Ποιός είναι αυτός ο Στρούγγης, βρε παιδιά;

Μέσα σε ένα 48ωρο έγινε επαγγελματίας στον Ατρόμητο, έκανε ντεμπούτο στην Τούμπα, σκόραρε, πρωταγωνίστησε σε πέναλτι που δίχασε και τον έμαθε όλη η Ελλάδα. Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ σας... συστήνει τον 20χρονο στόπερ Στέφανο Στρούγγη, που είναι κάτοικος..."Μαζαράκειου", δεν έχει μάνατζερ και δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ μπακ.

Ποιός είναι αυτός ο Στρούγγης, βρε παιδιά;
strougis

Μέχρι τις επτά το απόγευμα ελάχιστοι άνθρωποι στην ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία πρέπει να γνώριζαν τον... Στέφανο Στρούγγη. Καλά, καλά ούτε οι ρεπόρτερ της ομάδας, δεν το συζητώ για την πλειοψηφία των φίλων του συλλόγου των Δυτικών προαστίων. Εδώ ηSuper Leagueδεν είχε περασμένα τα στοιχεία του 20χρονου αμυντικού (γεννημένος στις 9/10/97), δηλαδή ύψος, βάρος, εθνικότητα, προηγούμενες ομάδες ( σε αυτή την κατηγορία μάλιστα έκαναν λάθος)!!

Δικαιολογία πάντως υπάρχει αφού με τον... περονόσπορο που έπεσε στο Περιστέρι(Ουάρντα, Χατζηϊσαήας, Γιαννούλης, Βασιλείου, Μανούσος, Οριόλ) πριν από το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οι άνθρωποι του Ατρόμητου έκαναν άρον άρον (το Σάββατο) επαγγελματίες δύο 20χρονα παιδιά από την δεύτερη ομάδα. Τον Στέφανο Στρούγγη και τον Νίκο Λαζαρίδη ("δεκαράκι"). Μάλιστα την Κυριακή στην προπόνηση, όταν τους είδαν οι παίκτες της πρώτης ομάδας, τους ρώτησαν τι δουλειά είχαν εκεί αφού κανονικά έπρεπε να παίζουν με την Κ20 και τους ενημέρωσαν πως έγιναν επαγγελματίες και θα είναι αποστολή μαζί τους!!

Το ποδόσφαιρο όμως, είναι μια μικρογραφία της ζωής αφού ποτέ δεν ξέρεις τι... ιστορία μπορεί να σου σκαρώσει. Κι αυτό συνέβη με τον παραλίγο ήρωα της βραδιάς, τον Στρούγγη, ο οποίος στο ντεμπούτο του στηνSuper League,ένα μόλις 48ωρό μετά την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού του συμβολαίου, κατάφερε να σκοράρει κιόλας με κεφαλιά σε επιθετικό στημένο (είναι σπεσιαλιτέ του)! Ας όψεται όμως, ο διαιτητής Παπαπέτρου που χρέωσε τον Στρούγγη με πέναλτι που δεν ήταν πάνω στον Μακ στο 44΄(ο πιτσιρικάς είχε προλάβει να διώξει την μπάλα), από το οποίο προήλθε η ισοφάριση των γηπεδούχων.

Το πιο εντυπωσιακό; Ο Στρούγγης στο ντεμπούτο του και μάλιστα μέσα στην Τούμπα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ως δεξιός μπακ χαφ! Όπως μας έλεγαν νεαροί συμπαίκτες του ακόμη και στα προπονητικά διπλά της πρώτης ομάδας (με την οποία κάνει προπονήσεις από το καλοκαίρι), ο Κάναντι πάντα τον έβαζε στόπερ. Άλλωστε είναι ένας υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός, γρήγορος για το μπόι του, δυνατός, με ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και καλός...κόφτης!!

Κατά τα άλλα ο 20χρονος αμυντικός δεν είναι ένα προβεβλημένο ταλέντο, που παλεύει όμως, για το όνειρό του, σεμνά και...ταπεινα. Δεν έχει μάνατζερ, μένει στους ξενώνες του προπονητικού κέντρου ενώ στον Ατρόμητο έφτασε πριν από 3 χρόνια, ανήλικος ακόμη, ως ελεύθερος από την Νίκη Βόλου. Αυτός που τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα ήταν ο Γιώργος Κορακάκης όταν είχε αναλάβει την τεχνική της ηγεσία...

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Twitter για ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK