Ε, δεν έκανε και κανένα έγκλημα ο Σφαιρό

Ο Παναθηναϊκός καλά έκανε και απάντησε στον προπονητή του Ολυμπιακού. Όμως τα συνεχή κτυπήματα κάτω από τη μέση στον Σφαιρόπουλο, δείχνει ότι κάποιους ενοχλεί. Γράφει ο Σπυριάρης.

Ε, δεν έκανε και κανένα έγκλημα ο Σφαιρό

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μας έχει συνηθίσει σε δηλώσεις για τη διαιτησία. Ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία να ψάξει για δικαιολογίες, ακόμα και σε περιπτώσεις που είχε ξεκάθαρα το δίκιο με το μέρος του. Γι' αυτό και παραξένεψε πολλούς ο υπαινιγμός του για "όσα γίνονται στην Ελλάδα".

Βέβαια εξίσου προκάλεσαν εντύπωση όλα όσα ακολούθησαν των δηλώσεών του. Τα μαθήματα συμπεριφοράς, προπονητικής και δηλώσεων από διάφορους. Και δεν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, αυτός καλά έκανε και απάντησε. Όλοι οι υπόλοιποι που κρίνουν μόνο κατά περίσταση προκάλεσαν μεγαλύτερη εντύπωση.

Διότι κι άλλοι προπονητές έχουν αναφερθεί στη διαιτησία, είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα είτε στην EuroLeague. Το έχει κάνει ο Ομπράντοβιτς, ο Πασκουάλ, ο Ιτούδης, ο Γιασικεβίτσιους και τόσοι άλλοι, χωρίς ουδείς να αντιδράσει με τόση μανία.

Ας μην ξεχνάμε και ότι πριν από λίγες ημέρες πάλι ο Σφαιρόπουλος δέχθηκε συντονισμένη επίθεση επειδή ζήτησε να γίνει σουτ στην τελευταία φάση του αγώνα με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας. Όταν έπραξε το ίδιο ο Ομπράντοβιτς στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, θα περίμενε κανείς ίδιες αντιδράσεις. Όχι, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Για να τελειώνουμε: δεν χρειαζόταν να κάνει αυτή τη δήλωση ο Σφαιρόπουλος, απλά να επισημάνουμε ότι δεν ήταν η πρώτη του τοποθέτηση, ήταν η τελευταία και μάλιστα μετά από σχετική ερώτηση που τον ώθησε προς τη συγκεκριμένη τοποθέτηση. Όποιος είδε τη συνέντευξη Τύπου, ξέρει τι έγινε. Όποιος δεν είδε, μπορεί να βρει τις δηλώσεις στο διαδίκτυο. Δεν πρέπει να μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες, ούτε να ψάχνει δικαιολογίες τέτοιου είδους, όσο κι αν αισθάνεται πως έχει αδικηθεί.

Περιμένουμε απλά να υπάρχει ίδια ευαισθητοποίηση σε όλες τις περιπτώσεις, είτε μιλάμε για δηλώσεις είτε για σουτ στις τελευταίες επιθέσεις.

Προφανώς η εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού από την ημέρα που ανέλαβε ο Σφαιρόπουλος, τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα και η ως τώρα παρουσία του έχουν ενοχλήσει πολλούς. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, πηγαίνει φουλ για πλεονέκτημα έδρας κι όλα αυτά με πολύ πιο μικρό μπάτζετ σε σχέση με ομάδες που παραμένουν πιο χαμηλά στην κατάταξη.

Γι' αυτό, λοιπόν, υπάρχουν και κτυπήματα κάτω από τη μέση, διότι δεν έχει άλλη εξήγηση ό,τι γίνεται τελευταία με τον Σφαιρόπουλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK