την ώρα που η τύχη του πρωταθλήματος κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες (διότι οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου αποδείχθηκαν πλήρως ανίκανοι να μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρα) καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί. Απαντες αλλά ιδιαίτερα όσοι έχουν δημόσιο βήμα και έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν άποψη.

Τις τελευταίες ημέρες η προπαγάνδα πηγαίνει σύννεφο (για ακόμη μία φορά) στα ελληνικά media ενώ επίσης ελλοχεύει και ο κίνδυνος να χωριστούμε σε βορείους και νοτίους και να απειληθούμε μ' ένα βαρύ τραύμα στον κοινωνικό ιστό της χώρας (σε κρίσιμες, μάλιστα, εθνικές στιγμές).

Η αλήθεια είναι ότι τα προσκείμενα μέσα στον ΠΑΟΚ έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι όσα είδαμε στην Τούμπα το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής ήταν ένα είδος virtual reality. Θλιβερές πένες ανέλαβαν το δύσκολο, ομολογουμένως, έργο να μας πείσουν ότι το να μπουκάρει ένας μεγαλομέτοχος στον αγωνιστικό χώρο ζωσμένος με όπλο είναι περίπου το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

Οι ίδιες πένες ταϊζουν σανό αφειδώς στον κόσμο ή, τέλος πάντων, όσους θέλουν να πιστέψουν. Στις δικαστικές αίθουσες η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ αγγίζει το όριο του φαιδρού αφού και οι μάρτυρες υπεράσπισης ακόμα πέφτουν σε τρομερές αντιφάσεις.

Ομως, στον αντίποδα υπάρχουν και οι άλλοι. Που με θαυμαστή επιμονή επιχειρούν να μας πείσουν ότι η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο άρχισε επί.. εξυγίανσης, ότι ο Σαββίδης είναι μακράν του δευτέρου ο πιο βρώμικος και διαπλεκόμενος παράγοντας του ποδοσφαίρου ενώ οι υπόλοιποι είναι όσιοι και μωρές παρθένες.

Προφανώς τα παπαγαλάκια αυτής της πλευράς προσγειώθηκαν στην Ελλάδα εν έτει 2017. Δεν είχα ακούσει για παράγκα (Vol 1 και Vol 2) για Κοριόπολις και εγκληματική οργάνωση. Δεν είχαν ακούσει, για να πάμε και πιο μακριά, για τον ξυλοδαρμό του Μπάκα, για την επίδειξη δύναμης του Γιώργου Βαρδινογιάννη σε αστυνομικό on camera για, για, για...

Εξίσου θλιβερές και οι δύο εστίες προπαγάνδας, απομακρύνουν από τα γήπεδα τους λιγοστούς, πλέον, σοβαρούς ποδοσφαιρόφιλους και στηρίζονται για την ύπαρξή τους μόνο στους φανατικούς (που ενίοτε χαρτζιλικώνονται και από τις ΠΑΕ).

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Φρεσκάδα, νιάτα, φαντασία, ποίηση. Σαν ένα όνειρο που ήρθε να μας ταξιδέψει μακριά.

"Κάτι παράξενο" από τον Απόστολο Κίτσο και τον Μιχάλη Καλογεράκη πάνω στην ποίηση της Αριστέας Παπαλεξάνδρου

Απολαύστε το!

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε ο ίδιος την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τον Γιώργο Βασιλειάδη ήδη από το βράδυ της Κυριακής βλέποντας ότι η κατάσταση στην Τούμπα είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μάλιστα η πρώτη δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού είχε την έγκριση του Πρωθυπουργού.

Λίγες ώρες αργότερα ο Βασιλειάδης προσκλήθηκε στον πρωινό καφέ του Μαξίμου και από κοινού με τον Τσίπρα πήραν την απόφαση για τη διακοπή του πρωταθλήματος επ' αόριστο. Ηταν βιαστική απόφαση; Ο χρόνος θα δείξει. Ο,τι δεν προσφέρει πολλά, είναι δεδομένο. Αλλά από την άλλη με το παραμκρό διαιτητικό λάθος την επόμενη αγωνιστική σε ματς των μεγάλων θα γινόταν της... Συρίας. Η κυβέρνηση, ως προς αυτό, δεν είχε πολλές επιλογές είναι η αλήθεια.

Ο Πρωθυπουργός πάντως την Δευτέρα ήταν ανήσυχος, αγχωμένος. Ξέρει καλά ότι κάθε σενάριο μάλλον ζημιωμένο τον βγάζει πολιτικά. Μία βαριά τιμωρία του ΠΑΟΚ του κόβει τη γέφυρα επικοινωνίας με τη Βόρεια Ελλάδα. Στο άλλο σενάριο, σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ πέσει στα μαλάκα, οι πάντες θα τον κατηγορήσουν ότι έβαλε λυτούς και δεμένους για να προστατεύσει τους Θεσσαλονικείς. Η κατάσταση είναι lose-lose για το Μαξίμου αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι και περιθώρια για υπαναχωρήσεις δεν υπάρχουν.

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Στα πραγματικά σοβαρά ζητήματα, σ' αυτά που κατά κύριο θα πρέπει να μας προβληματίζουν ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αμβρόσιος δέχθηκε το...χάδι της ελληνικής δικαιοσύνης που όχι μόνο δεν τον καταδίκασε για τις δηλώσεις-μνημείο μίσους κατά των ομοφυλόφιλων αλλά αφού τον ανέχτηκε να λέει μέσα στη δικαστική αίθουσα ότι "αν ο νόμος που έδινε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσω όπλο θα το έκανα να τελειώνουμε", εν συνεχεία τον απάλλαξε από τις κατηγορίες!

Λαμπρά! Στο κάτω-κάτω τι είχε πει ο... άγιος; Οτι όπου βλέπουμε ομοφυλόφιλους, θα πρέπει να τους φτύνουμε. Σιγά τα ωά... Αγάπη μόνο και μάλιστα χριστιανική, πολύ χριστιανική.

Ο Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Αιγαλείας και Καλαβρύτων, έτσι και αλλιώς, είναι άνθρωπος της αγάπης. Αγαπά πολύ το φασισμό και τη Χρυσή Αυγή. Και φυσικά τη θέση του την οποία το ελληνικό κράτος τη γεμίζει με ζεστό χρήμα κάθε μήνα.

Ακόμα και επί... αριστερής κυβέρνησης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK