Συνταγή επιτυχίας το τρανζίσιον

Ας αρχίσουμε από το ότι τούτη η εθνική έχει κότσια. Έδειξε χαρακτήρα σ' έναν πρώτο "τελικό" και επιβεβαίωσε όλα αυτά που γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Συνταγή επιτυχίας το τρανζίσιον

Ότι μπορεί, εκμεταλλευόμενη συγκεκριμένα σημεία στο παιχνίδι της, να κατακτήσει τις νίκες που χρειάζεται για να προχωρήσει στη διοργάνωση. Δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά από το "πρέπει", είχε το απαραίτητο πάθος που της έλειψε και διαχειρίστηκε άψογα την πίεση που προέκυψε μετά την ήττα από τα Σκόπια.

Τι βελτίωσε η εθνική; Πρώτα απ' όλα δεν ήταν νευρική στην επίθεση. Λειτούργησε πιο οργανωμένα, πήγε σε επιλογές με λογική και ήταν στοιχειωδώς πιο εύστοχη από το τρίποντο (βοήθησαν τα σουτ του Βασιλειάδη). Κατόπιν, αφού πήρε διαφορά ασφαλείας, συνέχισε στο ίδιο υψηλό τέμπο και κράτησε τον έλεγχο μέχρι τέλους. Δεν επέτρεψε στο Μαυροβούνιο να πιστέψει στην ανατροπή.

Τα κλειδιά ήταν αφενός η σταθερά καλή απόδοση στην άμυνα, όπου εξουδετέρωσε τους Πέκοβιτς - Ντάσιτς, αφετέρου το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο. Είχα γράψει ότι η εθνική πρέπει να τρέξει για να βρει το εύκολο σκορ σε σημεία που επιθετικά μπλοκάρει. Είναι ενδεικτικό ότι όταν πετύχαμε σερί 14-0, οι 10 πόντοι προήλθαν από πρωτεύοντα αιφνιδιασμό. Είναι ένας τρόπος παιχνιδιού το τρανζίσιον τον οποίο πρέπει να κυνηγήσει η εθνική για να προχωρήσει ανάλογα στη συνέχεια του τουρνουά, από τη στιγμή μάλιστα που στο "πέντε εναντίον πέντε" παρουσιάζει αδυναμίες.

Παράλληλα, ο Κουφός ήταν ασταμάτητος και κέρδισε ξεκάθαρα τη μονομαχία από τον Πέκοβιτς, ο οποίος απέδειξε ότι στο ΝΒΑ δύσκολα θα στεριώσει, περιμένοντας απλώς τις πάσες των γκαρντ του. Αντίθετα ο Έλληνας σέντερ ήταν ακαταμάχητος, παίρνοντας βοήθειες από Καλάθη και Βασιλειάδη από την περιφέρεια.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το γεγονός πως αυτή τη φορά το ροτέισον από τον πάγκο ήταν πιο μαζεμένο. Αναμενόμενο από τη στιγμή που ο Ηλίας Ζούρος άρχισε να καταλήγει στα σχήματα που ικανοποιούν τα πλάνα του. Έτσι θα συνεχίσει πλέον, γνωρίζοντας τι μπορεί να πάρει από τον κάθε διεθνή σε διαφορετικές στιγμές του αγώνα.

Η Κροατία είναι ιδίου τύπου αντίπαλος, ίσως πιο ταλαντούχα, αλλά με ελλείψεις. Με μια ανάλογη εμφάνιση η νίκη δεν θα ξεφύγει από την εθνική που θα πάει με άλλον αέρα στη β' και καθοριστική φάση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK