Κομίνης, "ξεζουμισμένα λεμόνια" και ... κομάντο!!

Η νέα Σουπερλιγκάτη διαιτητική 23αδα σηκώνει πολλή σκόνη: οι 9 (3 διεθνείς+6) που κόπηκαν/υποβιβάστηκαν & ικανοποιούν περισσότερο τους ΠΑΟΚ/Ολυμπιακό, οι 9 που προβιβάστηκαν και δείχνουν πως ο Μελισσανίδης παραμένει ισχυρός στην διαιτησία, ποιοι “πλήρωσαν” για το... έπος της Τούμπας και η πρόβλεψη για μελλοντική...παρέλαση ξένων ρέφερι.

Κομίνης, "ξεζουμισμένα λεμόνια" και ... κομάντο!!

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η... διαιτητολαγνεία (σε κάθε επίπεδό της) κτυπάει κόκκινο συναγωνιζόμενη ακόμη και την... μεταγραφολαγνεία (σε διαφορετικές εποχές βεβαίως, βεβαίως)...

Και σε ένα πρωτάθλημα που ο κυρίαρχος αστικός μύθος θέλει για να σηκώσει την κούπα μια ομάδα ο πρόεδρος/ιδιοκτήτης της να είναι ο πιο ισχυρός σε ΕΠΟ/ΚΕΔ, δηλαδή στην διαιτησία, αντιλαμβάνεστε πώς ο νέος πίνακας διαιτητών θα σηκώσει πολλή.... σκόνη και τις πρώτες εκτιμήσεις για το που θα πάει το πράγμα ενόψει της ερχόμενης σεζόν. Κι ας έρχεται το...VAR!!

Πόσο μάλλον σε μια ΚΕΔ που έχει Πορτογάλο Αρχιδιαιτητή, τον Μέλο Περεΐρα, Ισπανό συνεργάτη, τον Φερνάντες Μαρίν στους οποίους θα προστεθεί και τρίτος... ξένος, που έκανε καριέρα ως... βοηθός διαιτητή κι έρχεται από την Σουηδία, ο Λιφ Λίντμπεργκ!!

Το πιο εντυπωσιακό; Μπορεί ακόμη να μην γνωρίζουμε την μορφή, το σύστημα διεξαγωγής, τον αριθμό των ομάδων, ούτε να έχουμε ημερομηνία κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος, αλλά μάθαμε τα ονοματεπώνυμα και τις... διευθύνσεις (Ενώσεις γαρ) των 23 διαιτητών της ερχόμενης Super League! Τους ανακοίνωσε ο Περεΐρα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που συνεδρίασε το πρωί στο Πάρκο Γουδή! Φοβερό; Ευρώπη γίναμε...

ΤΟ... ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΚΟΜΙΝΗ

Στα ερωτήματα που ήδη έχουν τεθεί από διάφορα ΜΜΕ (ανάλογα με το πού πρόσκεινται), για το αν βιάστηκε ο Περεΐρα, τι μπορεί να κρύβεται από πίσω, αν είναι άρον, άρον οι πίνακες, κατά πόσο μπορεί να αποτελούν προϊόν “συνδιαλλαγής” κλπ,κλπ απαντήσεις δεν έχουμε. Θα δείξει ο χρόνος και η... ιστορία.

Με μια πρώτη ματιά στο νέο πίνακα με τα ονόματα, μεγαλύτερη εντύπωση δεν προκαλεί τόσο το “κόψιμο” ξεζουμισμένων διαιτητών που ήταν “καμμένα χαρτιά”, όσο η παρουσία σε αυτά του Γιώργου Κομίνη. Του διαιτητή δηλαδή που έχει στο βιογραφικό του πως... κατάφερε να διακοπούν δυο ντέρμπι που θα μείνουν σαν μαύρες σελίδες στην ιστορία ( ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ) και τα έκανε... μαντάρα και σε έναν τελικό Κυπέλλου (ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, του Βόλου). Αντίθετα την πλήρωσαν για το... έπος της Τούμπας, ο βοηθός του Ποντίκης και ο 4ος Στυλιάρας.

ΚΟΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ... ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ

Ο Βίτορ Μέλο Περεΐρα για να φτιάξει τον νέο πίνακα διαιτητών της Super League πήρε πρώτα... σκούπα και φαράσι αφού “καθάρισε” εννιά (9) της περσινής λίστας, αρκετά “αμφιλεγόμενα” ή “δημοφιλή” ονόματα και 3 από τους 7 διεθνείς!

Συγκεκριμένα, από τους διεθνείς “φαγώθηκαν”: Ένας ο Αρετόπουλος, που ήταν διαιτητής στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ στην Τούμπα λόγω του ρολού ταμειακής που... έσκασε στον 'Οσκαρ Γκαρθία. Γενικά είχε δώσει δικαιώματα...

Δεύτερος ο Καλογερόπουλος, που στην πορεία κατάφερε να είναι ανεπιθύμητος τόσο από τον Ολυμπιακό, όσο κι από τον ΠΑΟΚ, με την διαιτητική πιάτσα να το δικαιολογεί λόγω... Μελισσανίδη. Άλλωστε ο Καλογερόπουλος είχε... εξαφανιστεί από τον Νοέμβριο. Δεν τον όριζε η ΚΕΔ αφού και ο ίδιος δήλωνε τραυματίας...

Και τρίτος ο Μανταλος, τον οποίο επίσης δεν θέλουν να ακούνε σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό! Τι του χρεώνουν; Την... κουμπαριά του με τον Αθηναίο πρώην διαιτητή Παπασταμάτη, που επαγγελματικά έχει συνδεθεί με την ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα κόπηκαν ή υποβιβάστηκαν οι:

Ο Στυλιάρας, που ήταν από τους μεγαλύτερους ηλικιακά εν ενεργεία διαιτητές και γενικότερα δεν αντέχει την πίεση. Αυτό πάντως που μέτρησε περισσότερο για να “καεί” ήταν πως αποτέλεσε τον 4ο διαιτητή στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και σύμφωνα με τους “ασπρόμαυρους” πήρε στο... λαιμό του τον Κομίνη πως ήταν οφσάιντ το γκολ του Βαρέλα επειδή επηρέαζε την φάση ο Μαουρίτσιο...

O Κατσικογιάννης, ο οποίος είχε αρνηθεί 3 πέναλτι στον Ολυμπιακό, στην ήττα του με 1-0 από τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη, όπως δεν είχε δει και πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 1-1 με την ΑΕΛ στην Λάρισα . Έχοντας ισάριθμες παραπομπές στις δύο αυτές αναμετρήσεις...

O Βάτσιος, ο οποίος έμεινε στην... ιστορία του περσινού πρωταθλήματος για το περίφημο “Βάτσιο πέναλτι”, όταν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών υπέρ της ΑΕΚ, σε ανατροπή του Λιβάγια που έγινε έξω από την μεγάλη περιοχή της Λαμίας. Βέβαια τα... λαγωνικά της διαιτητικής πιάτσας βάζουν ήδη στοιχήματα πως μέσα στη σεζόν ο Βάτσιος θα επανέλθει στους... Σουπερλιγκάτους!!

Επίσης κόπηκαν οι... “άχρωμοι, άοσμοι,άγευστοι” Καραντώνης, Μπλάνας, Νεοφυτιάδης, με την δεκάδα να κλείνει με τον Δημήτρη Θάνο που αποχώρησε μόνος του από την ενεργό δράση.

Για την ακρίβεια οι Κατσικογιάννης, Βάτσιος, Καραντώνης, Νεοφυτιάδης θα συνεχίσουν να βρίσκονται στους πίνακες, αλλά υποβιβάζονται στη Football League...

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΙΑΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΝΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ

Από εκεί και πέρα ο Πορτογάλος Αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ προβίβασε στον πίνακα της Super League 9 νέους διαιτητές, τους εξής: Μανούχος (Αργολίδας), Κοτσάνης (Δράμας), Λάμπρου (Ευβοίας), Τάσης (Ηπείρου), Φωτιάδης (Καστοριάς), Γκορτσίλας (Μακεδονίας), Φωτιάς (Πέλλας), Βρέσκας (Πιερίας), Γρατσάνης (Τρικάλων)!

Οι Ενώσεις από τις οποίες προέρχονται είναι σημαντικές, με βάση τουλάχιστον την μάχη που δόθηκε στις προηγούμενες εκλογές της ΕΠΟ και την... γεωγραφία που διαμορφώθηκε. Με άλλες Ενώσεις να θεωρούνται πως... είναι του Σαββίδη, άλλες του Μελισσανίδη, άλλες μοιρασμένες ανάμεσα στους δύο πρώην συμμάχους κι άλλες (λίγες) να θεωρούνται του... Ολυμπιακού!

Και περνάμε στο... ζουμί των προβιβασμών: σύμφωνα με έμπειρους ανθρώπους της διαιτητικής πιάτσας, που γνωρίζουν... πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις και “μπλοκ”, οι ρέφερι που προωθήθηκαν ως Σουπερλιγκάτοι αποδεικνύει πως και η νέα ποδοσφαιρική σεζόν θα ξεκινήσει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παραμένει πολύ δυνατός, για την ακρίβεια ο πιο δυνατός, στην διαιτησία! Όπως χαρακτηριστικά ακουγόταν χθες το μεσημέρι στα διαιτητικά στέκια: “ο Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε απίστευτα πολύ καλύτερη δουλειά από τους Τεβεκέλη, Σαραϊδάρη...”!!

Αναλυτικά η νέα 23αδα των διαιτητών της Super League: Ευαγγέλου, Παπαπέτρου, Μανούχος, Διαμαντόπουλος, Κουτσιαύτης, Κοτσάνης, Σιδηρόπουλος, Λάμπρου, Τάσης, Κομίνης, Σκουλάς, Κουμπαράκης, Φ. Φωτιάδης, Σέζος, Τζήλος, Γκορτσίλας, Ζαχαριάδης, Παπαδόπουλος, Τσαμούρης, Φωτιάς, Βρέσκας, Γρατσάνης και Τζοβάρας.

Αντί για επίλογο θα δημοσιοποιήσω την ατάκα/σχόλιο γνωστού και πολύ έμπειρου διαιτητό - παράγοντα, με αφορμή τις επιλογές Περέιρα:"προβλέπω οι ξένοι διαιτητές να κάνουν... παρέλαση σε λίγο καιρό στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος"!!

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK